FC Volendam sluit goed trainingskamp winnend af

FC Volendam - FC Winterthur 2 - 0 (0 - 0)

08 januari 2024 / Oefenwedstrijd

FC Volendam heeft het trainingskamp in Turkije succesvol afgesloten. Maandagmiddag werd met 2 - 0 gewonnen van het Zwitserse FC Winterthur. Na een stroeve eerste helft opende Calvin Twigt halverwege de tweede helft de score. Vlak voor tijd was het Milan de Haan die het duel in het slot gooide.

Vanaf de aftrap was het FC Volendam dat het grootste deel van de tijd balbezit had. Ondanks dat gegeven hadden de Volendammers moeite om tot kansen te komen. FC Winterthur zette een sterk defensief blok neer, waardoor De Wijdbroeken moeilijk door de organisatie konden spelen. De enige kans die de ploeg van Regillio Simons kreeg, kwam van de voet van Milan de Haan. De middenvelder schoot een afvallende bal na een vrije trap hoog over het doel van Marvin Keller. FC Winterthur kwam in de slotfase van de eerste helft tot enkele speldenprikjes, maar ook de Zwitsers konden niet tot grote kansen komen.

Meer mogelijkheden

FC Volendam startte de tweede helft een stuk flitsender. Via Robert Mühren kon het binnen vijf minuten al twee mogelijkheden noteren. Beide pogingen van de aanvaller werden gekeerd door de doelman van FC Winterthur. Het lukte - in tegenstelling tot de eerste helft - om nu makkelijker bij het doel van de tegenstander te komen. Het balletje ging sneller rond en zodoende kwamen er meer mogelijkheden.

Na een uur voetballen produceerde de ploeg van Simons een fraaie aanval via Milan de Haan, George Cox en Bilal Ould-Chikh. De voorzet van Oskar Buur strandde echter in de verdediging van de Zwitserse tegenstander, waardoor een doelkans uitbleef. Vijf minuten daarna konden de armen alsnog in de lucht bij de Volendammers. Mühren gaf de bal goed voor op de meegelopen Damon Mirani, die zijn inzet gepakt zag worden door de keeper. Calvin Twigt was er als de kippen bij om de bal alsnog in te tikken voor de 1 - 0.

Score verdubbeld

De slotfase begon met een mogelijkheid voor FC Winterthur. Een kopbal uit een hoge voorzet rolde voorlangs. Hierna wist FC Volendam het duel definitief in het slot te gooien. De Haan kreeg de bal aan de rechterkant van het veld, dribbelde naar binnen en schoot hard en hoog raak. Na deze tweede treffer had direct ook nog een derde kunnen volgen. Ould-Chikh zag zijn poging echter gekeerd worden door de keeper, waarna het via de kluts alsnog raak leek te zijn. De bal werd net op tijd van de lijn gehaald. Na deze mogelijkheid zat het erop. Zodoende sluit FC Volendam het trainingskamp af met een mooie 2 - 0 overwinning.

Hervatting Eredivisie

FC Volendam hervat aanstaande zondag de Eredivisie. Almere City FC komt dan naar het Kras Stadion. Er wordt om 12:15 uur afgetrapt. Het duel is inmiddels uitverkocht.

65' Calvin Twigt 1 - 0
85' Milan de Haan 2 - 0

FC Volendam: Mio Backhaus; Oskar Buur (75. Zach Booth), Benaissa Benamar, Xavier Mbuyamba, Josh Flint, George Cox; Damon Mirani (72. Luke Le Roux), Calvin Twigt, Milan de Haan; Bilal Ould-Chikh (89. Quincy Hoeve), Robert Mühren (80. Brian Plat).

FC Winterthur: Marvin Keller; Souleymane Diaby, Remo Arnold, Loïc Lüthi, Adrian Gantenbein; Basil Stillhart, Thibault Corbaz, Nishan Burkhart; Matteo Di Giusto, Samuel Ballet, Aldin Turkes

Tekst: Rick Sinnige
Foto's: FC Volendam