Beloftes laten dure punten liggen in Breda

03 oktober 2011 /

De beloftes laten wekelijks zien dat geen enkele tegenstander in deze competitie te sterk is. Ook NAC Breda werd bij vlagen door Volendam weggespeeld. Al in de eerste minuut kreeg Michiel Kramer zijn eerste kans van de wedstrijd. Hij werd door Iljaas Rodjan in de diepte weggestuurd, maar alleen voor doelman Coremans faalde de ex-NAC Breda speler. Hierna had NAC een kwartier lang een sterk overwicht. De logische 1-0 viel uit een vrije trap van Lasnik die van dichtbij door verdediger Verhoeve kon worden ingekopt. Hierna nam Volendam het initiatief over. De prima spelende Simon Tol zette na 20 minuten Cees Tol alleen voor de NAC doelman. Deze redde fraai. Even later liet Dominique van Dijk (die de hele wedstrijd liet zien hoe geweldig hij kan voetballen) de 1-1 aantekenen door van zeker 30 meter via binnenkant paal Coremans kansloos te laten. Na een half uur werd het 1-2 door Ludcinio Marengo die de uitgevallen Michael Tol (oogletsel) uitstekend verving. Een prima inzet van Cees Tol werd vlak voor rust nog door de doelman tot corner verwerkt. NAC kon hier aanvallend niets tegenover stellen.

In de tweede helft ging Volendam vrolijk verder waar het gebleven was. Bij een prima aanval van Volendam kant werd de bal echter op rand strafschop gebied knullig verspeeld waarna NAC via een snelle counter Lasnik vond die via een fraaie boogbal doelman Van Gelderen kansloos liet. Volendam verzuimde hierna de vele kansen te benutten. De mooiste aanval was een snelle combinatie tussen Dominique van Dijk, Michiel Kramer en Marengo. De laatste schoot voorlangs op 2 meter van een leeg doel. De dikverdiende 2-3 viel al snel hierna. Cees Tol werd door Michiel Kramer bediend en in de draai schoot Cees de bal onhoudbaar in de verste hoek. 10 minuten voor tijd verzuimde Volendam de wedstrijd op slot te gooien. Jamill Flu zag de doelman na een uitbraak in een man meer situatie voor zijn doel staan en besloot tot een schot in plaats van het aanspelen van een van de vrijstaande Volendammers. De bal kon door de doelman makkelijk gestopt worden. En, zoals dat zo vaak gaat, als je de kansen niet benut: Tien minuten voor tijd werd het dan toch 3-3 na een “dwarrel”schot van 20 meter waarbij doelman Van Gelderen door het vreemde effect op het verkeerde been stond. Kort hierna werd Volendam nog een strafschop onthouden toen Michiel Kramer net binnen de lijnen ten val werd gebracht. De verder uitstekend leidende scheidsrechter legde de bal op de rand van het strafschopgebied. De vrije trap werd door Van Dijk net over geschoten. Vlak voor tijd kwam Volendam nog goed weg toen NAC de onderkant van de lat raakte bij een uitbraak. Een zege zou toch wel teveel van het goed zijn geweest voor de Brabanders. Doordat FC Den Bosch blijft winnen wordt de rest van de competitie toch weer een inhaalrace. In ieder geval zullen –om bij te blijven – de eerstvolgende twee thuiswedstrijden gewonnen moeten worden.