Strafschop nekt FC Volendam

FC Volendam - Cambuur Leeuwarden: 0 - 1 (0 - 0)

22 maart 2019 / Keuken Kampioen Divisie

Om nog kansrijk te blijven voor deelname aan de play-offs moest FC Volendam winnen van SC Cambuur. Paul Kok, normaliter spelend als linksback maar al een paar keer als invaller succesvol als stormram in de spits gezet door coach Hans de Koning, mocht nu vanaf de aftrap als nummer 9 vertrekken.

Darryl Baly en Kevin Visser, die beiden tegen FC Twente vanwege een schorsing ontbraken in de opstelling, keerden terug in de basis, evenals Anthony Berenstein. Dit alles had tot gevolg dat de gebroeders Gerry en Jari Vlak mocht plaatsnemen op de bank. Met Kok als spits en een tomeloze inzet moest de klus dus geklaard worden tegen de Friezen, die aan de wedstrijd begonnen met vier punten meer dan de thuisclub en met topscorer Kevin van Kippersluis. In de heenwedstrijd scoorde de oud-speler van FC Volendam voor de Friezen en werkte daarmee nog voor rust de vroeg opgelopen 1-0 achterstand, waarvoor Nick Doodeman verantwoordelijk was, weg.

Paal
In de 7e minuut was het Paul Kok, die na een snelle aanval over rechts werd aangespeeld door Nick Doodeman en de bal tegen de paal schoot. SC Cambuur, dat al drie hoekschoppen had afgedwongen, kwam daarmee dus goed weg. Na bijna een half uur spelen kwam er een voorzet vanaf de linkerkant van de voet van Rodney Antwi en was Kok opnieuw dicht bij de openingstreffer ware het niet dat hij de bal met het hoofd schampte en net naast zag gaan.

De thuisclub kwam goed weg toen Sai van Wermeskerken even later van afstand uithaalde en de bal via de kruising over zag gaan. Vlak voor het rustsignaal zag Mohamed Betti zijn afstandschot  rakelings over de lat gaan. Cambuur waagde voor de rust ook nog een doelpoging door Sai van Wermeskerken. Met een 0 - 0 stand zochten de spelers de kleedkamer op. En die tussenstand gaf de krachtsverhouding in het veld aardig weer.

In de tweede helft speelden de bezoekers naar hun eigen aanhang. Een kleine driehonderd supporters waren de Afsluitdijk overgekomen. De 3.590 toeschouwers zagen FC Volendam ongewijzigd aan het tweede bedrijf beginnen. In de 58e minuut een actie van Rodney Antwi die de bal rakelings langs de tweede paal schoot.

Het spel golfde heen en weer. De bezoekers waren wat vaker op de helft van FC Volendam te vinden,maar eenmaal in het zestienmetergebied wisten zij ook geen raad meer met de bal. De verdediging van FC Volendam hield zich dan ook gemakkelijk staande. Wel moest Betti en keer alles uit de kast halen om de bal net voor de voeten van Sam Hendriks terug te spelen op doelman Michaelis.

Strafschop
Een overtreding van Baly in het strafschopgebied leverde Cambuur Leeuwarden een strafschop op. In eerste instantie werd de pingel van Hendriks gestopt door Michaelis, maar in tweede instantie was de Fries er als de kippen bij om de bal alsnog over de doellijn te werken in de 79e minuut, 0 - 1. Een vrije trap van Nick Doodeman in de 86e minuut wist doelman Xavier Mous met een prachtige redding uit de kruising te werken. Even daarvoor had Nigel Robertha namens Cambuur de paal geraakt.

FC Volendam: Mitchel Michaelis ,Robin Schouten, Marco Tol, Darryl Baly (83. Cas Peters), Mohamed Betti, Kevin Visser (C), Nick Doodeman, Anthony Berenstein, Paul Kok, Boy Deul (89.Jari Vlak), Rodney Antwi.

Foto's: Fred Rotgans - Klik hier voor meer >>>
Video's: FC Volendam TV, NH Sport