Aparte avond voor Jong Volendam in Tilburg

26 september 2011 /

Een apart avondje in Tilburg

Tja, het was me het avondje wel in Tilburg. Een onverdiende 3-2 nederlaag van een goed spelend Jong Volendam, een scheidsrechter die de weg kwijt was, Theo Zwarthoed tweemaal geel dus rood, veel blessures. En het begon allemaal heel rustig. Volendam, met veel A-selectie spelers kwam kalm uit de startblokken waardoor Willem II het eerste kwartier een veldmeerderheid had. De eerste tegenslag was het uitvallen na een kwartier van Carim Hilal. Met nog onbekend knieletsel meldt Carim zich vandaag bij de medische staf. Zijn vervanger Simon Tol speelde daarna een heel behoorlijke wedstrijd. De eerste echte kansen waren al snel hierna voor Volendam. Quincy van de Leuv gaf uitstekend voor op Michiel Kramer: zijn kopbal miste net de nodige vaart. Even later bereikte Kees Tol met een uitstekende voorzet Kramer. Zijn inzet werd gestopt door de prima Willem II doelman. Binnen 5 minuten voor rust kreeg Willem II tweemaal de kans alleen voor doelman Zwarthoed. Beide malen ging de bal voorlangs.

In de rust werd Jamill Flu vervangen door Roy Bussman wat trainer Berry Smit aanleiding gaf tot enkele omzettingen. Volendam ging 4-4-2 spelen en was de hele tweede helft daardoor de meerdere van Willem II. Toch kwam Willem II op voorsprong. Uit een corner kopte Jos Peltzer Willem II naar 1-0. Even later werd het verdiend 1-1. Michiel Kramer benutte de strafschop gegeven omdat Kees Tol na een pass van Roy Bakkenes licht werd aangetikt. Kort erna werd het al 1-2: de goed ingevallen Jasper de Bie bereikte na een snelle uitval over links Glenn van Zoolingen, die koel scoorde. Hierna werd het tijd voor de scheidsrechter om zich te onderscheiden. Met onbegrijpelijke beslissingen werd het laatste kwartier een lachwekkende komedie. Eerste werd een strafschop gecompenseerd door ook aan Willem II een strafschop te gunnen. Verder toverde de scheids 7 gele kaarten voor Volendam uit de hoed, waarbij we nu nog niet weten waarom. Twee ervan waren voor Theo Zwarthoed die dus met rood kon vertrekken. Aangezien Volendam al drie spelers gewisseld had, moest Michiel Kramer op doel. Michiel werd twee minuten voor tijd gepasseerd door en schot van 20 meter. 3-2 dus voor Willem II