FC Volendam wint in Almere

18 juli 2014 /

Na een minuut stilte speelden Almere City FC en FC Volendam in een verzengend temperatuurtje een oefenpartij tegen elkaar. Met rouwbanden om ter herinnering aan de ramp in de Oekraïne werd vanaf de aftrap gezocht naar de juiste balans in de teams. Almere City FC en FC Volendam komen elkaar in de Jupiler League ook nog tegen, maar zullen dan hoogstwaarschijnlijk niet met exact hetzelfde elftal in het veld komen. Beide clubs zijn nog volop in de opbouw naar het nieuwe seizoen. In de afgelopen week werd FC Volendam door Roda JC en de VVCS gewezen op de punten die de nodige aandacht verdienden. Hans de Koning had als snelle leerling er lering uitgetrokken. Zonder Robert Mühren en Raymond Fafiani maar met Tom Overtoom, Oscar Wilffert en Kevin van Kippersluis was het eerste kwartier nog zoeken naar de kracht van dit team. Almere City FC leek al vroeg op voorsprong te komen, maar Theo Timmermans was als een kat de situatie meester. Ook Vincent Jansen dacht de thuisploeg op voorsprong te kunnen zetten, maar ook die kans werd niet benut. Na ruim kwartier, in een fase waarin FC Volendam de wedstrijd meer in handen kreeg, werd door Henny Schilder de diepte gezocht. Juist toen de Almeerse doelman de situatie dacht te klaren, zat Kevin van Kippersluis er knap tussen. Met een grote boog verdween de bal in het verlaten doel. Tot de rust gebeurde er niet veel op een riante kans voor Almere na.
In de tweede helft vervingen Raoul Esseboom en Eric Schouten Gijs Luirink en Henny Schilder. De drang naar voren, zoals in de laatste fase voor rust werd ook nu goed uitgevoerd. Al snel leverde dat de 0-2 op toen Eric Schouten een van de uitstekende corners van Brandley Kuwas koppend afrondde.
In de laatste twintig minuten was de warmte de baas van de spelers. Het tempo zakte, de felheid verdween, de zuiverheid van de passes was over. Voor de spelers van FC Volendam was het resultaat een mooie beloning voor de inzet van alle fysieke arbeid in de laatste weken.