Bekerwedstrijd. FC Volendam C2 – RKAV Volendam.

02 september 2010

Na een zwaarbevochten zege (3-2) in de eerste bekerwedstrijd tegen WSV ’30 C1 stond vandaag de tweede bekerwedstrijd tegen RKAV Volendam C2 op het programma. Voor de meeste jongens een speciale wedstrijd omdat er vrienden of bekende in spelen. De voorbereiding verliep anders dan gepland. Mede door het vele regen en het dreigende onweer wat zo nu en dan van zich liet horen en zien. Tijdens de tactische bespreking in de kleedkamer kregen wij het bericht door dat de scheidsrechter onderweg was en dat de wedstrijd 15 minuten later zou beginnen. Gezien het weer was dit achteraf niet erg.

De eerste 10 minuten verliepen enigszins rommelig. RKAVV zat er fel bovenop en de FC had hier wat moeite mee. Gevolg was veel balverlies aan beide kanten op het middenveld. Na een minuut of 15 leek de FC grip te krijgen op het spel. Na een niet zo goede uitgooi van de keeper van de RKAVV kon Kees de bal opvangen. Kees schoot op doel maar miste helaas. Het gevolg was een corner. Uit deze corner van Kees kopte Martijn net naast. Na deze kans was het Gevano die vanuit achter opstoomde. Gevano dribbelde 3 man voorbij en zette met een goede pass Tenzin vrij op de zestien. De grensrechter vlagde Tenzin buitenspel. Kans verkeken.

Na 20 minuten was het RKAVV dat het initiatief nam. De FC kwam er niet uit doordat RKAVV overal op het veld druk zette op onze jongens. Tot een uitgespeelde doelkans is het echter niet gekomen. In de 27e minuut was de ban gebroken. Na een prima pass van Tenzin werd Martijn vrij gezet op de zestien. Martijn omspeelde de keeper en kon vanaf de zijkant de bal in het doel schuiven. 1-0. Dit doelpunt smaakte naar meer. De FC hield druk en na 29 minuten onderschepte Joey de bal op het middenveld. Met een mooie rush langs 2 tegenstanders haalde Joey de achterlijn en trok de bal terug voor het doel. Martijn die goed mee liep stond al klaar voor zijn 2e van de wedstrijd. En zo gebeurde. 2-0. RKAVV was aangeslagen en kon vanaf dit moment alleen nog maar reageren. De druk van de FC hield aan. Een schot van Tenzin werd naast getikt door de keeper. Kort hierna werd de bal weer het zestien meter gebied in gebracht. Tenzin kon schieten en raakte de paal. Na 34 minuten was het weer Tenzin die een diepte pass gaf. Joey kon de bal aannemen en probeerde de bal te kappen. Symon die kort achter Joey stond kreeg de bal voor zijn voeten en dacht geen moment na. Boem. 3-0. Kort na dit doelpunt floot de scheidsrechter voor het rust signaal.

Ondanks de 3-0 stand werden er in de rust nog enkele puntjes op de i gezet. Dit was ook terug te zien in de tweede helft. De FC begon van begin af aan scherp. Al na 2 minuten in de 2e helft was het Gevano die met een schot van 30 meter direct voor gevaar zorgde. Tot een doelpunt kwam dit schot helaas niet. Kort hierna onderschepte, een sterk spelende, Tenzin de bal op het middenveld. Met wederom een goede dieptepass zette hij Joey vrij. Joey twijfelde geen moment en drukte af. 4-0. RKAVV mocht aftrappen en direct was het de FC die de bal veroverde. Kees werd de hoek in gestuurd, speelde zijn man uit en gaf een prima voorzet op Martijn. Kopbal. 5-0. In de 43e minuut was het weer raak. Na wederom een prima voorzet van Kees vanaf rechts was het nu Tenzin die kon binnen schieten. 6-0. Nadat Ruben al gewisseld was in de rust voor Sjoerd kwamen er na 10 minuten in de 2e helft 3 wissels in van de FC. Gevano, Nick en Nevin kwamen naar de kant en Frank, Mick en Jordan kwamen het veld in. Jordan werd ingezet op 11 waardoor Joey en Symon allebei een linie zakte. Joey naar 8 en Symon naar 5.

In de 50e minuut viel een van de mooiste doelpunten van de wedstrijd. Een aanval uit het boekje. Jamy dribbelt vanuit achter op. Met een strakke pass speelt hij Martijn in. Op dit moment start Tenzin richting de goal. Martijn ziet dit en speelt de bal in 1x door. Tenzin maakt de aanval keurig af door de bal langs de keeper binnen te schieten. 7-0. RKAVV kwam niet meer voor in deze wedstrijd. De FC had geen medelijden en bleef prima voetballen. In plaats van dat iedereen wilde scoren ging de bal van links naar rechts en zodra de kans zich voor deed uiteraard richting de goal. In de 55e minuut was het Martijn met zijn vierde treffer van de wedstrijd en daarmee voor de 8-0 zorgde na prima voorwerk van de sterk spelende Joey. RKAVV mocht weer aftrappen. Tenzin die gretig de bal onderschepte dacht niet na nadat hij de keeper voor zijn doel zag staan. Vanaf 40 meter zorgde hij voor de eindstand 9-0. Een fantastische goal als beloning voor een goede wedstrijd van de FC. Met nog enkele kansen en vrije trappen werd het restant van de wedstrijd uitgespeeld. Eindstand FC Volendam C2 – RKAV Volendam C2 9-0. Op naar woensdag 1 september voor de 3e bekerwedstrijd.