Doelpuntrijk duel in Utrecht levert geen punten op

FC Utrecht - FC Volendam: 4 - 2 (2 - 1)

04 februari 2024 / Eredivisie

FC Volendam is er ook op bezoek bij FC Utrecht niet in geslaagd om punten te pakken, ondanks een doelpuntrijk duel in Galgenwaard. Zach Booth opende de score namens de Volendammers en na rust produceerde Josh Flint een snelle gelijkmaker. FC Utrecht vond het net vier keer, waardoor na 90 minuten 4 - 2 als eindstand op het scorebord stond.

FC Utrecht begon direct gevaarlijk aan het duel. De Domstedelingen voetbalden snel een paar kansen bij elkaar, waaronder een intikker van Nick Viergever uit een hoekschop. Zijn inzet - vanaf een paar meter - rolde naast het doel. Toch was het FC Volendam dat op voorsprong kwam in Galgenwaard. Zach Booth kreeg de bal voor zijn voeten uit een hoekschop en schoot de bal van dichtbij binnen. De VAR had nog even nodig om te kijken, maar het doelpunt stond.

Discutabele tegengoal

Na twintig minuten was het FC Utrecht dat twee enorme kansen kreeg. Mio bleek echter twee keer een sta in de weg voor de Utrechters, waardoor de Wijdbroeken ontsnapten. Ook Othmane Boussaid vond de bal voor zijn voeten in het strafschopgebied, maar hij prikte het leer naast het doel. Na dit moment ging de FC Utrecht-storm iets liggen. Toch wist FC Volendam de rust niet te halen met een voorsprong. Het was ditmaal de andere Booth die scoorde. Taylor schoot laag de bal achter Mio. Diezelfde Booth kreeg voor rust opnieuw een goede kans, maar schoot ditmaal in het zijnet. Scheidsrechter Allard Lindhout oordeelde dat de bal was aangeraakt, wat niet het geval was. Daardoor kreeg FC Utrecht een hoekschop. Uit die corner scoorde Nick Viergever de 2 - 1.

De openingsfase van de tweede helft verliep redelijk tam. Het was FC Volendam dat tien minuten na de thee de gelijkmaker wist te produceren. Opnieuw was het een hoekschop waaruit de goal viel. Invaller Josh Flint kreeg de bal ietwat gelukkig tegen zich aangeschoten, waardoor de 2 - 2 op het scorebord kwam te staan. Lang kon de ploeg van Regilio Simons niet genieten van de gelijkmaker, want snel was het Taylor Booth die zijn tweede van de middag maakte. Hij tikte de bal achter zijn standbeen langs het doel in.

Beslissing

Na de twee snelle goals viel het duel weer wat stil. Zach Booth liet zich aan Volendamse zijde nog eens zien, door de diepte in te snellen. Hij punterde de bal naast het doel. Halverwege de tweede helft werd het tijd om iets anders te gaan proberen. Met Vivaldo Semedo en Quincy Hoeve in de ploeg werd omgeschakeld naar een 4-3-3-systeem. FC Volendam had in dit systeem weliswaar meer de bal, maar echte kansen wist het niet bij elkaar te voetballen. Ondanks dat FC Utrecht dat ook niet werd, wist het wel de beslissing in de wedstrijd te forceren. Taylor Booth werd na een combinatie de diepte ingestuurd en maakte zijn hattrick.

PSV-thuis

Volgende week krijgt FC Volendam de koploper op bezoek. Om 16:45 uur wordt er in het Kras Stadion afgetrapt tegen het in de Eredivisie nog ongeslagen PSV. Dit duel is inmiddels uitverkocht.

Scoreverloop:

10' Zach Booth 0 - 1
38' Taylor Booth 1 - 1
45' Nick Viergever 2 - 1
54' Josh Flint 2 - 2
57' Taylor Booth 3 - 2
84' Taylor Booth 4 - 2

FC Utrecht: Vasilios Barkas; Hidde ter Avest (88' Niklas Vesterlund), Mike van der Hoorn (46' Zidane Iqbal), Nick Viergever, Souffian El Karouani; Oscar Fraulo (46' Can Bozdogan), Ryan Flamingo, Jens Toornstra (75' Victor Jensen); Taylor Booth (88' Ole Romeny), Sam Lammers, Othman Boussaid.

FC Volendam: Mio Backhaus; Oskar Buur, Benaissa Benamar, Damon Mirani (68' Vivaldo Semedo), Axel Guessand (30' Josh Flint), George Cox (80' Darius Johnson); Luke Le Roux, Calvin Twigt (80' Robin Maulun), Milan de Haan (68' Quincy Hoeve); Bilal Ould-Chikh, Zach Booth (80' Garang Kuol).

Tekst: Rick Sinnige
Foto's: Fred Rotgans & Stefan van Nierop