Jeugdverslagen FC Volendam 9 maart 2019

10 maart 2019

FC Volendam O19 – FC Groningen O19 (1-3)
FC Volendam moest zaterdagmiddag zijn meerdere erkennen in FC Groningen. De formatie van Marcel van Buuren, die in een ver verleden zelf nog één seizoen het oranje van de FC heeft verdedigd, toonde aan tot een van de sterkste teams in onze klasse te behoren en won dan ook verdiend.

In de eerste helft zagen de toeschouwers het thuisteam goed voor de dag komen. Er werden vloeiende aanvalscombinaties op de mat gelegd, terwijl de Volendammers bovendien veel werklust en strijd aan de dag legden. Na ongeveer tien minuten spelen kon de eerste serieuze kans voor FC Volendam worden genoteerd. Een fraaie aanval over links leverde Jip Molenaar een scoringsmogelijkheid op. De Groninger sluitpost was echter alert en wist zijn team met een prima redding voor een snelle achterstand te behoeden. Halverwege de eerste helft waren de Groningers wel succesvol nadat de bal door de wind in het Volendammer doelgebied was blijven hangen. Een attente aanvaller schatte de situatie op waarde, kwam goed voor zijn man en kopte de bal tegen de touwen, 0-1. FC Volendam bleek geenszins van slag door deze tegenvaller en kreeg vervolgens een paar aardige kansen om voor rust nog wat terug te doen. Jammer genoeg ontbrak in de eindfase steeds net de benodigde zuiverheid en liet ook de bezetting voor de goal soms te wensen over. Moraizio de Souza kwam nog het dichtst bij de gelijkmaker. Helaas scheerde zijn afstandsschot over de lat. FC Groningen liet zich ook niet onbetuigd, maar ook zij wisten voor de pauze het net niet (meer) te vinden.

In de tweede helft was het windvoordeel voor FC Volendam. Toen echter FC Groningen al na zes minuten de stand, via een fantastische uithaal van spits Thijs Dallinga, naar 0-2 tilde, knapte er iets bij de Volendammers. Het geloof en de overtuiging om er nog iets goeds van te kunnen maken leken plotsklaps te zijn verdwenen. Het liep daarna veel minder. Toen vervolgens in de 68e minuut miscommunicatie in onze defensie ook nog eens tot de 0-3 leidde, was het over en uit. Doelman Dion Vlak schreef drie minuten later nog wel historie door via een uittrap zijn collega aan de overkant te verrassen en daardoor de 1-3 op het scorebord te laten zetten, maar daarmee was de koek wel op. De Groningers kwamen niet meer in de problemen en konden weer drie punten op hun totaal bijschrijven. Ondanks de nederlaag lieten onze mannen zaterdag wel degelijk goede dingen zien. Daarmee kunnen we zeker verder.

A.s. dinsdag om 18.00 uur staat er in Wijde Wormer een oefenwedstrijd tegen AZ O19 op het programma en komende zaterdag mag FC Volendam O19 op bezoek bij ADO Den Haag. Opnieuw een belangrijke wedstrijd.

22. FC Groningen 0-1
Rust
51. FC Groningen 0-2
68. FC Groningen 0-3
71. Dion Vlak 1-3

Opstelling
Dion Vlak, Kalleb Mambo Kwamungu, Sjors Kramer, Micky van de Ven, Dean James (71. Tom de Groot), Bram van de Wiel, Moraizio de Souza, Robin Schulte, Jip Molenaar (70. Aram de Munnik), Taye Lee (80. Victor van Montfort), Vasco Lo-Ning-Hing

ADO Den Haag O17 - FC Volendam O17 (0-0)
In een stormachtig Den Haag heeft FC Volendam twee punten laten liggen. Gelukkig verspeelde ook de concurrentie punten.

De eerste tien minuten speelden zich geheel af op de helft van ADO Den Haag, mede vanwege de forse wind. In de 8e minuut een mooie kans voor Ludnardo Schoop, maar de ADO-doelman redde bekwaam. ADO Den Haag kwam er soms gevaarlijk uit, maar ook onze doelman Beer de Vos speelde een sterke partij. De inzet en de wil om te winnen ontbraken volledig bij FC Volendam en dat werd de heren in de rust ook zeer duidelijk gemaakt door de trainers.

De tweede helft met wind tegen werd met een betere instelling gespeeld, maar echte kansen werden er nauwelijks gecreëerd, mede door de matige techniek en creativiteit in het team. Ook ADO Den Haag deed zijn best, maar die liepen vooral heel veel buitenspel. Nee, deze wedstrijd verdiende geen winnaar, een terechte en saaie 0-0. Meer valt er echt niet over te melden.

Woensdag om 17.30 uur een oefenwedstrijd tegen een KNVB-team en volgende week thuis tegen FC Twente op veld 2, omdat Jong FC Volendam gelijktijdig in het stadion speelt.

Opstelling
Beer de Vos, Gyani Manuel, Cedric Bobson, Daan Steur, Gedion Meridina, Lex Veerman (64. Wylshendrid Louisa), Joey Antonioli (50. Hamza Rahoui), Sam Lautenschutz, Ludnardo Schoop (72. Necati Delibasi), Tyrese Duijker, Dirk de Jong (67. Buhari Atak)

FC Volendam O12 – PSV O12 (2 - 8)
Vandaag mocht FC Volendam O12 in het stadion zijn wedstrijd afwerken en dat was maar goed ook, want het was weer een winderige dag. Na de overwinning van vorige week waren onze jongens er klaar voor om het PSV moeilijk te maken en punten te pakken. Beide teams waren aan elkaar gewaagd, gingen vol in de aanval, maakten fouten maar creëerden ook genoeg kansen. Er was helaas maar één team dat zijn kansen iets beter verzilverde en dat was PSV, maar ook zij lieten kansen liggen. Op belangrijke momenten liep FC Volendam te lang door met de bal in plaats van de pass te geven of men bleef de bal rondspelen. En was er een kans om te schieten, dan werd er toch eerst gewacht om de bal beter aan te nemen of werd er gewoonweg slecht op doel geschoten. Meerdere kansen hadden er echt in gemogen. De eindstand is daarom enigszins geflatteerd, maar wel de realiteit aan het einde van de wedstrijd.

Zoals gezegd gingen onze jongens direct fanatiek van start, vanaf de eerste minuut. Het ene team stond in het eerste blokje in de 3e minuut achter met 0-1 en het andere team stond na zes minuten voor met 1-0 door Demy. Van begin tot het einde was het spannend, zowel in het veld als voor het publiek. De wedstrijd kon alle kanten opgaan en het leek er op dat beide teams een blok zouden winnen. Helaas werd het voor het team van FC Volendam dat voor stond in de laatste minuut alsnog 1-1. Het andere team kreeg ook de kans om gelijk te maken, maar strandde steeds op de keeper bij diverse 1 op 1 situaties.

Ook de andere blokjes waren spannend. In geen enkel blok was het ene team sterker dan het andere en dat zag je terug in de score. Het verschil in doelpunten was nooit meer dan één en in twee blokjes werd er zelfs helemaal niet gescoord. Demy was de enige vandaag die voor FC Volendam wist te scoren. Ook het tweede Volendamse doelpunt werd door hem ingeschoten.

Willen we punten pakken van andere clubs dan moeten we toch echt scherper en effectiever bij het doel zijn en oog houden voor de medespeler die er beter voorstaat. De komende week twee wedstrijden, te beginnen met een inhaalwedstrijd op woensdag tegen Ajax, laten we daar maar zien dat we echt wel kunnen scoren.