Boy Deul: de beul in Amsterdam

Jong Ajax - FC Volendam: 1 - 3 (1 - 1)

28 januari 2019 / Keuken Kampioen Divisie

Vanwege een blessure van Cas Peters maakte Dani van der Moot vanavond zijn debuut in het basiselftal van FC Volendam. Marco Tol keerde terug in de wedstrijdselectie, na een aantal weken blessureleed. Ties Evers nam weer zijn plaats in.

Wie wat later binnenkwam op de Toekomst miste heel wat. Binnen de minuut moest Jordi van Stappershoef gelijk handelend optreden na een misverstand in het Volendammer centrum. Aan de andere pareerde keeper El Maach even later knap met de voet op een poging van Boy Deul. Niet veel later was het wel raak: Boy Deul schoot van dichtbij feilloos binnen na een perfecte cross van Nick Doodeman: 0-1. De vreugde was van korte duur: Jong Ajax debutant Lassina Traore kopte vrij raak uit een corner. Jari Vlak kopte vervolgens namens FC Volendam op de Amsterdamse lat. De klok stond toen pas op twaalf minuten.

Tien minuten verder schakelde Jong Ajax razendsnel om, waarbij de paal achter van Stappershoef redding bracht. Van Stappershoef groeide verder in de wedstrijd want na ruim een half uur voorkwam hij tot tweemaal toe een Amsterdamse voorsprong. Met 1-1 werd de rust bereikt. Opvallend was de rentree van Marco Tol, die de geblesseerde Darryl Baly kwam vervangen.

Binnen de minuut na de hervatting moest de Volendammer goalie weer redding brengen, maar in de tegenstoot was FC Volendam weer razendsnel weg. Anthony Berenstein werd omver gelopen in de zestien: penalty voor FC Volendam en rood voor Sergino Dest. Boy Deul benutte de pingel: 1-2. In de 58e minuut ging de bal weer op de stip, na hands in de Amsterdamse defensie na een vlugge counter via Robin Schouten over de rechterflank. Boy Deul prikte weer raak: 1-3 en de hattrick was een feit!

Het team van Hans de Koning koesterde de 1-3 en liet het balbezit aan de thuisploeg. In de omschakeling kreeg het een aantal keer de kans om de score verder te laten oplopen. De kracht leek uit de benen van de aanvallers, die al heel veel meters hadden gemaakt. Maar geen Volendammer die daarom maalde. Drie belangrijke punten gingen de tas in. Een mooie opsteker na de uitglijder tegen FC Eindhoven.