Jeugdverslagen FC Volendam 13 april 2019

14 april 2019

Excelsior O19 - FC Volendam O19 (4-3)
FC Volendam is er zaterdag niet in geslaagd zich te revancheren voor de thuisnederlaag tegen Excelsior. Wel toonde ons team veerkracht door na rust een 2-0 achterstand binnen twaalf minuten om te buigen in een 2-3 voorsprong. Het bleek helaas niet genoeg voor de overwinning, want nadat een eigen doelpunt de Kralingers al op fortuinlijke wijze weer langszij had gebracht, hadden zij zes minuten voor tijd opnieuw niet over geluk te klagen. Via een kluts konden zij toen zelfs de winnende treffer laten aantekenen.

De voorbereiding op de wedstrijd verliep door toedoen van de ingehuurde busonderneming nogal chaotisch. De bus bleef namelijk weg, waardoor improvisatie noodzakelijk werd en op het allerlaatste moment nog even alternatief vervoer moest worden geregeld. Het leverde flinke vertraging op en een verstoorde voorbereiding. Hoe dan ook, FC Volendam keek al in de 4e minuut tegen een achterstand aan. Redouan el Hankouri, één van de Rotterdamse sterkhouders, werd geen strobreed in de weg gelegd om de score te kunnen openen: 1-0. De Volendammers herpakten zich redelijk snel en kregen in het vervolg van de eerste helft een aantal aardige mogelijkheden om iets terug te doen, maar het was steeds net niet. Op slag van rust mochten de gastheren vanaf de rand van onze zestien nog een vrije trap nemen. Onze doelman had geen antwoord op de lage schuiver van Redouan el Hankouri en daardoor was het zelfs zomaar 2-0.

In de tweede helft liet FC Volendam zien over mentale veerkracht te beschikken, want halverwege de tweede helft was de achterstand alweer in een 2-3 voorsprong omgebogen. In de 56e minuut trof Youssef Blel doel, na goed voorbereidend werk van Jip Molenaar en Robin Schulte: 2-1. Nadat Shurny Marengo in de 61e minuut met zijn schot op de paal al dicht bij de gelijkmaker was geweest, lukte dat hem een minuut later wel. Een afgeslagen schot van Bram van de Wiel werd door Shurny alsnog in een treffer omgezet: 2-2. Dion Vlak wist vervolgens met een knappe redding te voorkomen dat zijn team opnieuw tegen een achterstand zou moeten aankijken. In de 68e minuut was het aan de andere kant wel weer raak. Met een geweldige pegel van afstand zette Kalleb Mambo Kwamungu zijn team op voorsprong: 2-3. FC Volendam leek de wedstrijd in handen te hebben, maar zag vier minuten later tot zijn ontzetting een bal via het lichaam van Sjors Kramer in het eigen doel belanden: 3-3. Vanaf dat moment kon het alle kanten opgaan. Beide teams gingen op jacht naar de winnende treffer. Er waren kansen over en weer, maar in de 84e minuut waren het opnieuw de gastheren die konden juichen. Een vrije trap eindigde via een kluts in ons doel: 4-3. In de slotfase probeerden de Volendammers nog van alles om een punt in de wacht te slepen, maar het mocht niet baten.

Al met al verloopt dit seizoen tot nog toe uiterst teleurstellend. Van de 25 tot nu toe gespeelde officiële wedstrijden werden er 18 verloren, 5 gelijkgespeeld en slechts 2 gewonnen. Het is veelzeggend. Nog 7 wedstrijden te gaan, maar over een plaats bij de eerste zes moeten we het maar even niet meer hebben ………

Opstelling
Dion Vlak, Cherifio Goudland, Sjors Kramer, Micky van de Ven, Tom de Groot (63. Dean James), Kalleb Mambo Kwamungu, Shurny Marengo, Bram van de Wiel (62. Victor van Montfort), Jip Molenaar (81. Moraizio de Souza), Robin Schulte, Youssef Blel

SC Heerenveen O17 - FC Volendam O17 (6-1)
Misschien had FC Volendam wel het meeste balbezit, maar het creëerde na de tweede minuut niets meer, terwijl SC Heerenveen dodelijk effectief was met 6 goals uit 7 kansen.

FC Volendam startte sterk.  Met een aanval over meerdere schijven kwam de bal in de 2e minuut bij Tyrese Duijker. Na een een-tweetje met Calvin Twigt rondde hij fraai af, 0-1. Niet veel later kon de hardwerkende en snelle spits van SC Heerenveen vrij inkoppen door een slechte dekking, 1-1. Vanaf dat moment werd het rommelig bij onze mannen. Alles via rechts, waar het steeds vastliep, veel balverlies, te trage handelingssnelheid. De ruimte lag op links, maar die werd nauwelijks gebruikt. De 2-1 was een gevolge van gebrek aan snelheid in onze achterhoede, de 3-1 een houdbaar afstandsschot.  Zo ging FC Volendam toch wat gefrustreerd van het veld, veel te makkelijke tegengoals en zelf tot weinig flitsende aanvallen komen.

De tweede helft was nog minder dan de eerste, dus daar kunnen we kort over zijn. De inzet en het tempo lagen bij SC Heerenveen een stuk hoger. Het gevolg was nog eens drie doelpunten voor de tegenstander en bij alle drie werden onze verdedigers er gewoon simpel uitgelopen. Veel te veel ruimtes onderling, geen of nauwelijks communicatie, een grote afgang.  Dit jaar 3x naar Heerenveen gereden, 858 km en 3x verloren. En uiteraard geen koploper meer.

Volgende week thuis tegen het nog slechter presterende Sparta, dus daar liggen wel degelijk kansen voor een stevige revanche. En dan vooral op jezelf!

Opstelling
Ciro Verkooijen, Gyani Manuel, Cedric Bobson (41. Luuk de Wit), Daan Steur, Mitch van Kempen, Calvin Twigt, Dirk de Jong, (54. Hamza Rahoui), Buhari Atak, Andrei Vossen (41. Ludnardo Schoop), Tyrese Duijker (61. Sam Lautenschutz), Gedion Meridina

FC Volendam O15 - ADO Den Haag O15 (1-3)
Zaterdag alweer voor de vijfde keer tegen ADO Den Haag dit seizoen. Wat betreft uitslagen in evenwicht, dus het kon weer alle kanten op. De wedstrijd begon wat rommelig. ADO probeerde ons spel met de lange bal te ontregelen en FC Volendam probeerde het voetballend te doen. Het wilde in de beginfase echter niet lukken om de bal fatsoenlijk voorin te krijgen. In de 10e minuut was er dan de eerste kans. Na een onderschepping van Tiago op het middenveld kwam de bal bij Jesse die in kansrijke positie onderuitgleed. Kort hierop een te korte terugspeelbal op Berend, maar hij was attent, evenals na een uitbraak van ADO in de 15e minuut. Hierna wederom een onderschepping van Tiago die Elmo aanspeelde. Elmo speelde de bal direct door op Junior en die schoot hem, vrij voor de keeper, keurig binnen, 1-0. ADO bleef het proberen met de diepe bal ver in ons strafschopgebied en daar hadden wij het lastig mee. Dat bleek wel toen één van deze ballen verkeerd werd beoordeeld. De spits kon hem vogelvrij aannemen, terugleggen en het was weer gelijk. Het spel bleef nu op en neer gaan. Eerst was er weer een kans voor Junior, maar zijn inzet werd geblokkeerd en daarna was ADO aan de beurt met een schot in het zijnet. In de 28e minuut redde Berend ons nog bij een uitbraak van ADO, maar het was uitstel van executie, want balverlies voorin leidde een nieuwe counter in en die werd feilloos afgerond, 1-2. Een domper gezien het spelbeeld, maar FC Volendam geloofde er nog in en zette aan. Vlak voor de rust de ultieme mogelijkheid om gelijk te maken. Een diepe bal van Jessy belandde voor de voeten van Junior en zijn inzet werd door een ADO-arm tegengehouden, penalty! Helaas zag Tiago, normaal gesproken een zekerheidje, zijn inzet door de keeper gestopt en de rust brak aan.

ADO begon erg scherp aan de tweede helft en FC Volendam juist niet. We moesten terug in de verdrukking. Toch was de eerste kans voor FC Volendam, maar de inzet van Jesse werd gestopt door een teen van de keeper. Kort hierop wederom FC Volendam. Een een-tweetje tussen Jesse en Junior en de inzet van de laatste werd wederom door de keeper gestopt. Hierna weer een goede actie van Jesse, maar nu ging zijn inzet net over. De kansen bleven elkaar nu opvolgen, want nu was het Ziggy die een prima voorzet op Lequincio gaf, maar de bal stuitte in kansrijke positie ongelukkig van zijn voet en weg was de mogelijkheid. Ook ADO liet zich niet onbetuigd, maar weer was Berend op zijn post en hij tikte de goed ingeschoten bal uit de hoek. En hup weer een kans voor Volendam. Jesse bracht Ziggy in stelling die goed naar binnen trok, maar de inzet met zijn verkeerde been miste snelheid. ADO bleef levensgevaarlijk in de omschakeling en daar FC Volendam steeds meer aandrong kwam er logisch gezien ook meer ruimte achterin. En waar FC Volendam eerst nog mazzel had dat de scheidsrechter niet naar de stip wees, na toch echt een overtreding op een Hagenees binnen de zestien, kwam in de 70e minuut dan toch de genadeklap in de vorm van een prima uitgevoerde counter, 1-3 en einde wedstrijd.

17. Junior Driessen 1-0
23. ADO Den Haag 1-1
29. ADO Den Haag 1-2
70. ADO Den Haag 1-3

Opstelling
Berend Hoving, Faas Ermers (Lequincio Zeefuik), Tim Stouthart, Yarno Freyee, Tom Smit, Jessy Lobbes, Junior Driessen, Tiago Lauwerens, Elmo Pieters (Ezechiel Fiemawhle), Myron Mau-Assam, Jesse Versluis

Sparta O14 - FC Volendam O14 (3-0)
Op bezoek bij Sparta is O14 tegen een onnodige ruime nederlaag aangelopen. Het eerste deel van de wedstrijd was het wat aftasten. Sparta was iets meer aan de bal, maar kon geen echte kansen creëren. Naarmate de eerste helft vorderde kwam FC Volendam beter in de wedstrijd en ondanks het matige grasveld werd er tot halverwege de helft tegenstander prima gevoetbald. Dichterbij dan een goed gemikte vrije trap van Billy - die door de doelman uit het kruis werd getikt - kwamen de bezoekers voor rust echter niet.

Na de rust een grotendeels zelfde spelbeeld, met als verschil dat Sparta voorin iets meer deed met de ruimtes. De eerste mogelijkheid was voor Billy en Rugero, maar zij konden niet doeltreffend afronden. De thuisploeg kwam uit een snelle aanval na een kwartier op 1-0 en profiteerde even later optimaal van een verkeerd geraakte bal: 2-0. FC Volendam kreeg hierop wat kleine mogelijkheden, maar kon niet terug in de wedstrijd komen. Sparta kreeg nog twee kansen en wist er daar eentje van te benutten. Wederom een ruime nederlaag, waarbij de tegenstander met name in de laatste fase van het aanvallen het verschil maakte in goede keuzes, maar wel een wedstrijd waarin verdedigend en op basis van inzet een goede voldoende werd behaald.

50. Sparta 1-0
55. Sparta 2-0
67. Sparta 3-0

Opstelling
Jesse Loef, Ryan Rellum, Melvin Houtman, Vernon Addo, Ties Kramer (36. Storm van der Laan), Mika van der Horst (45. Thimo de Vries), Mauro Smit (36. Joost van der Weijden), David Petrovic, Sebastiaan Woelders (36. Milan Keizer), Billy van Duijl (58. Sem Perez Mutsaers) en Rugero Struiken

FC Volendam O13 - Go Ahead Eagles O13 (0-2)
Na een geweldige 2-1 overwinning op PSV afgelopen woensdag in de halve finale van de beker, kon FC Volendam O13 zaterdag allerminst overtuigen in de competitie thuis tegen Go Ahead Eagles. Op het terrein van RKAV Volendam werd met 0-2 verloren.

Net als in de uitwedstrijd had FC Volendam in de thuiswedstrijd veel moeite met de stugge defensie van Go Ahead Eagles. Er werden maar weinig duels gewonnen en waar de ruimte steeds lag aan de andere kant, lukte het FC Volendam meerdere keren niet om op tijd en snel het spel naar de vrije ruimte te verplaatsen. Dit werd al zichtbaar in de 1e minuut toen de bal te lang aan de linkerkant bleef en een te zachte breedtepass door Go Ahead Eagles werd onderschept. Het balverlies werd door Go Ahead direct afgestraft: 0-1. Go Ahead bleef daarna ingezakt spelen en wachtte steeds op de fouten van FC Volendam. Die bleven er ook komen, waardoor FC Volendam weinig kon forceren.

Juist toen FC Volendam in de tweede helft meer wilde gaan aandringen, kreeg een oplettende aanvaller van Go Ahead een cadeautje in de schoot geworpen toen een pass van de centrale verdediger van FC Volendam tussen de keeper en de andere verdediger belandde, waarna miscommunicatie ontstond. De aanvaller van Go Ahead wist er direct raad mee en scoorde 0-2. Wat zich daarna afspeelde hoorde niet op het voetbalveld thuis. Spelers lieten zich meeslepen in teleurstelling en frustratie en lieten zich op een verkeerde manier gelden. Er werden twee spelers met rood van het veld gestuurd, waardoor de kans om terug te komen in de wedstrijd ook uit het zicht verdween. Het is zaak dat FC Volendam de komende tijd vaker het niveau gaat laten zien dat ook tegen PSV werd getoond. Duidelijk is namelijk dat FC Volendam beter kan dan dat zij tot dusverre in de tweede competitiehelft heeft laten zien.

1. Go Ahead Eagles 0-1
40. Go Ahead Eagles 0-2

Wedstrijdselectie
Jesse Tetteroo, Givairo Dundas, John Pisani, Matthijs Stoelinga, Robin van Cruijsen, Kayden Wolff, Noach Shenkman, Milan Engelander, Jayden Arifi, Barry Negic, Kyeno Koeleman, Niels Kwakman, Thijs Numan, Mike Posthumus, Sam Schokker, Ot van der Plas, Tarik Serdar

FC Volendam O12  - AZ O12 (9-8)
Een mooie overwinning zaterdag van FC Volendam O12. De inzet en het goede spel van vorige week werden doorgezet en dit keer wisten de jongens het doel wel te vinden en dat scheelt de welbekende slok op een borrel.

Binnen een minuut na de aftrap stond FC Volendam echter met 0-1 achter. We lieten ons niet van slag brengen door deze snelle achterstand en het hele eerste blok waren beide teams van FC Volendam sterker dan AZ. We waren feller in de duels, schakelden goed over bij balverlies en balverovering en AZ had weinig tot niets in te brengen. Op het veld waar FC Volendam met 0-1 achter kwam te staan stond het na 20 minuten 2-1 en was het eerste gewonnen blokje binnen. De gelijkmaker werd door Keenan gescoord, na een voorzet van Thomas. Het tweede doelpunt kwam via een diepe bal van Rick Schilder, die door Rayan in de loop werd meegenomen. Hij liep door naar de keeper en bleef goed kijken wat de uitlopende keeper deed om de bal vervolgens soepel langs de keeper in het doel te schieten.

Het andere team deed daar niet voor onder en kwam in zijn eerste blokje al binnen tien minuten met 3-0 voor. Het eerste doelpunt viel uit een corner van Julius die door Lorenzo werd ingekopt. Bij het tweede doelpunt kreeg Mark de bal mee en liep naar de achterlijn om de voorzet te geven. De inlopende aanvallers zetten zoveel druk op de verdediging van AZ dat de voorzet van Mark door AZ in eigen doel werd gewerkt. Bij het derde doelpunt was Mark ook weer betrokken. Hij kreeg de bal diep, liep weer naar de achterlijn en gaf een voorzet op Jaden die de bal rustig aannam, een schijnbeweging maakte om vervolgens de verdediger op het verkeerde been te zetten, waardoor hij alle ruimte kreeg en de bal vervolgens onhoudbaar inschoot. Voor de jongens van AZ, dat toch een van de sterkste teams in de competitie is, was dit even slikken. Maar AZ zou AZ niet zijn als ze gewoon bleven vechten. Uiteindelijk wisten ze terug te komen tot 3-2 en hadden beide FC Volendam-teams hun eerste blokje gewonnen.

Mocht AZ onze jongens hebben onderschat, dan ging dit zeker in de overige blokjes niet meer gebeuren. FC Volendam bleef echter goed voetballen en was ook in het tweede blokje het betere team. De bal werd steeds goed rondgespeeld en op het juiste moment werden de dieptepasses gegeven. AZ bleef achter de feiten aanlopen en wist niet om de gaan met deze wijze van spelen. Het ene team van FC Volendam speelde 0-0 gelijk, maar er had meer in gezeten. Het andere team won met 2-0. Een van de doelpunten viel weer uit een dieptepass, deze keer van Julius. De bal kwam bij Kenzo terecht en die schoot de bal diagonaal langs de keeper. Bij het tweede doelpunt was het Kenzo die de pass op Mark gaf. Mark schoot de bal beheerst in.

In het derde en vierde blokje ging AZ feller spelen en het werd duidelijk dat zij niet met een verlies naar huis wilden. Beide teams waren nu gelijkwaardig aan elkaar, maar het was wel AZ dat de beste kansen creëerde. De bal wilde er echter maar niet in. Dat lag niet alleen aan het slechte afronden, maar ook aan goed keeperswerk van Jayden en Djayden die deze wedstrijd voor Milan inviel.

In het derde blokje was het toch FC Volendam dat met 1-0 voorkwam. Keenan speelde de bal naar Thomas, die zo’n 15 meter voor het doel stond met twee spelers van AZ in zijn buurt. Hij speelde zich goed vrij en schoot heel bekeken richting kruising en via binnenkant paal viel de bal in het doel. Op het andere veld was het een minuut later AZ dat met 0-1 voorkwam en dat werd ook de eindstand. Helaas verloor ook het andere team met 1-2, maar beide teams hadden wel vaker kunnen en mogen scoren.

Het vierde blokje werd dus spannend: de stand was 8-6 voor FC Volendam en alles was nog mogelijk. Beide teams waren zich hiervan bewust en gaven alles en het was soms toch wel even met samengeknepen billen. Na vier minuten stond AZ namelijk op beide velden met 1-0 voor en stond het totaal 8-8. Beide teams deden er nog een schepje bovenop en we zagen veel mooie kansen en schoten. Enzo schoot tweemaal tegen het houtwerk en de tweede keer was dit vanuit een vrije trap vanaf het midden van het veld. De keeper was kansloos en dit schot had een doelpunt verdiend. Ook AZ kon niet meer scoren. Het miste zelfs meerdere malen voor open doel. Uiteindelijk waren het Mark en Lorenzo die voor de winnende treffer zorgden. Mark kreeg de bal aan de zijlijn mee en liep weer door naar de achterlijn. Hij zag Lorenzo aankomen, gaf de voorzet perfect op het hoofd van Lorenzo en zonder te aarzelen kopte hij de bal langs de keeper. Vervolgens waren er nog tien spannende minuten met kansen over en weer, maar geen doelpunten meer. Een mooie en terechte overwinning voor FC Volendam O12.  Het is jammer dat er volgende week geen competitiewedstrijd is, want onze jongens zijn de laatste twee weken goed op dreef en dat moeten ze vasthouden.