Aftrap van het nieuwe OldStars walking football-seizoen bij FC Volendam

04 september 2018

Op vrijdag 28 september vindt bij FC Volendam een OldStars walking football-meeting plaats. Het evenement is een uitwisseling tussen diverse OldStars-teams uit regio Noord-Holland Noord. Met het evenement promoten FC Volendam, de KNVB en het Nationaal Ouderenfonds in samenwerking de spelvorm in de regio. Tevens is het de aftrap van het nieuwe OldStars walking football-seizoen.

Het toernooi biedt plaats aan twaalf OldStars-teams uit de regio en wordt gespeeld in het stadion van FC Volendam. Voor regio Noord-Holland Noord dit het eerste OldStars walking football-evenement in een stadion van een Betaald voetbalorganisatie.
 


OldStars walking football
OldStars walking football is een variant op het reguliere voetbal. Bij dit speltype mag er alleen gewandeld worden en dus niet gerend. Dit om blessures te voorkomen en 55-plussers de mogelijkheid te bieden om zo lang mogelijk te kunnen blijven voetballen.

De nadruk ligt op het positiespel en het is het de perfecte variant voor mensen die lang niet hebben gevoetbald of nu pas willen beginnen met voetbal. Plezier en sociale contacten staan bij OldStars walking football voorop. Het Nationaal Ouderenfonds is, in samenwerking met de KNVB en de Eredivisie, landelijk kartrekker van de snelgroeiende spelvorm. Meer informatie over evenementen, opleidingen, initiatieven en ontwikkelingen is te vinden op www.oldstars.nl.    

Regio Noord-Holland Noord kent met OldStars-initiatieven bij SV Westfriezen, vv Dindua, FC Medemblik, VVS’46, Always Forward, HVV Hollandia, walking football Heiloo, vv De Zouaven, vv KGB, JVC Julianadorp, vv SRC Schagen en vv Bergen diverse duurzame OldStars-teams.

De regio-aanpak voor de uitrol van de spelvorm is een samenwerking tussen het Nationaal Ouderenfonds, de KNVB en stichting RCOAK. Het afgelopen OldStars walking football-seizoen werd op 25 mei afgesloten met een vergelijkbare OldStars-meeting, bij SV Westfriezen.


Programma en contact
Onderstaand vind u het volledige programma van het evenement bij FC Volendam:

10.00 uur          Ontvangst van de deelnemers met koffie

10.30 uur          Gezamenlijke warming-up

10.45 uur          Start van de onderlinge potjes

13.00 uur          Gezamenlijke lunch

15.00 uur          Einde onderlinge potjes

Voor vragen of aanmelden kunnen geïnteresseerden zich richten tot Johan Annema, landelijk projectleider OldStars walking football voor het Nationaal Ouderenfonds. Hij is te bereiken via [email protected]



Laatste nieuws