Jeugdverslagen FC Volendam 2 februari 2019

03 februari 2019

Sparta O17 - FC Volendam O17 (2-2)
In een gelijkopgaande wedstrijd hebben FC Volendam en Sparta de punten eerlijk verdeeld, een terechte uitslag.

Voor de vierde keer op rij was het Tyrese Duijker die de score vroeg opende. Ditmaal uit het niets met een geweldige uithaal van ruim 25 meter over de ver voor zijn doel staande keeper heen, 0-1. De wedstrijd golfde op en meer en Sparta had niet veel later een grote kans, maar het schot belandde op de lat. Calvin Twigt kwam tweemaal in scoringspositie. De eerste van links, na een mooi steekpassje, maar deze ging naast. Niet veel later een enorme schietkans op rechts, maar deze ging op de paal. Door slordig balverlies in de FC Volendam-verdediging kon Sparta eenvoudig gelijk maken, 1-1.  FC Volendam speelde te veel in hetzelfde tempo, waardoor het anticiperen en verdedigen door Sparta een eenvoudige klus was.

Meteen na rust was Sparta twee keer gevaarlijk, maar het wist niet te scoren.  Aan beide klanten waren wat kleine mogelijkheden, maar het was pas halverwege de tweede helft dat er weer gescoord werd. De snelle linkerspits had keeper Beer de Vos reeds gepasseerd en zijn rollertje kon eenvoudig voor de doellijn worden weggehaald, maar 2 verdedigers liepen elkaar in de weg, waardoor de bal in het doel belandde, 2-1. Niet veel later knalde Sparta nogmaals op de lat. Met wat verse krachten in de voorhoede werd er keihard gestreden voor de gelijkmaker, en die kwam er gelukkig twee minuten voor tijd. Tyrese werd weggestuurd, zijn inzet werd nog gestopt door de Sparta-doelman, maar de rebound was een prooi voor Andrei Vossen, 2-2. Een terechte uitslag na een matige wedstrijd.

Volgende week geen competitie. Er wordt dan een oefenwedstrijd geregeld. De week daarop komt Willem II op bezoek.

Scoreverloop
11. Tyrese Duijker 0-1
27. Sparta 1-1
59. FC Volendam (e.d.) 2-1
79. Andrei Vossen 2-2

Opstelling
Beer de Vos, Gyani Manuel, Amoah Foa Sam, Daan Steur (50. Cedric Bobson), Mitch van Kempen, Calvin Twigt, Hamza Rahaoui (75. Dirk de Jong), Sam Lautenschutz (50. Buhari Atak), Andrei Vossen, Tyrese Duijker, Gedion Meridina (66. Ludnardo Schoop)

FC Volendam O16 - ADO Den Haag O16 (0-2)
Na vorige week een nuttige oefenwedstrijd te hebben gespeeld, moesten we zaterdag weer aantreden voor de competitie.

We gingen ervan uit dat de mannen er klaar voor waren en messcherp, maar daar was de eerste helft niets van te merken.  Geen beleving, geen initiatief, geen duelkracht, geen passie. En dat had ADO Den Haag wel. Zo stonden we bij rust terecht met 2-0 achter.

De tweede helft stond er een heel ander FC Volendam. Niet dat we de pannen van het dak speelden, maar er stond nu wel een ploeg die beleving toonde en dat is de basis. We kregen kansen en mogelijkheden, maar omdat we vooral de eerste helft niet thuis hadden gegeven, verloren we verdiend.

Positief punt was dat Jessy Lobbes en Faas Ermers, beiden van O15, een verdienstelijk debuut maakten.

13. ADO Den Haag 0-1
30. ADO Den Haag 0-2

Opstelling
Mike Bakker, Rob Tol, Jay Koorndijk, Jerome Jager, Chenny Louisa, Fahd Salihou (60. Faas Ermers), Wilkins Affriyie, Jeffrey Buitenweg (55. Jessy Lobbes), Milijano Anastasia (41. Necati Delibasi), Joey Antoniolli, Malick Lowe

ADO Den Haag O14 - FC Volendam O14 (3-6)
Na een mindere reeks heeft FC Volendam O14 zaterdag een goede overwinning geboekt bij ADO Den Haag. De thuisploeg heeft op een wedstrijd na in de competitie alles gewonnen en komt uit in poule A. Zij namen aan het begin van de wedstrijd ook direct de overhand en openden na vijf minuten de score. Naarmate de eerste helft vorderde kwam Volendam beter in de wedstrijd en werd het initiatief licht overgenomen, zonder echt uitgespeelde kansen te creëren. ADO was in een paar momenten wel gevaarlijk. Eerst kon Jesse nog redden, maar vijf minuten voor rust werd de score verdubbeld: 2-0.

Een hels karwei stond FC Volendam de tweede helft te wachten. Met enkele wisselingen en een versterkt middenveld werd vol goede moed en inzet het tweede bedrijf aangegaan. Hierin pakten de gasten het initiatief en lieten dit niet meer los. Spelers doken in gaten, wonnen duels en waren overal net een stap eerder dan ADO. Al snel resulteerde dit in de aansluitingstreffer van Rugero en de gelijkmaker van Vernon. Een klein kwartier voor tijd werd de wedstrijd in twee minuten beslist. Eerst schoot Billy een vrije trap schitterend in de winkelhaak en even later schoof invaller Milan Engelander de 2-4 binnen. ADO kwam uit een spaarzame kans nog tot 3-4, maar in de slotfase tilden Milan Engelander en Vernon de score naar 3-6.

Opstelling
Jesse Loef, Jort Kos, Ties Kramer, Vernon Addo, Ryan Rellum, Mika van der Horst, Sebastiaan Woelders (36. Sem Perez Mutsaers), Milan Keizer (44. Milan Engelander), David Petrovic (36. Billy van Duijl), Joost van der Heijden (36. Melvin Houtman) en Rugero Struiken (60. Storm van der Laan)

Ajax O12 - FC Volendam O12 (17-2)
De eerste competitiewedstrijd na de winterstop alweer. Deze wedstrijd tegen Ajax speelden we 7 tegen 7 met buitenspel. De eerste wedstrijd thuis tegen Ajax verloren we, enigszins geflatteerd, met grote cijfers, maar de jongens hadden vechtlust laten zien.

Ook nu weer moesten we vanaf minuut 1 in de duels komen en was samenwerken in de verdediging belangrijk. In de eerste vijf minuten zagen we deze vechtlust weer en waren we als FC Volendam beter. Ajax had nog geen kans gehad en beide Volendamteams waren dicht bij een doelpunt geweest. Het cliché ‘als je zelf niet scoort...’, je raadt het al. Tegen de verhouding in kwam het team van trainer Brandon in de 8e minuut 1-0 achter te staan. Waar het ene team de duels bleef winnen en de verdediging goed dicht zat, had het andere team hiermee, na het tegendoelpunt, meer moeite en raakten ze de controle over de wedstrijd kwijt. Het werd uiteindelijk 3 - 0 in het eerste blok door doelpunten in de laatste minuten. Ajax kreeg weinig kansen maar ze gingen er wel in.
Het team van trainer Marc hield goed stand en sloot het eerste blok af met een 0-0 gelijkspel. Beide teams hadden echt wel kansen gekregen, maar waren in de afwerking net niet scherp genoeg, maar ook de keepers zaten er goed tussen.

Het tweede blok vertoonde hetzelfde beeld. Beide teams van FC Volendam teams bleven kansen creëren, maar de bal wilde er maar niet in. Het team van trainer Marc kwam helaas na twee minuten al op een 1-0 achterstand, maar ze bleven beheerst spelen, zetten goed druk als Ajax de bal had en liepen zelf goed vrij als Volendam in de aanval was en dat ging steeds beter gedurende de wedstrijd. Veel goede acties gezien, scherpe passes en de bal werd goed meegenomen. Ook in het tweede blok werden de kansen niet afgemaakt en eindigde het in een 1-0 verlies, maar het had ook anders kunnen zijn.

Het team van trainer Brandon liet ook hetzelfde beeld zien als in het eerste blok. Ajax werd wel sterker, maar de verdediging hield stand tot in de 9e minuut de 1-0 viel. En ook nu weer uiteindelijk 3-0 door doelpunten in de laatste minuten. En dat was best balen voor de jongens, omdat onze kansen er ook nu weer niet ingingen.

Dan komt het beruchte derde blokje. Een paar wedstrijden leek het of we van de vloek af waren, maar dit was weer een derde blokje waarin we ons de spreekwoordelijke kaas van het brood lieten eten. Maar uit een van de aanvallen wisten we nu wel te scoren: Rick Schilder kreeg de bal goed mee en rondde het met een prachtig schot af.

Tenslotte komen we bij het vierde blokje, tijd voor de ommezwaai? Ja en nee. Het team van trainer Brandon kreeg weer genoeg kansen om voor te komen, maar het wilde maar niet lukken. En op het moment dat er door FC Volendam een kans werd gemist die er eigenlijk in had gemoeten counterde Ajax ons er steeds uit en scoorden ze hun doelpunten. We bleven te lang stil staan bij de gemiste kansen en vergaten te verdedigen.

Het team van trainer Marc wist het vierde blokje in een 1 – 0 overwinning om te zetten en dat was terecht. Langs de zijkanten waren we gevaarlijk en kwamen er diverse voorzetten die er net niet in gingen. In een van de aanvallen wisten Paul en Mark elkaar steeds te vinden en de bal toe te spelen. Het schot werd gekeerd door de keeper, waaruit een corner kwam. De corner kwam bij Jaden terecht. Die kapte zijn man goed uit en schoot de bal vervolgens onhoudbaar voor de keeper in het doel.

Het winnen van een blokje is toch belangrijk voor ons zelfvertrouwen en geeft aan dat we het echt wel kunnen!