Beloftes naar de Slachtbank

03 februari 2013 /

Op verzoek van AZ werd de wedstrijd tussen de beloftes van AZ en Volendam verplaats naar de Zondag vanwege het drukke bekerprogramma van AZ. Volendam, met uiteraard een veel magere selectie dan AZ besloot hier toch aan mee te werken. Daarna werd Volendam geconfronteerd met een ingelaste wedstrijd tegen MVV op maandag. Daardoor werd het wel weer erg druk voor Volendam. Toch werd besloten de wedstrijd te laten spelen met een verpletterende 12-2 nederlaag als gevolg.

Op het spekgladde veld, waarbij zeker de helft van de Volendammers met verkeerde schoenen aantrad, was AZ (met een opstelling waarmee ook ons eerste elftal de nodige moeite gehad zou hebben) heer en meester. Tot de rust ging het nog wel. AZ scoorde driemaal waarbij de Volendam verdediging er telkenmale niet goed uitzag. Ook Volendam kreeg nog twee goede mogelijkheden die niet in doelpunten omgezet werden.

Na rust werd het zeer snel 4-0 waarna de frustratie toenam en AZ vrijwel elke aanval doeltreffend kon afsluiten. Het was zo’n middag waarbij je als staf op de bank graag onder de grond wil kruipen. Na aflooop konden met een Volendam onwaardig resultaat in de bus stappen die ons gelukkig snel thuis bracht...
Voor FC Volendam scoorden Stefan Plat en Iljaas Rodjan.