Beloftes slordig met de kansen

11 april 2011 /

In een merkwaardige wedstrijd verloren de beloftes van NAC, niet omdat er slecht gevoetbald werd, echter alleen maar omdat verzuimd werd een van de vele kansen te benutten. Langs de kant werden in totaal voor Volendam in de eerste helft zeker 6 doelrijpe kansen geteld. Murat Onal en Deen van Embriqs faalden echter keer op keer. NAC deed het beter: de eerste kans werd direct omgezet in een doelpunt mede omdat doelman Michaelis te snel zijn doel verliet en door een boogbal verslagen werd.

Het eerste kwartier van de tweede helft was Volendam oppermachtig. Zeker driemaal had Volendam de stand een beter aanzien kunnen geven. Ook nu bleek scoren het grote probleem voor dit elftal. Omdat bij een corner, na een van de spaarzame aanvallen van NAC, de complete verdediging stond te slapen, kon NAC de stand eenvoudig naar 0-2 tillen. Dat het vlak voor tijd noch 0-3 werd was slechts voor de statistiek van belang. De nieuwe trainer voor de beloftes Berry Smit weet wat hem te doen staat voor het volgend seizoen: het scorend vermogen op peil brengen.