Jeugdverslagen FC Volendam 23 maart 2019

24 maart 2019

FC Utrecht O19 - FC Volendam O19 (2-0)
Het klinkt weliswaar tegenstrijdig, maar toch heerste er na afloop van de verloren wedstrijd tegen FC Utrecht een tevreden gevoel in de kleedkamer van FC Volendam. Dat je kunt verliezen van de over meer kwaliteit beschikkende Utrechters is namelijk iets waarmee je vooraf rekening houdt. De wijze echter waarop de nederlaag tot stand was gekomen en het feit dat de Volendammers zich eindelijk weer eens als een echt team hadden gemanifesteerd, bieden, na de teleurstellende prestaties tot nu toe na de winterstop, voldoende aanknopingspunten voor het behalen van betere resultaten in het restant van dit seizoen. FC Volendam creëerde zelf nauwelijks een scoringskans, maar dat gold ook voor zijn tegenstander. FC Utrecht was echter tweemaal succesvol uit een spelhervatting en profiteerde daarbij van persoonlijke fouten aan Volendamse kant. Een gelijkspel zou dan misschien niet helemaal verdiend zijn geweest, maar nu kregen de gastheren hun overwinning min of meer in de schoot geworpen.

Voorafgaand aan het duel werd een minuut stilte in acht genomen in verband met de tragische gebeurtenis begin deze week in de Domstad. Het thuisteam probeerde vanaf de aftrap meteen het heft in handen te nemen. FC Volendam had het dan ook moeilijk in de beginfase, maar kwam gaandeweg steeds beter in de wedstrijd. Zo ontspon zich een boeiende confrontatie. FC Utrecht meende na ongeveer tien minuten spelen aanspraak te kunnen maken op een strafschop, omdat Micky van de Ven, in hun ogen, één van hun aanvallers in zijn 16 ten val had gebracht. De scheidsrechter wilde daar echter niets van weten. In de 13e minuut werd in het andere 16 metergebied Taye Lee hardhandig tegen het gras gewerkt. Zelfs de trainer van FC Utrecht gaf meteen ruiterlijk toe dat dit een glaszuivere strafschop was, maar ook nu vond de arbiter dat de overtreding onvoldoende was om de bal op de stip te leggen. Hij bleef consequent, want even later wuifde hij wederom een strafschoprijpe overtreding in het Volendamse strafschopgebied weg. FC Volendam had zijn zaakjes organisatorisch prima voor elkaar en gaf helemaal niets weg. De Utrechters zochten hun heil daardoor vooral in de lange bal en hun spelhervattingen. Het was dan ook wrang dat juist een onnodig weggegeven corner in de 25e minuut de inleiding vormde tot hun openingstreffer: 1-0. Het enige serieuze wapenfeit van FC Volendam kon pas in de slotminuut van de eerste helft worden genoteerd. Shurny Marengo nam de goed op hem breed gelegde bal ineens op de slof, maar richtte iets te hoog.

Na rust nam FC Volendam meteen het initiatief. Het leidde al na een paar minuten tot een geweldige kans voor Jip Molenaar, maar die verzuimde de tijd te nemen om de prima voorzet van Dean James te controleren en schoot de bal daardoor met links hoog over het vijandelijk doel. FC Utrecht bleef volharden in zijn bekende strijdwijze en wist daarmee vooralsnog geen succes te boeken. Tot de 70e minuut, want toen konden zij andermaal profiteren van klungelig optreden achterin bij hun gasten. Wederom uit een corner! In het laatste kwartier ging FC Volendam nadrukkelijk op zoek naar de eretreffer, maar tevergeefs. Hierdoor ontstond wel meer ruimte voor FC Utrecht om ook eens voetballend in de buurt van het doel van Stan Zoetebier te komen, maar het leverde hen niets meer op. Zo bleef het 2-0.

Door dit resultaat en de onverwachte 3-2 overwinning van De Graafschap op ADO Den Haag daalden de oranjehemden af naar de onderste plek op hun ranglijst. Een positie waar zij beslist niet thuishoren. Volgende week komt koploper FC Twente op bezoek. Een mooiere tegenstander om weer de weg omhoog in te kunnen slaan is haast niet te bedenken.

25. FC Utrecht 1-0
Rust
70. FC Utrecht 2-0

Opstelling
Dion Vlak, Cherifio Goudland (67. Kalleb Mambo Kwamungu), Sjors Kramer, Micky van de Ven, Dean James (83. Tom de Groot), Bram van de Wiel, Shurny Marengo, Robin Schulte (88. Buhari Atak), Jip Molenaar (62. Youssef Blel), Taye Lee, Moraizio de Souza (76. Aram de Munnik)

Fortuna Sittard O16 - FC Volendam O16 (2-6)
Zaterdag de verste uitwedstrijd van het seizoen in Sittard.  Gesteund door veel ouders begonnen we rommelig aan de wedstrijd. Er was veel strijd en Fortuna Sittard zocht snel de diepte door middel van de lange bal en na twintig minuten scoorden zij de 1-0 uit zo’n situatie.  Qua veldspel niet verdiend, want ondanks dat we geen goed positiespel speelden, hadden we wel de beste kansen. Vier minuten na de 1-0 scoorden we door Malick Lowe de 1-1, na een fout bij hen achterin.  Er kwamen meer rust en overtuiging in ons spel. Zes minuten voor rust scoorden we de 1-2 door wederom Malick Lowe, na een goede actie van Joey Antoniolli. Met deze stand gingen we rusten en de voorsprong was verdiend.

De tweede helft begon weer wat rommelig, maar na vijf minuten vonden we de vrije man steeds beter en dicteerden we de wedstrijd.  Toen na veertien minuten in de tweede helft Joey Antoniolli vanuit een corner de 1-3 scoorde, was de wedstrijd gespeeld en gooiden de mannen alles van zich af. De ene aanval was nog mooier dan de andere en toen de storm was gaan liggen stonden we 1-6 voor. Wederom Malick Lowe uit een corner, daarna een goede individuele actie van Malick Lowe en een keurig teruggelegde bal van Malick Lowe op Joey Antoniolli zorgden voor de 1-4, 1-5 en 1-6. Fortuna Sittard scoorde in de laatste minuut nog de 2-6 uit een vrije trap.

Genoten van de mannen en dan vooral het elkaar wat gunnen en het durven voetballen. Maar het belangrijkste was het plezier dat de mannen uitstraalden. Dit maakte de terugweg een stuk aangenamer.

Opstelling
Thomas Brand, Sam Leijen (52. Rob Tol (55. Deshawntey de Sander), Jay Koorndijk, Levi van Deijl, Chenny Louisa, Jerome Jager (25. Fahd Salihou), Necati Delibasi, Jeffrey Buitenweg, Milijano Anastasia (45. Wilkins Affriyie), Joey Antoniolli, Malick Lowe

NEC O15 - FC Volendam O15 (1-0)
Na een indrukwekkende minuut stilte kon de wedstrijd beginnen.  De bedoeling van NEC was direct duidelijk. FC Volendam werd in alle linies vastgezet en moest terug. In deze beginfase werd FC Volendam weggespeeld, maar gek genoeg leidde dit tot geen enkele mogelijkheid voor NEC. Na tien 10 minuten dan toch de 1-0, maar dit na een afschuwelijk misverstand bij FC Volendam achterin op een lange voorzet waarmee geen speler van NEC bewust iets deed, maar de bal lag er wel in. FC Volendam moest herstellen van deze klap, maar langzamerhand kwam er wat meer lijn in het spel. Een 1-2 tussen Elmo en Junior en de laatste kwam vrij voor de keeper, maar zijn stiftje werd ternauwernood door de keeper gekeerd. Op slag van rust zette FC Volendam nog één keer aan. Een vrije trap van Tiago en Junior kopte over de uitgekomen keeper heen richting doel, waar de bal nog met een uiterste inspanning van de lijn werd gehaald. Volgens velen er overheen, maar ja hij telde niet. Vlak daarna nog een uithaal van Junior van buiten de zestien, maar de bal spatte via de zijkant van de kruising naast. Het zat niet mee zaterdag, dat zou de tweede helft wel blijken.

De tweede helft startte waar de eerste was geëindigd.  NEC moest ver terug en FC Volendam rook zijn kansen. Een vrije trap vlak buiten de zestien was een prooi voor Tiago. Alles en iedereen stond klaar, de scheidsrechter keek Tiago aan en knikte, Tiago schoot hem er feilloos in en toen moest de bal overnieuw, omdat de beste man niet had gefloten. Om moedeloos van te worden. Het zat wederom niet mee en uiteraard lukte het de tweede keer dat de bal werd getrapt niet. Wat volgde was een spervuur van aanvallen op het doel van NEC met wat spaarzame uitvallen van NEC, maar de bal wilde er gewoon niet in. Kans op kans volgde, maar steeds lag er iets of iemand in de weg. Vlak voor tijd was er nog een prima voorzet van Max die door de vrijstaande Jesse goed werd ingekopt, maar de keeper redde stijlvol. En in de laatste minuut werd Ziggy nog vrij voor de keeper gezet. Helaas ging ook zijn inzet ging voorlangs en zo ging deze wedstrijd wel heel schlemielig verloren.

10. NEC  1-0

Opstelling
Joël van der Wilt, Faas Ermers (Jesse Versluis), Yarno Freyee (Max Boateng), Vernon Addo, Tom Smit, Edwin Ansah (Mauro Smit), Justin Tolsma (Tim Stouthart), Tiago Lauwerens, Junior Driessen, Elmo Pieters, Ezechiel Fiemawhle
Geblesseerd: Jessy Lobbes, Myron Mau-Assam, Daan Sier

FC Volendam O14 - FC Dordrecht O14 (4-2)
De oefenwedstrijd tegen FC Dordrecht was zaterdag een mooie gelegenheid om voordat de competitie weer start een wedstrijd in de benen te krijgen tegen een tegenstander van wie in de vorige competitie eenmaal werd gewonnen (2-1), maar ook verloren (0-1).

Ditmaal was het FC Volendam dat de hele wedstrijd de overhand had. Al snel kreeg Sebastiaan een goede kans op aangeven van Ryan, maar na een mooie aanname kwam de doelman als winnaar uit de strijd. Even later was het wel raak toen David de 1-0 aantekende. Tussendoor kreeg ook FC Dordrecht wat kansen en de bezoekers verdienden een doelpunt, maar de verdediging hield stand. Vlak voor rust leek FC Volendam op 2-0 te komen, maar het schot van Ryan via de onderkant van de lat was niet zichtbaar over de lijn. Vlak voor de thee was het aan de andere kant wel raak, waardoor de ruststand op 1-1 werd bepaald.
In de tweede helft nam FC Volendam afstand. Uit een vrije trap van Joost legde David de bal op het hoofd van Billy: 2-1. Dordrecht kwam nog wel terug tot 2-2, maar het overwicht bleef voor de thuisploeg. Joost raakte met een afstandsschot nog de lat, maar twee doelpunten van David zorgden ervoor dat de overwinning in Volendam bleef.

Opstelling
Boris Valkhoff, Jort Kos, Melvin Houtman, Joost van der Weijden, Sem Perez Mutsaers, Mika van der Horst, Storm van der Laan (55. Ties Kramer), David Petrovic, Rugero Struiken (41. Billy van Duijl), Sebastiaan Woelders en Ryan Rellum (55. Thimo de Vries)

Roda JC O13 - FC Volendam O13 (2-6)
FC Volendam O13 heeft zaterdag een terechte 2-6 overwinning geboekt op koploper Roda JC O13.

Bij FC Volendam O13 was weer een zestal spelers terug van blessures. Zij stonden te springen om weer hun rentree te maken. Dit leek ook zijn weerslag te hebben op het team, want FC Volendam begon fel en agressief aan de wedstrijd. Vanaf het begin was het FC Volendam dat de regie had en al snel resulteerde dit ook in een 0-1 voorsprong. Echter, na een tweetal defensieve inschattingsfouten werd FC Volendam in de eerste helft toch tegen de verhoudingen in verrast toen Roda JC binnen een tijdsbestek van twee minuten de 0-1 voorsprong omboog in een 2-1 achterstand. FC Volendam bleef rustig en maakte met een goed uitgespeelde aanval nog voor rust de 2-2. Na rust was het eenrichtingsverkeer richting het doel van Roda JC. Spits John Pisani nam drie goals voor zijn rekening, waarmee hij een belangrijk aandeel had in de uiteindelijke einduitslag van 2-6. Het enige dat FC Volendam zich vervolgens nog kon verwijten was dat men verzuimde om de score verder uit te breiden.

Met de ruime overwinning op de koploper heeft FC Volendam laten zien meer in huis te hebben dan de positie op de ranglijst doet vermoeden. Hopelijk kan FC Volendam volgende week thuis tegen PEC Zwolle het goede spel van deze wedstrijd een passend vervolg geven.

Wedstrijdselectie
Jesse Tetteroo, John Pisani, Matthijs Stoelinga, Ot van der Plas, Robin van Cruijsen, Kayden Wolff, Noach Shenkman, Milan Engelander, Jayden Arifi, Barry Negic, Kyeno Koeleman, Niels Kwakman, Thijs Numan, Mike Posthumus

AZ O12 – FC Volendam O12 (15-4)
De O12 nam het vandaag voor de derde keer dit seizoen in de competitie op tegen AZ. Net als de afgelopen wedstrijden vloog het team goed uit de startblokken. In balbezit kon de O12 in de opbouw vaak de vrije man vinden om het spel te verplaatsen naar de helft van de tegenstander. Op deze wijze was het Demy die het eerste doelpunt van de O12 kon maken. Rick Schilder opende de bal naar Teun die op zijn beurt Rayan kon vrijspelen. Omdat Rayan zelf niet tot scoren kwam, was het Demy die attent de rebound kon afwerken. Over en weer waren er in de eerste twee blokken kansen. Helaas blijft het een probleem om deze kansen vaker te belonen met een doelpunt.

Op het andere veld was in balbezit hetzelfde spel zichtbaar en ook op dit veldje resulteerde dit in een doelpunt. Achterin wisten de verdedigers de vrije man te vinden in de persoon van Boy. Hij bediende met een uitstekende crosspass de diep lopende Lorenzo. Met een prachtig lob kreeg hij de bal over de uitkomende keeper heen. Met deze twee doelpunten was het in de rust pas 3-2 voor AZ en kon de O12 goed meekomen in de wedstrijd.

Helaas lukte het niet op beide veldjes drie 3 of 4 blokjes vol te houden. Het verdedigen werd minder uitgevoerd dan voor de rust en hierdoor kon AZ uitlopen in de score. Aan de bal bleven beide teams voldoende kansen creëren, maar ook in deze blokjes werden de kansen niet beloond met doelpunten. Slechts twee keer wist de O12 nog te scoren. Rick Schilder werd diep gestuurd, waarna hij met een schijnbeweging de keeper uitspeelde en scoorde. Op het andere veldje wist Rossi Demy vrij te spelen met een steekpass. Demy speelde op zijn beurt Rayan bij de tweede paal vrij met een lage voorzet en die wist deze uitgespeelde aanval met een doelpunt te belonen.