B1 onderuit in 1e wedstrijd competitie tegen PSV

29 augustus 2010

PSV B1 – FC Volendam B1 2-0 (1-0)

28/8 - Vandaag de aftrap van de nieuwe competitieronde op het hoogste niveau. Het was even wennen voor beide ploegen want het samenspel en de passes waren aan beide kanten onnauwkeurig. PSV had wel gelijk het initiatief in de wedstrijd maar dat resulteerde niet in grote kansen. Na ongeveer een kwartier had PSV toch de eerste mogelijkheid. Dean stompte een hoge voorzet weg en de bal werd opnieuw ingebracht maar daar stonden zoveel spelers dat de bal daar gemakkelijk weggehaald kon worden.

De eerste kans voor FC Volendam was na ongeveer 20 minuten spelen. Ferry glipte langs zijn tegenstander en gaf direct de bal voor maar die bereikte de inkomende Bram net niet. Langzamerhand kwamen er iets meer situaties bij het doelgebied en een vrije trap van PSV werd vakkundig door Dean via de paal tot hoekschop verwerkt. Het leek tot de rust op een bloedeloze 0-0 af te stevenen maar in de 26e minuut omzeilde de nummer 10 van PSV handig buitenspel en was oog in oog met Dean zeer koelbloedig en de 1-0 voorsprong voor PSV een feit. PSV wilde nog meer voor de rust maar FC Volendam hield zich staande. Een zeer grove overtreding op Oscar werd door de prima leidende scheidsrechter bestaft met een gele kaart.

Direct na de rust kreeg PSV een grote kans maar in een 1 op 1 situatie bleef Dean goed kijken en hield de ploeg op de been. FC Volendam had nu alle schroom van zich afgegooid en wilde de wedstrijd kantelen. De gelijkmaker hing in de lucht maar zowel Bram als Ferry waren oog in oog met de keeper niet in staat om hem te verschalken. PSV kwam er ook regelmatig gevaarlijk maar uit een van de tegenaanvallen was het Jessey die de derde grote kans na rust niet verzilverde en de lange PSV doelman niet kon passeren. FC Volendam nam naarmate de tweede helft vorderde steeds meer risico’s. Een voorzet van Dennis werd goed doorgetikt door Bram maar Jessey probeerde een geplaatst schot maar die ging over het doel heen. Zo bleef het spannend want ook PSV bleef loeren en ging op jacht op de beslissende treffer. Een aanval opgezet via Danny en Rafik bracht Cerezo in een goede positie maar ook hij kon het doel niet vinden. Een PSV aanvaller brak na een mooie aanval door en Oscar moest ten koste van een overtreding en een gele kaart ingrijpen. De minuten verstreken en FC Volendam bleef geloven in een beter resultaat. Een hoge bal werd de in het doelgebied getrapt en de foutloos keepende PSV keeper liet de bal los alleen helaas niet voor een Volendammer been. PSV schakelde direct razendsnel om in via enkele schijven was de bal aan de andere kant waar een aanvaller Dean met een lob verschalkte en de wedstrijd definitief besliste.

Jammer want hier had meer ingezeten maar nu moet het volgende week in Den Haag maar gebeuren.