Jong Volendam haalt flink uit

29 oktober 2012 /

De tweede wedstrijd in de kersverse beloftencompetitie heeft Jong Volendam opnieuw drie punten opgeleverd. Werd gestart met winst uit tegen Fortuna Sittard, nu moest Jong De Graafschap eraan geloven. Met 7-0 werden de Doetinchemmers naar huis gestuurd.
De eerlijkheid gebiedt te zeggen, dat in Jong De Graafschap nogal wat a-junioren speelden, omdat het eerste elftal deze week moest bekeren tegen Go Ahead Eagles. Dat neemt niet weg, dat Jong Volendam erg gretig startte en dat ook negentig minuten lang volhield. Al na tien minuten stond het 1-0, omdat Ludcinio Marengo perfect naar binnen sneed en de keeper kansloos liet. Voordat het half uur gespeeld was, werd de stand verdubbeld. Dat had anders kunnen lopen, als Parzyszek de unieke kopkans volkomen vrij voor Mitchel Michaelis benut had. Nu mocht Michiel Kramer vanaf elf meter voor 2-0 zorgen, nadat Ludcinio Marengo was vast gehouden door Mark Jansen. Met die stand werd ook de rust bereikt, al waren er volop kansen de score hoger te tillen.

In de tweede helft ontwikkelde het spelletje zich exact als in het eerste deel. Al na vijf minuten was het weer raak, toen Brandley Kuwas verwoestend uithaalde. Bijna vanaf de aftrap werd het 4-0, toen Michael Tol onnavolgbaar een goede actie van Brandley Kuwas achter doelman Van der Kracht boogde. Met nog een kwartier te gaan kreeg Michiel Kramer het op zijn heupen. In een paar minuten tijd zorgde hij twee keer voor werk aan het scorebord. Eerst schoot hij van grote afstand over de voor zijn doel staande keeper en even later maakte hij een aanval over links heel fraai af. Met de klok op 90 werd het nog 7-0. Bijna een kopie van het eerste doelpunt, zo rondde Ludcinio Marengo de laatste aanval van Jong Volendam af.