Jong FC Volendam herovert koppositie

Blauw Geel '38/JUMBO - Jong FC Volendam 3-5 (0-2)

03 februari 2019 / Derde Divisie Zondag

Dankzij de 3-5 overwinning in Veghel en het gelijke spel van TEC (1-1) staat de ploeg van Johan Steur weer aan de leiding in de Derde Divisie. Zondag werd er al weer voor de vierde keer op rij in 2019 gewonnen, dat zijn alle wedstrijden! Over scorend vermogen hebben we met zestien goals niet echt te klagen. Nu is het zaak om deze plek te consolideren, wat misschien nog wel moeilijker is dan er belanden.

Op slechts twee posities was het team gewijzigd ten opzichte van de wedstrijd een week eerder tegen EVV. Alex Plat was na zijn vijfde gele kaart geschorst en werd vervangen door Kalleb Mambo Kwamungu, zijn tweede wedstrijd in Jong. En zoals gebruikelijk was ditmaal de beurt aan Nordin Bakker om onder de lat de ballen tegen te houden. Jong FC Volendam zette, zoals zo vaak, de tegenstander direct onder druk. Echte kansen leverde dit niet op. Via Max Veerman en Derry John Murkin was er wel bijna een kans voor Martijn Kaars, maar hij kon net niet bij de bal. Aan de andere kant probeerde de thuisploeg het ook af en toe, maar echt gevaarlijk werd het niet. Halverwege de eerste helft brak Murkin de ban. Kaars zag zijn inzet op de paal belanden waarna Murkin de 0-1 binnen werkte. Nick Runderkamo had binnen het half uur de 0-2 op zijn schoenen, maar een minuut later was het via Martijn Kaars alsnog 0-2. Op aangeven van Dani van der Moot kopte hij de bal tegen de touwen. Nadat even later een verdediger op de doellijn de 0-3 voorkwam sloeg de wedstrijd om. Jong FC Volendam zakte in en de gastheren kregen de ruimte. De scheidsrechter weigerde de bal op de stip te leggen voor Blauw Geel, maar de thuisploeg ging zelf ook vrij sloridg om met de mogelijkheden. Uiteindelijk werd de rust met een 0-2 stand bereikt.

De eerste de beste kans na de thee was voor de gastheren en even later wilde de scheidsrechter niets weten van een handsbal in de zestien van Volendam. Pas na een kwartier spelen kwamen de mannen van Steur weer gevaarlijk voor de goal. Dani van der Moot kopte op aangeven van Martijn Kaars net naast. Driemaal is scheepsrecht, zo ook bij de mogelijke strafschop gevallen. Na een minuut of twintig spelen ging de bal op de stip. Nordin Bakker moest capituleren en het was weer spannend. Alhoewel, een minuut later was het verschil al weer twee. Een heerlijke actie van Dani van der Moot promoveerde hij tot doelpunt. Het verzet bij de thuisploeg leek gebroken en Volendam deed eindelijk wat het moet doen: de score uitbouwen! Via opnieuw Derry John Murkin en een benutte strafschop van Gerry Vlak kwam na een minuut af 80 spelen de stand op 1-5. In de absolute slotfase wist Blauw Geel toch nog twee keer te scoren. Maar verder dan 3-5 lieten de mannen het niet komen. Een beetje jammer voor het doelsaldo, wat op het eind van de rit nog wel eens belangrijk kan worden. Maar TEC verspeelde voor de tweede keer na de winterstop punten. Door de 1-1 tegen OFC wipt Jong FC Volendam over de ploeg uit Tiel heen. Met 42 punten hebben we er nu één meer als TEC, maar die hebben nog een wedstrijd tegoed tegen Quick. Toevallig is dat onze tegenstander komend weekend. Zaterdag wordt er om 14:30 uur afgetrapt in ons mooie Kras Stadion.

Opstelling Blauw Geel '38/JUMBO: Brahim Zaari, Edwin Huibers, Sjaak Egmond (80. Martijn van Kessel), Mustafa Guler, Mark Dobbelsteen, Joey Hellstern (77. Koen van der Zanden), Rick Polman, Sander Egmond, Tim Rerimassie, Hidde van Dijk, Tom Beissel (34. Yevghenny Marceli)

Opstelling Jong FC Volendam: Nordin Bakker, Kalleb Mambo Kwamungu, Brian Plat, Mike Eerdhuijzen, Gijs Smal (79. Dean James), Gerry Vlak, Martijn Kaars (79. Vasco Lo-Ning-Hing), Nick Runderkamp, Dani van der Moot (77. Marco Speijk), Max Veerman, Derry John Murkin

Scheidsrechter: L. (Luuk) Timmer (Apeldoorn)

Scoreverloop: 19. Derry John Murkin 0-1, 28. Martijn Kaars 0-2, 66. Mustafa Guler 1-2 (strafschop), 68. Dani van der Moot 1-3, 75. Derry John Murkin 1-4, 78. Gerry Vlak 1-5 (strafschop), 85. Rick Polman 2-5, 89. Rick Polman 3-5

Gele kaarten: Mark Dobbelsteen, Edwin Huibers (beiden Blauw Geel '38/JUMBO), Nick Runderkamp (Jong FC Volendam)