Update: Italiaans avontuur Blommestijn afgeketst; Quick Boys huurt spits

01 februari 2024

Koen Blommestijn vertrekt niet naar Gioiese 1918. Maandag meldde FC Volendam dat de spits verhuurd zou worden aan de Italiaanse club, maar dit gaat niet door. In plaats daarvan vertrekt de aanvallernaar Quick Boys.

De reden van het afketsen van de huurdeal met Gioiese 1918 is een administratieve fout aan de kant van de Italiaanse club. De Italiaanse voetbalbond keurde om die reden de transfer niet goed, terwijl FC Volendam zelf het papierwerk voor de deal op orde had. Quick Boys – spelend in de Tweede Divisie – biedt uitkomst voor Blommestijn. Het komende half jaar draagt de spits het blauw-wit van de club uit Katwijk.

Duels in Jong FC Volendam

Blommestijn speelt sinds 2020 bij FC Volendam. De spits kwam destijds over van de Ajax Amateurs. De geboren Amstelvener speelde zijn duels voornamelijk bij Jong FC Volendam. In de Tweede Divisie speelde hij 34 duels, waarin hij 22 keer scoorde. In de hoofdmacht kwam Blommestijn tot drie duels, waarin hij één doelpunt wist te maken. Dat was in het met 3 - 1 gewonnen thuisduel tegen De Graafschap (foto hieronder).

In het seizoen 2022/'23 werd Blommestijn verhuurd aan Telstar. Mede door een blessure kwam hij slechts tot dertien wedstrijden en twee doelpunten. De spits keerde geblesseerd terug in Volendam, maar is inmiddels volledig hersteld en klaar om zich te bewijzen in Katwijk.

Tekst & foto's: FC Volendam



Laatste nieuws