Assistent-trainer Sipke Hulshoff gaat nieuw avontuur aan bij Feyenoord

01 juni 2021

Na twee jaar als assistent van Wim Jonk gaat Sipke Hulshoff (46) bij Feyenoord aan de slag. De Leeuwarder is ingegaan op de mogelijkheid om hoofdtrainer te worden van Feyenoord O21. FC Volendam gunt Hulshoff het Rotterdamse avontuur.

Sinds het seizoen 2019-2020 maakt assistent-trainer Hulshoff dagelijks de rit over de Afsluitdijk naar de Volendamse Dijk. Hier fungeerde hij twee seizoenen als rechterhand van trainer Jonk. Mede dankzij zijn bezielende werkwijze was de Fries een gewaardeerde kracht binnen de technische staf. Voordat Hulshoff neerstreek in het vissersdorp was hij jarenlang in verschillende functies werkzaam bij SC Cambuur. In de Kuip treft hij zijn oud-collega en toekomstig hoofdcoach van Feyenoord Arne Slot.

‘Trots’

Hulshoff kijkt met trots terug op zijn periode bij FC Volendam. “Ik heb een mooie tijd gehad bij FC Volendam. Aan het einde van mijn eerste jaar hebben we bijna het stadion volgespeeld. We leken op weg richting promotie, maar het welbekende virus gooide helaas roet in het eten. Daarnaast ben ik trots op de ontwikkeling van individuele spelers. Verschillende jongens hebben reeds de stap naar de Eredivisie gemaakt of gaan deze maken.”

“Mijn stap naar Feyenoord is een stukje waardering voor het werk dat ik geleverd heb”, vervolgt Hulshoff. “Je moet af en toe nieuwe dingen ontdekken. Ik kijk uit naar de samenwerking met Arne Slot. Ik wens FC Volendam het beste en hoop dat de club de stijgende lijn blijft vasthouden.”

‘Positief zichtbaar’

Technisch directeur Jasper van Leeuwen legt uit dat hij niet verrast is door de overstap. “Een jaar geleden hebben wij Sipke’s contract verlengd tot 2022. Toen al beseften we dat het nog maar zeer de vraag was of hij dit uit zou dienen, want Sipke is natuurlijk ook positief zichtbaar geworden en heeft een voor veel clubs interessant profiel. Nu is inderdaad dat moment gekomen en wij gunnen hem deze mooie kans.”

Van Leeuwen spreekt wederom zijn waardering uit voor de bijdrage van de Fries. “Sipke heeft deze afgelopen twee seizoenen een enorme inzet en betrokkenheid getoond bij FC Volendam. Wij danken hem daarvoor en wensen hem alle succes bij Feyenoord.”Laatste nieuws