FC Volendam speelt oefenduel gelijk tegen kampioen van Albanië

FC Volendam - FK Partizani Tirana 1 - 1 (0 - 0)

05 januari 2024 / Oefenwedstrijd

FC Volendam heeft het eerste duel van het trainingskamp afgesloten met een gelijkspel. Tegen Partizani Tirana werd het 1 - 1. Regillio Simons koos voor het duel tegen de kampioen van Albanië voor een opstelling met voornamelijk spelers die in de competitie minder minuten hebben gemaakt.

Mika van der Horst kreeg van kersverse hoofdtrainer Regillio Simons de kans om zich te laten zien in dit duel. De Marker mocht zijn eerste minuten maken in de hoofdmacht. Met de jongeling aan boord gingen de eerste tien minuten van het duel heen en weer. Het was de kampioen van Albanië die de eerste kans kreeg. Een schot van afstand vloog een meter of twee over het doel van Barry Lauwers. FC Volendam kon via Achraf Douiri voor het eerst tot gevaar komen. Een vrije trap vanaf de linkerkant van het veld werd over het doel heen gedraaid.

Blessure

Na een half uur voetballen moest Bram van Driel het veld geblesseerd verlaten. Na een stevige tackle van zijn tegenstander kon de middenvelder niet verder. Ibrahim El Kadiri nam zijn plaats in. Kansen bleven we nauwelijks zien. De beste mogelijkheid voor rust werd genoteerd door Partizani Tirana. Een rollertje kon eenvoudig worden gepakt door doelman Lauwers.

De tweede helft begon met Damon Mirani en doelman Kayne van Oevelen kwamen binnen de lijnen. Laatstgenoemde moest al snel in actie komen. De sluitpost bracht redding op een kopbal van dichtbij. FC Volendam had moeite om tot kansen te komen. Tegenstander Partizani kwam tot wat speldenprikjes, die Van Oevelen naast zijn doel kon kijken. Na 68 minuten voetballen lag de bal wel in het net. Bij de eerste paal werd de bal uit een hoekschop ingewerkt door Luis Birce. 0 - 1.

Gouden wissel

Het antwoord van de ploeg van Simons liet niet lang op zich wachten. Invaller Zach Booth stond slechts twee minuten binnen de lijnen, toen hij de 1 - 1 wist te maken. Hij werd diepgestuurd vanuit het middenveld, snelde langs zijn man en schoof de bal keurig in de verre hoek. Het gevaarlijkste moment na de goal was voor Partizani. Uit een hoekschop werd de bal gevaarlijk voorlangs gekopt. De Wijdbroeken kregen in blessuretijd nog een ideale mogelijkheid op de winnende treffer. Booth snelde er vandoor, kapte de bal terug en probeerde Quincy Hoeve te bereiken. Dit lukte net niet, waardoor de kans was verkeken.

FC Winterthur

FC Volendam speelt aanstaande maandag nog een oefenduel op het trainingskamp. FC Winterthur - de nummer zeven van Zwitserland - is dan de tegenstander. De aftrap is om 15:30 uur Nederlandse tijd.

Scoreverloop

68' Luis Birce 0 - 1
72' Zach Booth 1 - 1

FC Volendam: Barry Lauwers (46. Kayne van Oevelen); Rob Tol, Brian Plat, Mika van der Horst, Billy van Duijl, Achraf Douiri; Luke Le Roux (46. Damon Mirani), Bram van Driel (31. Ibrahim El Kadiri), Imran Nazih (70. Milan de Haan); Garang Kuol (70. Zach Booth), Quincy Hoeve.

FK Partizani Tirana: Pano Qirko; Andi Hadroi, Elion Sota, Paolo Bushelaj, Saliou Sembene; Adnand Mehmeti, Maguette Gueye, Arinaldo Rrapaj; Alfred Mensah, Albers Keko, Tedi Cara.

Tekst: Rick Sinnige
Foto's: FC Volendam