Jong FC Volendam verliest punten en spelers

ADO '20 - Jong FC Volendam 4-0 (0-0)

17 februari 2019 / Derde Divisie Zondag

Wat een mooie middag voor Jong FC Volendam had moeten worden, werd uiteindelijk een dramatische. Niet alleen afgeschminkt door nummer zes ADO '20, maar verloor ook nog eens twee belangrijke spelers met een blessure. Dat TEC de koppositie weer overnam was dan ook even bijzaak.

Met een op papier prima basis elftal verschenen de mannen van Johan Steur op het zonovergoten sportpark De Vlotter. Vanaf de eerste minuut was zichtbaar dat Jong FC Volendam voetballend de betere ploeg was. Maar we weten dat je daar nog niets voor koopt of krijgt. Diverse keren werden de aanvallers gezocht, maar doelpunten leverde dit niet op. ADO '20 staat niet voor niets op plek zes, dus die kregen ook wat kansen. En om eerlijk te zijn waren hun kansen vele malen groter dan die van ons. Maar oog in oog met onze doelman kwam Nordin Bakker telkens als winnaar uit de bus. Na een half uurtje spelen bleek dat Brian Plat de wedstrijd niet kon vervolgen. Met lies klachten moest hij zich laten vervangen door Quinten d' Fonseca. Met een beter Volendam maar een 0-0 stand werd de rust bereikt.

Na de thee werd het bijna heel snel 0-1. Uit een corner van Martijn Kaars kopte Alex Plat de bal op de paal. Echter bij deze actie kwam hij in aanraking met een verdediger en dat leverde hem een hoofdblessure op. Direct werd al aangegeven dat hij vervangen moest worden. Met een heuse deuk in zijn voorhoofd verliet hij aangeslagen het veld. Vermoedelijk heeft hij een breuk boven zijn oog opgelopen in het kopduel. Spelers van Volendam waren hiervan ook iet wat van slag, begrijpelijk. Kevin van Gasteren, terug van weggeweest, was daardoor misschien iets vroeger in de wedstrijd dan gepland de volgende verse speler in de ploeg. Of de ploeg nu even van slag was of niet, maar nog geen vijf minuten later kwam de thuisploeg op voorsprong. Een aanval over rechts mocht redelijk vrij ingekopt worden door Sead Mazreku. Het scheelde niets, nou ja dus net genoeg voor de thuisploeg, of het was een minuut later al weer 1-1. Martijn Kaars mocht namelijk ook vrij inkoppen, maar doelman Mats van der Wijst voorkwam dit. Nadat Gijs Smal nog een keer voorlangs had gekopt verdubbelde ADO '20 via Mazreku ene kwartier voor tijd de score. Volendam leek geslagen, helemaal toen een minuut later Jesper de Vré ook nog eens voor de 3-0 tekende. Jong FC Volendam liet het helemaal lopen en in de slotfase werd het zelfs nog 4-0. Doordat TEC met 2-1 won van UNA neemt de ploeg uit Tiel de koppositie weer over. De ploeg moet de komende dagen de wonden likken en toewerken naar zaterdag. Om 15:00 uur trappen we in eigen stadion af tegen Hercules. In Utrecht verloren we met 1-0, dus we weten hoe het niet moet!

Opstelling ADO '20: Mats van der Wijst, Ted Amson, Bas Vellema, Rick Neele (76. Danny Lute), Sead Mazreku (81. luc Schuffelen), Meraj Allahdad (76. Nigel Daniels), Marvin Boom, Sam Nijman, Earvin Codfried, Jesper de Vré, Donny Rijnink

Opstelling Jong FC Volendam: Nordin Bakker, Brian Plat (29. Quinten d' Fonseca), Alex Plat (51. Kevin van Gasteren), Mike Eerdhuijzen, Gijs Smal (76. Roy Tol), Marco Speijk, Martijn Kaars, Gerry Vlak, Max Veerman, Nick Runderkamp, Derry John Murkin

Scheidsrechter: T.R. (Thom) Winkel (Leermens)

Toeschouwers: 700

Scoreverloop: 54. Sead Mazreku 1-0, 74. Sead Mazreku 2-0, 75. Jesper de Vré 3-0, 87. Jesper de Vré 4-0

Gele kaarten: Derry John Murkin, Nick Runderkamp, Quiten d' Fonseca (allen Jong FC Volendam)

Foto's: Fonzie en Saskia Koppes