Mediabeleid

Bij FC Volendam zijn de volgende personen verantwoordelijk voor het mediabeleid:

 Sonny Sier (persvoorlichter FC Volendam) | [email protected]
 Stefan van Nierop (persvoorlichter Jong FC Volendam) | [email protected]

FC Volendam | Eredivisie

Thuiswedstrijden

Thuiswedstrijden van FC Volendam zijn uitsluitend te bezoeken voor media die zijn aangesloten bij het NSP, clubmedia en vaste volgers. Vanwege de beperkte beschikbaarheid op de perstribune wordt maximaal één afgevaardigde per medium toegelaten. Accrediteren voor thuiswedstrijden van FC Volendam kan door een mail te sturen naar [email protected]. In samenspraak met de bezoekende ploeg wordt bepaald welke media kunnen rekenen op een accreditatie. Accreditaties kunnen aangevraagd worden tot 72 uur voor de aftrap.

Spelregels

- Het Kras Stadion is twee uur voor de aftrap geopend.

- De ingang van de persruimte bevindt zich aan de achterzijde van de Henk Kras Tribune, ter hoogte van de fanshop. Voorafgaand aan de wedstrijd en in de rust kan hier een kop koffie gehaald worden. Naderhand is de ruimte open om te werken.

- De perstribune bevindt zich op het vak KA van de Henk Kras Tribune. Betreed de perstribune via de trap naast de fanshop. Er is stroom en goedwerkend Wifi. Op het e-ticket is jouw zitplaats te vinden, het verzoek is om op de aangewezen plek plaats te nemen.

- Interviews voor camera vinden plaats in de catacombe bij de entree van het veld. Deze ruimte is te betreden via de hoofdingang van de Henk Kras Tribune. Interviews voor schrijvende media en radio vinden buiten plaats, aan de rand van het veld.

- Het werkveld voor fotografen en clubmedia beperkt zich tot de ruimtes achter de twee doelen. Het verzoek is om áchter de boarding plaats te nemen. BIBS zijn op te halen in de perskamer.

- Het uitgeven van parkeerkaarten is helaas niet mogelijk.

- Parkeeradvies: Klik hier.

Buiten wedstrijden

Interviews buiten wedstrijddagen 
Aanvragen voor interviews, zowel face-to-face als telefonisch, buiten wedstrijddagen om kunnen gedaan worden via Sonny Sier via [email protected]. Interviews worden gegeven op een door FC Volendam aangewezen dag waarin media te woord wordt gestaan. Dit gebeurt doorgaans drie dagen voor de wedstrijddag.

Redactionele artikelen 
Redactionele artikelen naar aanleiding van een interview (face-to-face of telefonisch) dienen zonder uitzondering vóór publicatie ter inzage en goedkeuring te worden gemaild naar [email protected]. Het betreffende artikel zal ter goedkeuring worden voorgelegd aan de geïnterviewde vertegenwoordiger van FC Volendam.

Bijwonen trainingen 
Cameraploegen, schrijvende pers, radioverslaggevers en fotografen dienen vooraf te melden wanneer er een training wordt bijgewoond. Ook dit kan door een mail te sturen naar. [email protected]. Interviews worden gegeven op een door FC Volendam aangewezen dag waarin media te woord wordt gestaan. Dit gebeurt doorgaans drie dagen voor de wedstrijddag.

  Jong FC Volendam | Onder 21-competitie voor bvo's

  Reguliere aanvragen verlopen bij thuiswedstrijden van Jong FC Volendam via de perschef van Jong FC Volendam. Ten opzichte van het beleid bij wedstrijden van het eerste elftal zijn er een aantal verschillen:

  • De perschef van Jong FC Volendam is Stefan van Nierop (e-mail [email protected])
  • De perschef van Jong FC Volendam werkt nauw samen met de perschef van het eerste elftal, Sonny Sier 
  • Accreditatie aanvragen voor wedstrijden van Jong FC Volendam verlopen altijd per e-mail via de perschef van Jong FC Volendam.
  • De perskamer is tijdens wedstrijden van Jong FC Volendam gesloten. De media wordt ontvangen in Daiwa House. 
  • De media neemt gedurende de wedstrijd plaats op de perstribune.
  • TV-interviews, radio-interviews of interviews voor de schrijvende pers met spelers vinden plaats in de spelerstunnel.
  • Alleen bij NSP aangesloten fotografen worden toegelaten en dienen vooraf hun accreditatie in te dienen via [email protected].  Laatste nieuws