Veilig sportklimaat

FC Volendam wil zijn (jeugd)spelers, medewerkers en vrijwilligers een veilig (sport)klimaat bieden. Voor de (jeugd)spelers enerzijds zodat zij zich op een prettige en veilige manier kunnen ontwikkelen tot professioneel voetballer. Voor de medewerkers en vrijwilligers anderzijds zodat zij op een zo plezierig mogelijke wijze kunnen werken bij FC Volendam. Voor ongewenst of niet integer gedrag is bij deze club geen plaats.

Om een veilige en productieve werkomgeving te cre√ęren, zijn positieve omgangsvormen, respectvolle communicatie en effectief leiderschap van vitaal belang.

FC Volendam heeft tot doel om een motiverende, stimulerende en beschermende setting voor sporten te scheppen. Binnen deze context moedigen we onze spelers en medewerkers aan om beslissingen te nemen en daarover na te denken, zowel op als buiten het speelveld. Dit bereiken we door een band te smeden tussen de coaches en de spelers, gebaseerd op gedeelde betrokkenheid, vertrouwen en waardering.

Dit beleid biedt leidinggevenden de richtlijnen en middelen om hun taken en verantwoordelijkheden op dit terrein effectief uit te voeren. Bekijk hoe FC Volendam dit doet via onderstaand document.

Beleidsdocument Veilig SportklimaatLaatste nieuws