FC Volendam blijft ook tegen Fortuna Sittard met lege handen achter

FC Volendam - Fortuna Sittard: 0 - 1 (0 - 0)

28 januari 2024 / Eredivisie

FC Volendam heeft ook het thuisduel tegen Fortuna Sittard niet winnend af kunnen sluiten. Op eigen veld kon het in balbezit nauwelijks een vuist maken tegen het eveneens povere Fortuna Sittard. Het duel eindigde in 0 - 1, door een doelpunt vlak na rust van Iñigo Cordoba.

De start van het duel in het Kras Stadion was zeer stroef te noemen. Beide ploegen probeerden met speldenprikjes voor beide doelen te komen, maar bleken daar eigenlijk niet toe in staat. Het meest noemenswaardige moment van FC Volendam in de eerste twintig minuten was een mispeer van Milan de Haan na een afgeslagen hoekschop. De middenvelder probeerde het, maar zag zijn poging hoog over het doel heen vliegen. Het gevaarlijkste moment van Fortuna Sittard was een vrije trap van Alen Halilovic, die een metertje over het doel heen ging.

Ook na de openingsfase bleef het van beide kanten moeizaam. Na een half uur voetballen kreeg Damon Mirani de bal op het hoofd uit een hoekschop, maar de kopbal miste kracht en kon worden gepakt door doelman Michael Verrips. Vijf minuten voor rust werden de bezoekers nog eens dreigend. Een voorzet werd bij de eerste paal een paar meter overgeschoten.

Rappe tegengoal

Snel na rust werd de ban gebroken. Aan de verkeerde kant weliswaar. Een voorzet viel bij de tweede paal voor Cordoba, die de bal gemakkelijk achter Mio Backhaus kon tikken. FC Volendam probeerde de marge te herstellen en werd gevaarlijk uit een vrije trap. Vanuit de kluts werd een paar keer geschoten, maar het net werd niet gevonden.

Met Zach Booth in de ploeg ging FC Volendam opzoek naar frisse aanvallende impulsen. Via de Haan werd na 65 minuten maar eens een poging ondernomen, maar zijn schot draaide een paar meter over de kruising heen. Een kwartier voor tijd werd ook debutant Vivaldo Semedo binnen de lijnen gebracht in de jacht op een doelpunt. Kort na deze wissel was het Booth die een poging ondernam vanuit de afvallende bal na een corner. Ook deze inzet trof geen doel. Diezelfde Booth zag kort daarna zijn inzet gered worden door Verrips.

Wel de bal, geen kansen

In de slotfase bleef FC Volendam veel de bal houden, maar kansen kreeg het nauwelijks. Het gevaarlijkste moment was een scherpe voorzet, die voor het doel net werd gemist door Lequincio Zeefuik. Aan de andere kant was invaller Oguzhan Özyakup dichtbij de beslissing, maar hij schoot van dichtbij de bal naast het doel. Zonder verder gevaar liep FC Volendam dus tegen de volgende nederlaag aan. Het bleef bij 0 - 1.

FC Utrecht-uit

Volgende week neemt FC Volendam het in de Galgenwaard op tegen FC Utrecht. De aftrap in de Domstad is op zondag om 14:30 uur.

49' Inigo Cordoba 0 - 1

FC Volendam: Mio Backhaus; Oskar Buur, Brian Plat, Benaissa Benamar, Damon Mirani (75' Vivaldo Semedo), George Cox; Luke Le Roux, Calvin Twigt (75' Robin Maulun), Milan de Haan (83' Robert Mühren); Lequincio Zeefuik, Bilal Ould-Chikh (63' Zach Booth).

Fortuna Sittard: Michael Verrips; Ivo Pinto, Rodrigo Guth, Dimitris Siovas, Mitchell Dijks (63' Siemen Voet); Alen Halilovic (83' Oguzhan Özyakup), Loreintz Rosier, Justin Lonwijk (63' Ragnar Oratmangoen); Inigo Cordoba, Kaj Sierhuis (88' Alessio Da Cruz), Arianit Ferati (46' Kristoffer Petersson).

Tekst: Rick Sinnige
Foto's: Fred Rotgans