Beloftes moedig ten onder bij koploper Heracles

04 november 2013 /

De competitie voor belofte-elftallen is zoals ieder jaar weer een moeizaam geheel. Slechts 9 Jupiler League clubs hebben nog een belofte-team, Ajax, PSV en Twente spelen in de Jupiler league. Zelfs de Eredivisie teams Cambuur en Go Ahead Eagles hebben geen belofte-team. Dit resulteert in een competitie met twee afdelingen van elk 11 elftallen, met andere woorden slechts 20 wedstrijden per seizoen.

Volendam trad gisteren aan tegen koploper Heracles. Het verschil in beleid en financiën bleek uit de opstellingen: Heracles verscheen met ervaren Eredivisiespelers als Bel Hassani (ex Sparta) Amoah, Tannane, Gyasi en Cziommer. Volendam had slechts Leon Tol , Raoul Esseboom en Henk Veerman van de A-selectie mee en kwam verder in het veld met eerste jaars senioren en zelfs 3 A1 spelers.

In het veld resulteerde dat in een voortdurend veldoverwicht van Heracles en een Volendam dat slechts door counters de hele wedstrijd gevaarlijk kon blijven. De verdediging liet dit keer geen steken vallen. Met name Leon Tol was in zijn element. Hij gaf tegen Amoah geen kansen weg. In de eerste 10 minuten had Volendam twee goede mogelijkheden voor de 0-1. Danny Tol en Henk Veerman konden net gestopt worden door de Heracles verdediging.

Vooral over links via de uitstekend spelende Daan Rienstra (ex Ado 20) en de snelle Edwin Gyasi (ex FC Twente) kwam veel gevaar. Eenmaal resulteerde dat na een voor zet van Daan Rienstra in in een schot op de lat van Amoah. Door een blessure moest Danny Tol helaas het veld verlaten waardoor de aanvallende aspiraties van Volendam verder beperkt werden. Een prima genomen ingestudeerde vrije trap van Heracles betekende in de 35e minuut 1-0, Henk Veerman verzuimde mee te verdedigen waardoor Cziommer Guasi kon bereiken die onhoudbaar voor doelman Pistoor de bal in de bovenhoek schoot.

In de tweede helft hetzelfde wedstrijdbeeld. Een sterker Heracles en een goed verdedigend Volendam. Volendam kreeg 1 grote kans via Henk Veerman, doelman Telgenkamp voorkwam de gelijkmaker. Heracles kon uit een aantal goede mogelijkheden ook niet scoren waardoor de ruststand ook de eindstand werd.