FC Volendam onderuit tegen Almere City in eerste wedstrijd na de winterstop

FC Volendam - Almere City FC: 0 - 1 (0 - 1)

14 januari 2024 / Eredivisie

FC Volendam heeft de eerste wedstrijd na de winterstop afgesloten met een 0 - 1 verlies. In deze belangrijke wedstrijd kwam de formatie van nieuwe trainer Regillio Simons vroeg op achterstand na een doelpunt van Almere City-spits Thomas Robinet en kon dit niet meer rechttrekken. Hiermee eindigde de debuutwedstrijd van Simons in een nulpunter.

Na een goede voorbereiding op de tweede seizoenshelft met een trainingskamp in het zonnige Turkije trapte FC Volendam af in eigen huis tegen Almere City. Met Simons langs de zijlijn begon Volendam aan de wedstrijd, waarbij Almere City na 4 minuten spelen de eerste kans van de wedstrijd kreeg. Na een te korte terugspeelbal van Damon Mirani op Mio Backhaus kon Kornelius Hansen onderscheppen en uithalen. De bal rolde uiteindelijk voorlangs na tussenkomst van Benaissa Benamar. De Volendammers werd wakker geschud en kregen enkele minuten later een grote kans op de openingstreffer. Met een lange bal zette Oskar Buur Zach Booth 1-op-1 voor de keeper, maar oud-Volendam keeper Nordin Bakker kon de inzet van Booth pareren.

In de twaalfde minuut was de openingstreffer wel een feit in het nadeel van de Oranjehemden. Na een lage voorzet op de rechterflank van Almere City kreeg Spits Thomas Robinet de bal voor zijn voeten en kon de bal achter Backhaus schieten: 0 - 1.

Weinig kansen voor beide ploegen

Ondanks dat de Oranjehemden overwegend meer balbezit hadden, waren de kansen spaarzaam voor de thuisploeg. Almere City hield het achterin goed dicht en loerde op een fout bij FC Volendam. In de 22ste minuut kwam zo’n moment waarbij Milan de Haan op het middenveld werd afgetroefd. Direct werd spits Hansen diep gestuurd, maar Backhaus stond goed opgesteld en kon de poging van de Noorse spits tegenhouden.

Na een half uur spelen kreeg FC Volendam een mogelijkheid op de gelijkmaker: na goed aanvallend werk van de jarige George Cox op de linkerflank, kreeg Bilal Ould-Chikh de bal op de zestien meter. Met zijn linkerbeen haalde de aanvaller hard uit, maar recht op de keeper af, waardoor de stand onveranderd bleef.

Tweede helft in evenwicht

Enkele minuten na de start van de tweede helft was daar de kans voor Almere City op de 0 - 2. Na een schermutseling op het middenveld kon de uitploeg uitbreken op de rechterflank. Na een voorzet van Almere City-aanvoerder Sherel Floranus belandde de bal op het hoofd van Robinet die de bal net naast het doel van Backhaus kopte.

Het was tijd voor nieuwe energie bij Volendam. Na een ruim kwamen maar liefst drie frisse krachten binnen de lijnen om de druk tegen Almere op te voeren. Enkele minuten later kregen de Volendammers de kans op de gelijkmaker na een kopkans van Mirani uit een vrije trap, maar de bal ging rakelings voorlangs. Dit was tevens ook de laatste kans waarmee de wedstrijd teleurstellend in 0 - 1 eindigde.

Heracles Almelo-uit

De volgende wedstrijd voor de Volendamse formatie is het uitduel tegen Heracles Almelo. Volgende week zaterdag 20 januari wordt om 18:45 uur afgetrapt in Almelo.

12’ Thomas Robinet 0 - 1