Beloftes eindigen met 10 man en een 2-2 gelijkspel

27 oktober 2010 /

Tegen Fortuna Sittard moest Jong Volendam aantreden in Meersen op een veld dat niet de aangename eigenschappen van kunstgras heeft onder kunstlicht waarbij lezen te moeilijk zou zijn. Dit alles werkte bepaald niet inspirerend op de spelersgroep hetgeen zich vertaalde in een niet bijster scherpe aanpak. Al na 30 seconden werd doelman Theo Zwarthoed gepasseerd na geklungel in het centrum van de defensie. De eerste serieuze aanval van Volendam leidde tot de 1-1: Ludiano Marengo bereikte Deen van Embricqs die geen moeite had de doelman te passeren in de lange hoek. Omdat de meeste spelers van Volendam ver verwijderd bleven van hun normale vorm bleef de rest van de eerste helft een moeizaam proces.

De tweede helft begon wat hoopvoller waardoor de eerste kleine mogelijkheden van Volendam de hoop aanwakkerden dat de drie punten mee konden in de lange busreis terug. Dit beeld werd echter verstoord door een ongelukkige ingreep van Frank Schilder (ditmaal als rechtsachter spelend) waarbij hij direct rood kreeg waarbij geel een normale straf had moeten zijn. Fortuna Sittard profiteerde direct doordat een inzet vanaf de achterlijn op raadselachtige wijze in het doel van Theo Zwarthoed terecht kwam. Tien minuten voor tijd kon Volendam de toch wel verdiende 2-2 scoren uit een vrije trap van Mo Ajnane die door de doelman van Fortuna Sittard verkeerd beoordeeld werd. In de laatste minuut werd Lars Veldwijk nog afgehouden van een vrije doorgang richting doel. Hier zou rood de juiste strafmaat zijn geweest, echter ook ditmaal was de beoordeling van de scheidsrechter anders: geel volstond.