Beloftes laten kansen op gelijkspel liggen

30 januari 2012 /

Ook in de derde confrontatie met Jong FC Volendam dit seizoen trok Jong Willem II de winst naar zich toe. Met de 2-1 zege kregen de Beloftes te weinig. Op een moeilijk bespeelbaar besneeuwd kunstgrasveld van sc ’t Zand was het voor beide teams even wennen. In het eerste kwartier van de wedstrijd bleven beide partijen rustig de wedstrijd controleren zonder kansen weg te geven. De eerste mogelijkheid was plotseling voor Willem II: Uit een vrije trap van Danny Guijt leek Wout Weghorst te gaan scoren, maar Theo Zwarthoed kon er nog een voet tegen krijgen. Schoten van Danny Guijt en Kenny Anderson waren even later ook een prooi voor Zwarthoed. In de 30e minuut werd het toch 1-0 voor Willem II: na slordig balverlies van de Volendam verdediging reageerde Kenny Anderson attent op een fraaie steekpass van Theo Martens en hij liet Theo Zwarthoed kansloos. Volendam werd hierna wat beter hetgeen resulteerde in twee mooie kansen voor Cees Tol: de eerste (na een prima dieptebal van Jeffrey Bok) werd voorlangs geschoten en bij de tweede nog eenvoudigere mogelijkheid waarbij Cees Pier over links alleen op de prima doelman Christianen afging schoot Cees de bal opnieuw een metertje naast het lege doel.

Na rust zocht Willem II meteen de aanval en zij kregen ook enkele goede mogelijkheden om de voorsprong te vergroten. De mooiste kans was voor Danny Schreurs (ex Zwolle). Deze had na een aanval over veel schijven de 2-0 op de schoen, maar voor open doel faalde hij jammerlijk. Jong FC Volendam kwam meer en meer in de wedstrijd. Bij een doorbraak van linkerspits Marengo moest doelman Christianen schitterend redding brengen en een lob van Cees Tol ging maar net over het Tilburgse doel. Een Volendams doelpunt hing in de lucht, maar de treffer viel na een klein half uur aan de andere kant. Een voorzet van rechts, na slordig uitverdedigen aan Volendam kant werd door Tiago Faria da Silva op links (na te laat ingrijpen door Pique) beheerst afgerond met een lage schuiver in de verste hoek. 2-0. Toch gaf Volendam zich niet gewonnen en het laatste half uur domineerde ze de wedstrijd. Dat resulteerde toch in de dik verdiende 2-1 toen de prima spelende Marengo op snelheid zijn directe tegenstander passeerde en de doelman kansloos liet via een “stiffie”. De zeker verdiende gelijkmaker bleef echter uit, mede door het optreden van de uitstekende Willem II doelman: invaller De Bie kopte een voorzet van dichtbij hard op het Tilburgse doel, maar Christianen toonde zijn klasse door de bal zelfs klemvast te vangen. Ook Mark de Loor kreeg op rand 16 de kans op de gelijkmaker: een te zachte schuiver was een makkelijke prooi voor Christianen. De laatste kans was eveneens voor Volendam: de kopbal van Schilder uit een corner ging net over het Tilburgse doel. En zo won Jong Willem II voor de derde keer dit seizoen met één doelpunt verschil van de Volendammers. Het gemis van een scorende spits wordt nu wel erg duidelijk zichtbaar in de stand: nog nooit stond Jong Volendam zo laag. Scheidsrechter El-Hajouti gaf geel aan Danny Guijt van Jong Willem II en aan Schilder en Hoogvliets van Jong FC Volendam.

Opstelling:
Theo Zwarthoed, Lorenzo Pique, Maikel van der Werff, Frank Schilder, Geraldo Hoogvliets, Glenn van Zoolingen (Jasper de Bie) Jeffrey Bok, (Roy Bussman), Mark de Loor, Cees Tol, Ludinio Marengo
 Laatste nieuws