Appeltje Eitje voor A2 bij start competitie

04 september 2010

De A2 onder leiding van trainer Imro Wielkens is zaterdag van start gegaan in de competitie. De 1e tegenstander was FC Zutphen A1, vorig seizoen kampioen in de 2e divisie D. Aangezien Freek Schilder er vandaag niet kon zijn (kermis), nam ondergetekende de vlag over en nam Cor Veerman de taken mijn van over, mijn dank hier nog voor.

FC Volendam A2 had al snel de overhand op het veld, wat al in 12de minuut bekroond werd met een doelpunt door Damien Menzo. In de 28ste minuut werd Thierry v.d. Kooye onder uit gehaald door de keeper in het penalty gebied, nadat hij alleen op de keeper afkwam. De onfortuinlijke keeper van Zutphen kreeg hiervoor rood en werd vervangen door de rechtsback, aangezien er geen reserve keeper mee was gekomen. Thierry nam zelf de penalty en scoorde. Zutphen dat verder moest met 10 man was nu duidelijk de mindere ploeg. We creëerden veel kansen, Souffian Moro scoorde daaruit in de 42ste minuut.

De 3-0 ruststand was gezien de verhouding ondermaats en trainer Imro Wielkens was dan ook nog niet tevreden en liet de jongens weten dat we dit team moesten op rollen. De A2 gaf hier goed gehoor aan, Thierry v.d. Kooye scoorde direct na 3 minuten, even later eigen doelpunt van Zutphen. Daarna ging het snel met scoren; Yordi van Beek scoorde in de 68ste minuut, Souffian 2 minuten later. Marcel Veerman van een meter of 25 de 8-0, Mourane Bensabouh na goed doorzetten de 9-0 en Seydou Keita de 10-0 (zie video rechtsboven).

Al met al een dikke overwinning, iets wat geflatteerd door dat zij 3/4 wedstrijd met 10 man voetbalden. Man van de wedstrijd vond ik persoonlijk Yordi van Beek, de invallers vielen allen ook zeer goed in.

Opstelling: Michaelis v Beek, Oumar/Timisela 5,5 Schilder/Kemper 7,0 Wilsterman/vd Sleen 59, Dijkhuizen, Morro, Veerman, vd Kooye, Menzo/Bensabouh 65, Morrison/Keita 70.