Jeugdverslagen FC Volendam 11 mei 2019

12 mei 2019

FC Volendam O19 – De Graafschap O19 (1-1)
Ondanks het feit dat de wedstrijd in een gelijkspel eindigde, stapte de formatie van oud-FC Volendamspeler Tim Bakens zaterdagmiddag als (morele) winnaar van het veld. Na een in de 94e minuut opgelopen achterstand kwamen de Doetinchemmers in de 95e minuut toch nog langszij. Zij hielden daarmee hun tegenstanders onder zich op de ranglijst. Met nog twee competitiewedstrijden te gaan, lijkt de positie van FC Volendam als hekkensluiter in de eindklassering dan ook nog nauwelijks afwendbaar.

Vanaf het eerste fluitsignaal liet FC Volendam zien te beseffen wat er op het spel stond. Het startte goed en overtuigend. Men nam het initiatief en combineerde bij vlagen heel aardig. Het resulteerde in een aantal grote scoringsmogelijkheden, maar het afmaken daarvan bleek ook nu weer een te lastige opgave. Bovendien toonde de kleine sluitpost van De Graafschap zich meermalen een behoorlijke sta-in-de-weg.  Ook de gasten lieten zich aanvallend niet onbetuigd. Nick Kaaijmolen, eveneens met een verleden bij FC Volendam, was het dichtst bij een tegentreffer, maar gelukkig wist Stan Zoetebier dit met een goede ingreep te voorkomen.

Door in verdedigend opzicht iets andere accenten te leggen werd gehoopt in de tweede helft de tegenstander alsnog op de knieën te krijgen. Hiervan kwam echter weinig terecht. Het was juist De Graafschap dat daar voordeel uit wist te halen. Zoals zo vaak dit seizoen kwam het spel van FC Volendam in de tweede helft veel minder goed uit de verf. Het repeterende verval ten opzichte van hun spel in de eerste helft lijkt dan ook voer voor psychologen. Zij raakten hun grip op de wedstrijd volledig kwijt. De Doetinchemmers, strijdend voor elke meter, wisten steeds een vrije man te vinden en bestookten met regelmaat ons doel. Gelukkig toonden ook zij zich uiterst slordig in de eindfase en stond hun vizier verre van scherp. FC Volendam werd vooral gevaarlijk vanuit de omschakeling. Een aantal levensgrote kansen werd echter keer op keer om zeep geholpen. Eenmaal in de extra toegekende tijd aanbeland lachte het geluk ons team eindelijk eens een keertje toe. Nadat eerst zelfs nog een 200% kans onbenut was gelaten, nam Dean James in de 94e minuut een afgeslagen bal ineens op de slof. Deze werd onderweg zodanig van richting veranderd dat de nog wanhopig naar de bal grabbelende doelman van De Graafschap er niet meer in slaagde het leer voor de doellijn te keren: 1-0. De buit leek binnen. Niemand rekende erop dat het nu nog fout zou kunnen gaan. Het haast onmogelijke gebeurde echter toch. In de 95e minuut mocht een volledig vrijgelaten Doetinchemmer zijn team weer op gelijke hoogte brengen: 1-1. Deze afloop past perfect in het plaatje van dit seizoen.

Rust   0-0
90+4. Dean James 1-0
90+5. De Graafschap 1-1

Opstelling
Stan Zoetebier, Jay Kruiver, Sjors Kramer (73. Michael Mante), Micky van de Ven, Dean James, Kalleb Mambo Kwamungu (46. Robin Schulte), Vasco Lo-Ning-Hing (82. Moraizio de Souza), Bram van de Wiel, Jip Molenaar, Victor van Montfort, Youssef Blel (82. Shurny Marengo)

FC Volendam O15 - FC Den Bosch O15 (1-0)
Onder een schraal zonnetje mocht FC Volendam aftrappen voor de thuiswedstrijd tegen FC Den Bosch. Het begin was van beide kanten erg nerveus en rommelig, iets dat de hele eerste helft toch wel het spelbeeld was. In de 5e minuut dan een eerste redelijke aanval via Tom, maar het schot van Max werd geblokkeerd en leverde een corner op.  In de kluts kwam de bal bij Jessy die van randje zestien net naast schoot. Vervolgens leidde een festival aan foute passes de eerste grote kans voor Den Bosch in. Gelukkig was Joël was attent en redde hij bekwaam. Het spel sleepte zich voort tot aan het rustsignaal, maar door het slordige spel moest Faas ook nog een keer aan de noodrem trekken. Dit leverde hem een gele kaart op van de goed leidende scheidsrechter.

De tweede helft begon met een offensief van FC Volendam en de corners volgden elkaar in rap tempo op, zonder voor echt groot gevaar te zorgen. Den Bosch bleef echter loeren op dat ene kansje en plotseling was die daar. Een snelle uitbraak, maar bij de tweede paal werd de bal net overgetikt. Daar ontsnapte FC Volendam. Een vrije trap op het middenveld met Jessy achter de bal zette onze luchtmacht aan het werk. Junior, die op het punt stond te worden gewisseld, mocht nog één keer mee naar voren. De bal werd hoog ingezet en na een luchtduel van Junior met de keeper en een hoop gerommel voor de goal lag de bal er toch in en de verdiende voorsprong was een feit, 1-0. FC Den Bosch was nu wel genoodzaakt hun verdedigende stellingen te verlaten en dat leverde hachelijke momenten op voor het doel van Joël. In de 25e minuut zat hij er dan bijna in. Een onoverzichtelijke scrimmage voor de goal eindigde met drie man geblesseerd op de grond en een redding van Joël, maar hij zat er gelukkig niet in. Het inbrengen van Ryan en Vernon bracht meer defensieve zekerheid en de controle keerde terug. FC Den Bosch probeerde het nog wel, maar echt gevaarlijk werd het niet meer. Sterker nog, de beste kansen waren voor FC Volendam. Eerst was er een uitbraak waarbij Ziggy net over schoot en daarna zorgde goede druk van Tom voor verkeerd wegwerken bij de keeper, waardoor de bal bij Myron op het middenveld belandde. Hij twijfelde niet, schoot, maar het was net over. Kort daarna het verlossende eindsignaal en de punten waren binnen. Het was allemaal niet mooi en de wedstrijd werd beslist met een karakteristieke frommelgoal, maar op basis van de prima inzet was de overwinning terecht.

53. Junior Driessen 1-0

Opstelling
Joël van der Wilt, Tim Stouthart, Faas Ermers (Jesse Versluis), Tiago Lauwerens, Tom Smit, Edwin Ansah, Junior Driessen (Ryan Rellum), Jessy Lobbes, Lequincio Zeefuik (Vernon Addo), Myron Mau-Assam, Max Boateng (Ezechiel Fiemawhle)

FC Den Bosch O14 - FC Volendam O14 (1-3)
O14 heeft de competitie afgesloten met een 3-1 overwinning bij FC Den Bosch. Daar zag het in de eerste helft niet naar uit. Met een verre van ideale voorbereiding, drie jongens die O15 mochten versterken en een bank gevuld met veel O13-spelers, die al een hele wedstrijd in de benen hadden zitten, werd er veel van de groep gevergd.

In het eerste bedrijf was FC Den Bosch veelvuldig aan de bal, maar werd er door FC Volendam hard gewerkt en kwam de thuisploeg niet veel verder dan een schot van afstand op de paal en wat losse flodders. FC Volendam kon daar ook geen grote kansen tegenover zetten en dus was een 0-0 ruststand het logische gevolg.

Na rust ontspon zich een meer open wedstrijd. FC Den Bosch bleef aanvallen, maar moest daardoor ook wat meer risico nemen. Dit resulteerde er wel in dat zij na ruim tien minuten spelen op een 1-0 voorsprong kwamen. FC Volendam deed er met wat wisselingen nog een schepje bovenop en kreeg loon naar werken. Eerst werd Kayden alleen op de doelman afgestuurd. Zij kwamen vol in botsing, maar David was er als de kippen bij om de 1-1 aan te tekenen. FC Volendam wilde meer en drukte door. Achterin werd onder leiding van Billy weinig weggegeven en met name in de omschakeling kon gevaar worden gesticht. Binnen twee minuten was het dan ook twee keer raak. Eerst stelde Milan David in staat zijn tweede aan te tekenen, waarna uit een goed lopende aanval via Thimo en David dit keer Milan zelf kon scoren. Diezelfde Milan had ook nog de 1-4 op zijn schoen, maar hij werkte een niet te missen kans naast. Zo kreeg FC Volendam misschien meer dan het verdiende, maar werd het harde werken wel beloond.

47. FC Den Bosch 1-0
56. David Petrovic 1-1
65. David Petrovic 1-2
66. Milan Engelander 1-3

Opstelling
Boris Valkhoff (70. Jesse Tetteroo), Jort Kos (52. Noach Shenkman), Melvin Houtman (49. Ties Kramer), Billy van Duijl, Sem Perez Mutsaers, Mika van der Horst, Milan Keizer, David Petrovic, Rugero Struiken (52. Milan Engelander), Sebastiaan Woelders (36. Kayden Wolff, 57. Joost van der Weijden) en Thimo de Vries

FC Volendam O13 - FC Den Bosch O13 (2-1)
FC Volendam O13 heeft zich zaterdag met een terechte 2-1 overwinning op directe concurrent FC Den Bosch veilig gespeeld in de huidige divisie.

Het zat FC Volendam O13 aanvankelijk niet mee toen FC Den Bosch er, na een opeenstapeling van kansen in de beginfase, met een razendsnelle counter uit kwam en een penalty afdwong: 0-1. Nog voor rust kregen de Volendammers echter een behoorlijke steun in de rug toen een speler van FC Den Bosch wegens natrappen een rode kaart kreeg.

FC Volendam kwam daarna met vertrouwen de kleedkamer uit en was in één van de eerste aanvallen na rust al direct trefzeker toen aanvaller Kayden Wolff de diepte in werd gestuurd: 1-1. Kort na de gelijkmaker was het opnieuw Kayden Wolff die dit keer zelf op snelheid profiteerde van de ruimte achter de verdediging van FC Den Bosch en de 2-1 aantekende. FC Den Bosch probeerde daarna in een laatste slotoffensief met een extra spits nog wel iets te forceren, maar FC Volendam hield stand en sleepte een belangrijke overwinning uit het vuur. Komende twee weken speelt FC Volendam nog een tweetal competitiewedstrijden tegen Almere City (uit) en Roda JC (thuis), waarna op 1 juni de laatste officiële wedstrijd van het seizoen wordt gespeeld. FC Volendam zal dan thuis in eigen stadion om 12.00 uur aantreden tegen FC Groningen in de finale van de KNVB-beker.

Wedstrijdselectie
Jesse Tetteroo, Givairo Dundas, Mike Posthumus, Noach Shenkman, Ot van der Plas, Robin van Cruijsen, Milan Engelander, Tarik Serdar, Kayden Wolff, Kyeno Koeleman, John Pisani, Sam Schokker, Matthijs Stoelinga, Thijs Numan.

14. FC Den Bosch (penalty) 0-1
31. Kayden Wolff 1-1
39. Kayden Wolff 2-1

PSV O12 – FC Volendam (8-2)
Wat kan ik over deze wedstrijd zeggen? Het verkeer zorgde al voor problemen door wegversperringen en omleidingen, waardoor het onmogelijk was om tijdig aanwezig te zijn.  De wedstrijd begon later en omdat FC Volendam nog niet compleet was, speelden we eerst dertig minuten 11 tegen 11.

In het begin had FC Volendam het moeilijk en hadden we te veel tijd nodig om te handelen. PSV kwam al na 5 minuten op een 1-0 voorsprong. Naarmate de wedstrijd vorderde werd FC Volendam sterker en creëerden onze jongens genoeg kansen, maar waren we in de afronding te traag. De bal moest voor de goede voet gezet worden in plaats van gewoon met links te schieten en de keeper te verrassen. In de 19e minuut kreeg FC Volendam een corner die achter Jaden terechtkwam, op dat moment schakelde hij snel en koos voor een omhaal. De keeper dook nog naar de bal, maar was verrast door deze actie van Jaden en er stond een terecht 1-1 op het scorebord. FC Volendam kwam meer aan aanvallen toe dan PSV en diverse mooie combinaties volgden door het spel breed te houden en goed gebruik te maken van de ruimte. PSV was nog een paar keer gevaarlijk met de counter, maar het bleef bij 1-1.

Ondertussen waren de laatste spelers van FC Volendam aangekomen en werden er nog twee blokjes van twintig minuten gespeeld.

Die twee blokjes had FC Volendam dan wel verloren met 7-1, maar ze hadden wel weer hun visitekaartje achtergelaten. PSV moest het met name hebben van de omschakeling bij slordig balverlies van FC Volendam en was razendsnel in de counter. De kansen die ze kregen werden efficiënt afgerond. FC Volendam creëerde veel meer kansen, was beter aan de bal en liet keer op keer mooie combinaties zien, maar bij de afwerking lukte het net niet. Het lukte Jaden om nog een keer te scoren, maar daar bleef het bij.

Het stijgende niveau van FC Volendam was ook dit weekend zichtbaar en ook al hebben we niet gewonnen is dit toch iets om tevreden over te zijn. Volgend weekend de laatste wedstrijd tegen Vitesse, het enige team dat nog een beetje mee kon komen met AZ en Ajax. Wat zou het mooi zijn als we dan onze vechtlust en groei laten zien en punten pakken.