AGOVV laat Volendam onverdiend nog dieper vallen

01 april 2011 /

In de eerste twintig minuten van de eerste helft was er geen vuiltje aan de lucht. De thuisclub wachtte FC Volendam op de eigen helft af en hoopte door de opbouw te verstoren een kansje af te dwingen. FC Volendam hoefde niets te vrezen, als het op de aanval bleef spelen, maar zodra er uitverdedigd mocht worden, werd vol risico in een driehoek met de keeper gespeeld. Heel riskant en leuk voor AGOVV Apeldoorn dat steeds verder van het eigen doel kon spelen. Halverwege de eerste helft leverde dat bijna succes op. Het was een eerste waarschuwing. FC Volendam luisterde niet. AGOVV Apeldoorn kwam er over rechts goed uit, het linkerblok van Volendam zag het en keek ernaar. De voorzet kwam. De assistent-scheidsrechter vlagde, maar meneer Ketting liet doorspelen. FC Volendam reageerde daardoor niet attent, wat Michiel Hemmen een cadeautje op de doellijn bezorgde (1-0). Volendam terecht in alle staten.

{foto2}

Ten aanval getrokken om de schade recht te zetten, werd Jack Tuijp in stelling gebracht. Hij wipte de bal over de uitlopende keeper, die Tuijp vloerde. Strafschop, dacht iedereen. Niet meneer Ketting. Doorspelen. Volendam nog bozer, maar tegen deze arbitrale opvattingen valt niet te spelen. Overigen mocht de ploeg ook in eigen boezem tasten. Dit AGOVV Apeldoorn was geen de bovenliggende partij. FC Volendam in gewone doen rekent hiermee af. Hoewel, op slag van rust kreeg Hemmen opnieuw een vrije doortocht. Nu lag Theo Zwarthoed in de weg, waardoor de afgang voor rust bespaard bleef. Er zal een ander vat aangeslagen moeten worden om de vrije val te stoppen.

{foto1}

Het was echt een ander vat. Alleen al in het eerste kwartier schiep FC Volendam zich acht kansen, maar gescoord werd er niet. Gaande weg verloor FC Volendam het geloof in een goede afloop en kwam AGOVV Apeldoorn weer over de middenlijn. Eerst moest de paal ternauwernood tot corner gewerkt worden en even later was het de paal die Volendam in de wedstrijd hield. Jack Tuijp alleen weggestuurd als antwoord, maar hij schoot vol op de keeper. Het maakte niet wat voor kansen Volendam kreeg, er kwam geen goal. Het was een heel open wedstrijd, waarin FC Volendam zichzelf ernstig te kort deed. En zoals zo vaak, het lot wordt aan de andere kant beslecht. Een razendsnel uitgevoerde counter leverde het tweede doelpunt van Hemmen op (2-0). Onverdiend, maar wie niet scoort.. een pleistertje op de wonde was de goal van Mo Ajnane in de 88e minuut.