Alleen E-Top weet niet te winnen bij jeugd (uitslagen + verslagen)

13 september 2009

Alle teams in het jeugdplan hebben dit weekend goede zaken gedaan. Op de Top-E na, wonnen alle elftallen. De A1 won in een spannend duel van Heerenveen zelfs met 6-3 (verslag onderaan). De A2 had een wat moeizame overwinning. De tegenstander, Alphense Boys A1 speelde een strerke 1e helft en kreeg de kans op een voorsprong. Vlak na rust kwam de A2 op voorsprong door een teruggesprongen van die achter was geweest. Hierdoor kwam FC Volendam A2 op voorsprong. Maar kort erna wisten de tegenstanders alsnog de gelijkmaker te scoren. Vijftien minuten voor tijd scoorde de A2 de 2-1 en kwam in de slotfase nog in de problemen, maar bracht uiteindelijk de score op 3-1.

Spirit’30 D1FC Volendam D22 - 5

FC Volendam A1 pakt uit tegen Heerenveen/Emmen A1 (6-3)

De A1 won in de eredivisie zijn eerste competitiewedstrijd. Na twee thuiswedstrijden, die nipt verloren werden en een afstraffing in Breda wist FC Volendam A1 dat er tegen Heereneen/Emmen A1 eindelijk eens punten gescoord moesten worden. Dat lukte. Na een 4-2 ruststand werd de wedstrijd afgesloten met een klinkende 6-3 overwinning.

In het eerste half uur keken vriend en vijand zich de ogen uit. Het nog puntloze FC Volendam A1 scoorde er lustig op los. Met vier puntgave doelpunten werd achteloos een 4-0 oorsprong genomen. Na een kwartier was het nog 0-0 maar toen kreeg Lars Veldwijk het op zijn heupen. In een paar minuten tijd omspeelde hij twee keer op identieke wijze de Friese doelman Wouda om vervolgens knap uit een moeilijke hoek te scoren. Halverwege de eerste helft kreeg Dave Hertog na een slecht afgeslagen vrije trap de bal pardoes voor de voeten. Tot zijn eigen verbazing verdween ook dat schot over de doellijn. Terwijl de klok de 31 minuten nog niet aangaf, was het al 4-0 toen Sven Peereboom behendig wist te scoren na een ogenschijnlijk mislukt opzetje.

Wat een weelde! Te gek voor woorden, Heereneen/Emmen A1 reageerde geprikkeld. Bijna in dezelfde minuut kwam de eerste tegengoal op het bord. Aanvoerder Van Anholt schoot knap diagonaal in. Nog voor rust zag het er naar uit dat FC Volendam A1 nog meer averij zou oplopen. De schwung was er uit, zo leek het. Heereneen/Emmen A1 kreeg een aantal vrije trappen en corners. Uit een daarvan kopte Otigba onberispelijk raak. Verder liet FC Volendam A1 het in het eerste speeldeel niet komen. Met 4-2 de rust in, dus was er voor de technische staf voldoende werk in de kleedkamer.

In de tweede helt startte Heereneen/Emmen A1 furieus. Die derde goal zou wonderen doen. Maar FC Volendam A1 had zich hierop voorbereid en gaf geconcentreerd antwoord. Volendam verschool zich niet en ging op zoek naar een ruimere marge.Na een krap kwartier leek dat te lukken. Lars Veldwijk werd weggestuurd, kwam alleen voor de keeper, maar werd onderuit gehaald. Scheidsrechter Van Beek, overigens goed leidend, liep er te ver vanaf en wuifde het onterecht weg. Al gauw hierna kreeg FC Volendam A1 een veel betere kans. Lars Veldwijk was weer weg, had het zelf kunnen afmaken, maar dacht dat Dave Hertog er veel beter voor stond. In plaats van de bal in het vrijwel lege doel te tikken, liet Hertog zich de kans door de Heerenveenverdediging toch nog ontnemen.

De beloning liet niet lang op zich wachten. Nadat een kopbal van Dave Hertog en een schot van Lars Veldwijk nog gekeerd waren, was Wouda kansloos op een strakke inzet van Jeffrey Bok: 5-2. (foto hierboven) Hiermee leek de angel uit de wedstrijd, maar in de slotfase scoorde Dave Hertog nog 6-2 en vanaf de aftrap maakte Gouweleeuw er nogal simpel 6-3 van. Voor deze doelpuntrijke overwinning verdient de ploeg een groot compliment. Met een enorme inzet en saamhorigheid werd voor een goed resultaat geknokt.

Foto's Rob Beense

WSV '30 F1 - Volendam F1

Na een lange en intensieve maar tevens goeie competitievoorbereiding was het dan eindelijk zover. De eerste competitiewedstrijd uit tegen WSV 30. Deze ploeg zat vorig jaar bij onze F5, en dat waren wijzelf, in de competitie en destijds bleek het een zware taak deze ploeg te verslaan. Nu zijn we allemaal weer een jaartje verder, groter, beter en verstandiger (o ja??) en moest er gewonnen worden.

Het vertrek naar de Wormer was om kwart voor acht, dat is 7.45 uur pfffff, en met name voor de ouders was het toch weer ff wennen. Maar nadat trainer John en coach Kees hun spelers op scherp hadden gezet en de paas en maas hadden genoten van een lekker bakkie was iedereen er klaar voor. Volendam had een behoorlijk overwicht maar moest wel alert blijven met de uitvallen van WSV 30. Vooral hun aanvoerder was een technisch handige voetballer en daar hadden we in het begin nog wel een beetje moeite mee.
Deze zelfde aanvoerder bleek een handige voetballer, maar hij vergat wel onze Victor te dekken op het middenveld en dat had ie niet moeten doen. Victor creeerde voor zichzelf grote ruimtes op het middenveld en voelde zich daarmee heerlijk in zijn knollentuintje.
Na een individuele actie scoorde hij de 0-1 en de 0-2 kwam uit een afstandschot. Door een misverstandje, Marc onderschepte de bal en tikte per ongeluk terug naar de spits van WSV, verkleinde WSV de achterstand tot 1-2
Door de vrijheid op het middenveld kon Victor heerlijk het spel verdelen en de voorhoede aan het werk zetten. Kees kreeg de bal van Matthew aangespeeld en knalde de bal in de korte hoek. Daarna volgde een prachtige aanval: Vanuit de achterhoede werd de bal heerlijk rondgetikt richting Marc, Marc speelde Kees aan en Kees tekende met de linker voor de 1-4. Na een assist van Kees verhoogde Victor de ruststand tot 1-5 en konden de F1-fans ff heerlijk in het zonnetje relaxen.

Na de rust verbaasde WSV iedereen door met enkele andere spelers op het veld te verschijnen en tevens met een andere keeper, maar ook dit mocht de Volendammer pret niet drukken. Onze F1 combineerde rustig verder en Victor maakte er met een geweldige kegel in de kruising 1-6 van. Het werd 1-7 nadat een voorzet van Kees in eigen doel werd getikt en 1-8 door Glenn uit een voorzet van Frenk. Na tien minuten hutselde trainer John de ploeg even lekker door elkaar heen om bepaalde spelers ook op andere posities uit te proberen. WSV brak nog een keertje uit en een van de nieuwe spelers maakte deze kans keurig af. Het slot van de wedstrijd was voor Matthew, die een assist van Kees in de kruising schoot en daarmee de eindstand op 2-9 zette.

Een keurige start van de F1. Volgende week treffen we EVC F1 thuis en aangezien onze F2 hiervan wist te winnen met 9-0 zijn ook wij verplicht hiervan te winnen. Als we allemaal ons beste beentje voor zetten moet dit ook wel gaan lukken. Dat moet ook wel, anders vrees ik dat de familie van Montfort moet emigreren uit onze gemeente vandaan.

Tot volgende week.

Cees Kwakman

Volendam F1 bekert door

Woensdag voor de kermis stond de 2e bekerwedstrijd op het programma, thuis tegen Wherevogels. Achteraf hebben we kunnen vaststellen dat het meest interessante aan deze wedstrijd was of de jongens erin zouden slagen het felbegeerde kermiskaartje van de Spin wisten te bemachtigen, die trainer John had beloofd bij een overwinning met een marge van 10 doelpunten of meer. Wherevogels F1 was duidelijk enkele maatjes te klein en op de valreep slaagde onze F1 erin om de 10-0 te scoren. Ze hebben nog nooit zo hard gejuicht als bij die laatste goal in blessuretijd en zo zie je maar dat kermis ook bij de kleintjes wel wat los maakt. De doelpunten werden gemaakt door Marc 5 keer, Matthew 4 keer en Frenk 1 keer.

Afgelopen woensdag werd beslist welke ploeg zou doorbekeren met de uitwedstrijd tegen Fortuna Wormerveer F1. Voor de rust had Volendam nog het betere van het spel en ging het ook zeer zuinig om met de verkregen kansen. Marc stond in de beginfase tot 2 keer toe op het juiste plekkie en prikte de bal in meerdere instanties in het doel. Nog voor de rust kreeg mid-mid Victor ruimte op het middenveld, hij wist er wel raad mee en lepelde de bal onder het latje. Een 0-3 ruststand dus en er leek geen vuiltje aan de lucht. Na rust tapte Fortuna uit een ander vaatje en won bijna alle duels omdat ze gewoon veel feller waren. Volendam moest terug en dankte de ruime voorsprong vooral aan keeper Joey die onpasseerbaar leek. Eerst kopieerde Victor zijn doelpunt van voor de rust nog even en waren we met 0-4 in veilige haven. Daarna speelden we veel te slap. Zat de kermis dan toch nog in de benen??? De achterhoede met Glenn, Sander en Rick stond aanvankelijk als een huis, maar daarna kregen ze voor de zoveelste keer een man meer situatie voor de kiezen en viel de eerste tegengoal. Victor tekende voor de 1-5 en ten slotte werd het nog 2-5 door een veel beter na de rust spelend Fortuna.

Volendam bekert uiteindelijk dus op een gemakkelijke manier door. Maar laat de wedstrijd tegen Fortuna Wormerveer wel een waarschuwing zijn, want deze ploeg zit ook bij ons in de competitie. De 2-5 overwinning was zeer geflatteerd en volgende keer zullen we minstens net zo fanatiek als onze tegenstander moeten zijn om van ze te kunnen winnnen.