Beloftes hard onderuit tegen Jong ADO Den Haag

25 januari 2010 /

Jong Volendam maatje te klein voor versterkt Jong Den Haag

Alles was eraan gedaan om de wedstrijd in Den Haag door te laten gaan. De technische staf van ADO Den Haag wilde een aantal belangrijke spelers van de A-selectie aan wedstrijden toe laten komen. In de basis stonden spelers als Rickey van den Berg, Richard Knopper, Levi Schwiebbe, Charlton Vicente etc. Vooraf gaf ADO Den Haag te kennen bang te zijn voor Volendam: vorig seizoen was Volendam in de competitie lang de enige belager voor de promotie.

AANVAARDBAAR SPEL VOLENDAM

Volendam liet het grootste deel van de eerste helft zeer aanvaardbaar voetbal zien en was zelfs een aantal malen dicht bij de openingsttreffer. Een goed schot van Ron Keizer werd gestopt door doelman Ditewig. Ook moest Den Haag een aantal malen aan de noodrem trekken om met name de snelle Kappel te stuiten. Aan de ander kant was Rickey van de Berg gevaarlijk met slimme vrij trappen. Theo Zwarthoed moest vaak handelend optreden. In deze periode onderscheidde met name Ralph Hovestad zich door goed verdedigend spel.

STRAFSCHOP VOLENDAM

Na een half uur werd een vrije trap van Mo Ajnane door hands van Den Haag tot strafschop gepromoveerd. Helaas werd deze mogelijkheid tot een voorsprong door Roy Bakkenes gemist. Doelman Ditewig keerde de iets te zacht ingeschoten bal fraai. Dit bleek het breekpunt van de wedstrijd te zijn.

De 1-0 van de Den Haag viel 10 minuten voor rust. Theo Zwarthoed stopte een schot van Resodihardjo maar in de rebound kon Schwiebbe makkelijk hoog in het doel scoren. Even later werd een vrije trap, door onnodig hands van Justen Sporkslede door Rickey van den Berg fraai in de rechter bovenhoek gekruld. In de slotminuut werd het zelfs zeer geflatteerd 3-0 toen Santy Hulst (ex-Jong AZ) op de rand van buitenspel kon doorgaan en alleen voor Zwarthoed geen fout maakte.

Na de rust ging Den Haag op dezelfde effectieve manier door. Opnieuw een vrij trap van Van den Berg leidde tot de 4-0: Pique legde de bal terug op Santy Hulst die geen moeite had met doelman Zwarthoed. Even later kon Hulst na een steekpass van Knopper opnieuw alleen op doelman Zwarthoed afgaan en hem rechts passeren.

OPLEVING VOLENDAM

Hierna kon Volendam tweemaal iets terugdoen. Een uitstekende diepte pass van Nick Tol werd door Ron Keizer goed afgerond: 5-1 en even later kon Ludciano Tolud (ingevallen voor Mesut Eslik) de 5-2 laten aantekenen na een vlotte combinatie met Kappel en Keizer.  Volendam dacht nog meer te kunnen halen en ging gewaagd 1 op 1 spelen. Dat was tegen de ervaren Den Haag spelers niet slim en heel snel na elkaar konden achtereenvolgens Achterberg, van den Berg en Koksal voor de eindstand van 8-2 zorgen. Een zware nederlaag die mentaal deze week verwerkt zal moeten worden; volgende week maandag wacht de verre uitwedstrijd tegen Jong Veendam.