Barry Lauwers blijft onderdeel van keepersgilde FC Volendam

25 juni 2021

Barry Lauwers verdedigt ook het komende seizoen het doel van FC Volendam. De 21-jarige doelman, die in het 2-1 gewonnen duel tegen Jong AZ zijn debuut in het profvoetbal maakte, is daarmee een vertrouwd gezicht in het nieuw te vormen keepersgilde van FC Volendam. Lauwers tekent voor één jaar, met de optie voor nog een seizoen.

De Purmerender draagt sinds dat hij aansloot bij de D2 het keeperstenue van FC Volendam en klimt elk seizoen weer een trede op de ladder naar het profvoetbal. In het seizoen 2018-2019 werd Lauwers met Jong FC Volendam kampioen van de Derde Divisie en maakte de afgelopen twee seizoenen naam in de Tweede Divisie. Dit seizoen nam trainer Wim Jonk de doelman structureel op in zijn wedstrijdselectie en beloonde Lauwers in de laatste competitiewedstrijd met een debuut in de hoofdmacht.

'Blij en trots'

“Ik ben blij en trots dat ik mijn contract heb mogen verlengen”, stelt Lauwers. “Ik kijk er erg naar uit om weer competitiewedstrijden te gaan spelen en me in de wedstrijden te kunnen laten zien. Ik hoop op een mooi seizoen voor de club, de supporters en voor mijzelf.”

'Keihard werken'

Technisch directeur Jasper van Leeuwen is positief over het werkethos van de jonge doelman. “Barry is één van de vele spelers die een frustrerend seizoen achter de rug hebben door het stilleggen van de Tweede Divisie. Daardoor zijn voor hem de wedstrijdminuten beperkt gebleven. Dat maakt het wel extra mooi dat hij helemaal aan het eind van de rit beloond is met zijn eerste elftal debuut. Dit heeft Barry zelf afgedwongen, door iedere dag keihard te werken en zich in de luwte gestaag door te ontwikkelen tot een steeds betrouwbaardere keeper. Met dit nieuwe contract krijgt hij de kans die ontwikkeling door te zetten en te bewijzen dat hij een volwaardig alternatief kan vormen voor de plaats onder de lat.”

Tekst en foto's: FC Volendam



Laatste nieuws