Jong FC Volendam pakt cadeau uit

Jong FC Volendam - OSS '20 3-2 (2-1)

12 mei 2019 / Derde Divisie Zondag

Er lag zondag een enorme druk op de schouders van de spelers van Jong FC Volendam. Doordat TEC zaterdagavond kostbare punten had laten liggen, was er de kans om de koppositie over te nemen. Na 90 ongelofelijk spannende minuten slaagde de ploeg van coach Johan Steur er in. Het sterke OSS '20 werd met 3-2 verslagen en de koppositie overgenomen van TEC.

Met bijna de zelfde opstelling als een week eerder, alleen de doelmannen waren zoals gebruikelijk gewisseld, werd er afgetrapt tegen de ploeg waar dit seizoen de eerste nederlaag tegen werd geleden (5-1). We wisten dus dat we met een sterke ploeg te maken hadden, die bovendien al verzekerd is van deelname aan de nacompetitie voor promotie. Voordat de wedstrijd begon werden eerst Wim en Doortje Bergsma in het zonnetje gezet. Wim is al jarenlang actief binnen de FC en al sinds mensenheugenis teammanager van Jong FC Volendam/FC Volendam 2. Na dit seizoen draagt hij het stokje over aan de volgende generatie. Hij begon met een kampioenschap en hoopt .... vult u maar in! De start van de wedstrijd was echter niet wat Wim en de rest van de Jong FC Volendam aanhang hoopte. Want na enkele miniuten keek de ploeg van Steur tegen een 0-1 achterstand aan. Bob van Lith kreeg een vrije doortocht op de helft van FC Volendam en rondde het ook perfect af: 0-1. Ingrijpen had waarschijnlijk grote gevolgen gehad. Met nog veel tijd te gaan was er ook nog geen man over boord. Zeker nadat amper twee minuten later de stand al weer gelijk was. Mede topscorer Dani van der Moot kopte een vrijetrap keurig binnen. Vijf minuten later had Jong FC Volendam zelfs een voorsprong te pakken. Het was op een moment dat het spel van Volendam wat onrustig was en met moeite de bal naar de juiste kleur werd gespeeld. Maar met een fabelachtige actie zorde Derry John Murkin voor de 2-1. Bijna vanaf de achterlijn verschalkte hij doelman Rick van de Leest. OSS '20 dat eigenlijk juist goed in de wedstrijd zat, leek een beetje van slag te raken. De thuisploeg verzuimde echter de genadeklap uit te delen. Van der Moot schoot in riante positie op de doelman en Murkin zag even later de bal via de binnenkant van de paal net niet binnen vliegen. Aan de andere kant leek OSS '20 op weg naar de 2-2, maar de scheidsrechter zag dat de aanvaller een overtreding maakte en annuleerde het feest. De laatste kans voor de rust was voor Martijn Kaars, maar misschien had hij beter op Max Veerman af kunnen leggen. Maar met een 2-1 voorsprong werd de rust bereikt.

De gasten begonnen met het mes tussen de tanden aan de tweede helft. Het sierde de ploeg die al een periode op zak heeft om gewoon voor het resultaat te gaan, zoals het hoort. Het was het begin van 45 minuten billenknijpen voor de FC aanhang. Na drie goede kansen was het na vijf minuten spelen raak voor de ploeg uit Oss. Tom Pijnenburg zorgde voor de dik verdiende 2-2. Ondanks het overwicht van OSS '20 was het kort daarna al bijna 3-2 voor Jong FC Volendam. Max Veerman raakte echter op aangeven van Martijn Kaars de lat boven doelman Van de Leest. Het bleek echter één van de weinige tegenstoten in de openingsfase van Jong FC Volendam. OSS '20 heerste, maar de Volendam verdediging hield stand. Uit een corner slaagde Jong FC Volendam er toch in een gat te vinden in de OSS '20 verdediging. Een corner van Martijn Kaars leek iets te ver te landen, maar Mike Eerdhuijzen reageerde alert en kopte bij de tweede paal de 3-2 binnen. In het restant waren de grootste kansen voor Jong FC Volendam, maar de vierde viel niet. Dani van der Moot zag zijn doelpunt afgekeurd worden wegens buitenspel, na een heerlijke aanval. En Martijn Kaars miste de kracht bij zijn inzet. Aan de andere kant had de verdediging het redelijk onder controle, maar desondanks bleef het tot het laatste fluitsignaal bloedstollend. Na een minuut extra tijd kon er opgelucht ademgehaald worden. Door deze overwinning staat Jong FC Volendam nu met één punt voorsprong op TEC aan kop van de ranglijst. Maar met nog twee wedstrijden te gaan is het nog lang niet beslist. Volgende week zal er absoluut gewonnen moeten worden van het sterke en in vorm zijnde OFC. Bij een overwinning zou het al kunnen, maar laten we eerst maar zorgen dat de drie punten in Volendam blijven. Volgende week zondag 19 mei is om 14:00 uur de aftrap tegen streekgenoot OFC. Kom de ploeg steunen op weg naar mogelijk iets heel moois!

Opstelling Jong FC Volendam: Nordin Bakker, Brian Plat, Alex Plat, Mike Eerdhuijzen, Kevin van Gasteren, Gerry Vlak, Martijn Kaars, Nick Runderkamp, Dani van der Moot, Max Veerman, Derry John Murkin (90. Dean James)

Opstelling O.S.S. '20: Rick van de Leest, Joep Engelen, Tony de Groot, Tom Pijnenburg, Bob van Lith, Bob Zonnenberg, Sofian El Kaddouri, Joep van de Rande, Teun van Grunsven (17. Ferdy van den Berg), Rob van Sonsbeek (62. Jos Peltzer), Rene Geerts

Scheidsrechter: B.H. (Barry) Huizinga (Breda)

Toeschouwers: 250

Scoreverloop: 4. Bob van Lith 0-1, 6. Dani van der Moot 1-1, 11. Derry John Murkin 2-1, 51. Tom Pijnenburg 2-2, 67. Mike Eerdhuijzen 3-2

Gele kaarten: Mike Eerdhuijzen, Alex Plat (Jong FC Volendam), Bob Zonnenberg, Fery van den Berg (OSS '20)

Foto's: Fonzie en Saskia Koppes