Jong FC Volendam - Jong HFC Haarlem

05 oktober 2009 /

Bernard Hofstede belangrijk voor Jong Volendam.

Jong Volendam herstelde zich gisteren goed van de laatste twee nederlagen. De start was voortvarend, in de tiende minuut werd Onal via een steekpass van Bernard Hofstede weggestuurd. Doelman Van Wegen van Haarlem voorkwam erger. Een minuut later bood Kappel Hofstede een goede mogelijkheid: de bal ging over doel. Het eerste doelpunt viel even later: na een corner bracht kopte Hofstede de bal naar Ron Keizer die Onal in stelling bracht. Deze scoorde door de bal keihard in het dak van het doel te schieten. Gaandeweg de eerste helft kon Volendam de goede start niet vervolgen waardoor Haarlem sterker werd. Het leverde echter geen gevaar op voor doelman Ruiter.

In de tweede helft was Volendam beter dan Haarlem, alleen het gebrek aan scorend vermogen stond een grotere voorsprong in de weg. Onal was wel enkele malen dicht bij een doelpunt, echter de finesse ontbrak. Haarlem werd bij de weinige gevaarlijke situaties geconfronteerd met de uitstekend spelende doelman Robbin Ruiter. Het duurde tot de 84e minuut voordat Volendam definitief afstand nam: een vrij trap van Van der Werff werd door de Haarlem defensie niet goed verwerkt. Via de paal kwam de bal retour, Bernard Hofstede was er als de kippen bij om met het hoofd de 2-0 te scoren. Dat in de blessure tijd Haarlem nog 2-1 maakte via een vrije trap was alleen belangrijk voor de statistiek. Direct hierna werd afgefloten.