MDT-traject: Orange Talent

Voetbal is bij uitstek geschikt om mensen met elkaar te verbinden. FC Volendam staat midden in de samenleving, waarbij de betrokkenheid verder reikt dan de poorten van het stadion. Met Orange Talent gebruiken wij de aantrekkingskracht van het profvoetbal om jongeren te bereiken en te betrekken in een uniek op voetbal gebaseerd MDT (Maatschappelijke DienstTijd)-traject.

Orange Talent is een project vanuit de Eredivisie CV, onder de naam Community Champions, waar een groot aantal clubs aan deelnemen. Het betreft een programma van zestien weken voor jongeren tussen de 12 en 18 jaar uit de regio. Dit programma heeft drie doelstellingen:

  • Talenten ontdekken
  • Iets doen voor een ander
  • Nieuwe mensen ontmoeten, liefst met verschillende achtergronden

Het programma is heel divers en bestaat onder andere uit diverse workshops, bedrijfsbezoeken, oefenen met het voeren van een sollicitatiegesprek, leren om fysiek en mentaal je grenzen op te zoeken en dat alles binnen de topsportomgeving van FC Volendam.

Na afloop van het programma krijgen alle deelnemers een erkend MDT-certificaat die zeer waardevol is voor de toekomst. Vanuit onze maatschappelijke verantwoordelijkheid dragen wij graag bij aan dit project en investeren wij daarmee in de toekomst van de jeugd uit onze regio.

Ben jij tussen de 12 en 18 jaar, woon je in de gemeente Volendam-Edam of Waterland en heb je interesse om deel te nemen klik dan hierLaatste nieuws