Moeizame punten tellen ook: Jong blijft koploper

HBS - Jong FC Volendam 1-2 (1-1)

09 maart 2019 / Derde Divisie Zondag

Ondanks dat het alles behalve makkelijk ging heeft Jong FC Volendam drie punten overgehouden aan de wedstrijd tegen hekkensluiter HBS. Nadat de thuisploeg via een strafschop snel na de 0-1 op gelijke hoogte kwam, was het Dani van der Moot die in de 60ste minuut de naar later bleek de winnende binnen tikte.

Net als twee weken geleden kon Johan Steur niet beschikken over de vaste verdediging. Ditmaal begonnen Jay Kruiver en Marco Speijk achterin. Verder was Kevin van Gasteren weer voldoende fit om de plek van Gijs Smal (speelde vrijdag in het eerste) over te nemen. Uiteraard completeerde aanvoerder Mike Eerdhuijzen de verdediging. In de andere twee linies waren er eigenlijk geen problemen, dus gingen we vol vertrouwen van start. Het werd geen wedstrijd met vele doelpogingen. Gezien het aantal gescoorde goal van HBS was dit aan hun zijde niet echt een verrassing. De eerste goede aanval was van de ploeg van Johan Steur. Gerry Vlak stuurde op rechts Martijn Kaars weg. Deze zag bij de tweede paal Derry John Murkin vrij staan. Een verdediger van HBS verpeste echter het feestje door de bal voor de neus van Murkin weg te werken. Een klein kwartier later was het alsnog raak. Derry John Murkin loste een hard schot waar doelman Jordi Haneveld geen controle over kreeg. Hij stompte de bal zo in de voeten van Martijn Kaars die geen fout maakte: 0-1. Nadat op aangeven van Martijn Kaars spits Dani van der Moot de bal net naast schoot ging het aan de andere kant mis. Voor de tweede maal werd er hands gemaakt in de zestien van Volendam, waar geen opzet in het spel was, maar de bal ging op de stip. Volgend seizoen zal er geen discussie meer zijn, maar nu had de scheidsrechter hem ook niet kunnen geven. Aanvoerder Niels van Pelt nam de verantwoording op zich en liet doelman Barry Lauwers kansloos. Nog een tegenvaller voor de rust, want Kevin van Gasteren kreeg toch wat last van de hamstring en moest zich laten vervangen. Maar met A-junior Dean James kwam er een prima vervanger in het team. In de slotfase van de eerste helft verzuimde Jong FC Volendam nog op voorsprong te komen. Eerst was het Dani van der Moot die de bal via de vingertoppen van de doelman de bal op de lat schoot en in de slotseconde greep die zelfde doelman Haneveld net op tijd in voordat Martijn Kaars kon binnen tikken.

De openingsfase van de tweede helft was, op de eerste 30 seconden na, voor de thuisploeg. Jong FC Volendam kwam er even niet aan te pas, maar tot echt gevaar leidde het ook niet. Dat na een kwartier spelen Jong FC Volendam op voorsprong kwam was op dat moment misschien iets tegen de verhouding in. Het doelpunt en zeker de aanval waren er niet minder mooi om. Via een één-tweetje met Max Veerman zette Dani van der Moot zich vrij voor de doelman. Nog net met zijn grote teen kon hij de bal vervolgens onder de doelman door tikken: 1-2. De thuisploeg moest vervolgens komen en dus ruimte weggeven. HBS kwam ook wel, maar achterin stond het goed bij de mannen van Steur. De voorsprong kwam dan ook eigenlijk geen moment in gevaar. Aan de andere kant had Volendam het kunnen beslissen als het wat beter met de ruimte was omgegaan. Na een minuut of vier extra tijd floot de scheidsrechter voor het einde en kon Jong FC Volendam er opnieuw drie punten bijschrijven. De druk ligt nu weer bij de ploegen die morgen in actie komen terwijl wij rustig teletekst pagina 835 in de gaten kunnen houden. Volgende week krijgen we een concurrent op bezoek. Om 14:30 uur trappen we in ons Kras Stadion af tegen UNA.

Opstelling HBS: Jordi Haneveld, Jimmy Roberti, Tidde Tromp (78. Delvin Pinheiro Frederico), Kevin Schutte (74. Mink van den Hoven), Berend Kaster (87. Silver Wartna), Donovan de Groot, Daley Sandel, Thomas van Waesberge, Matthijs Harthoorn, Niels van Pelt, Mike de Geer

Opstelling Jong FC Volendam: Barry Lauwers, Jay Kruiver (86. Quinten d' Fonseca), Marco Speijk, Mike Eerdhuijzen, Kevin van Gasteren (32. Dean James), Gerry Vlak, Martijn Kaars, Nick Runderkamp, Dani van der Moot, Max Veerman, Derry John Murkin

Scheidsrechter: R. (Roy) Witlox (Berlicum)

Toeschouwers: 250

Scoreverloop: 17. Martijn Kaars 0-1, 22. Niels van Pelt (strafschop) 1-1, 60. Dani van der Moot 1-2

Gele kaarten: Gerry Vlak en Max Veerman (Jong FC Volendam)