Beloftes vergeten te scoren

09 december 2013 /

Tegen een sterk Vitesse met A-selectiespelers Frank van der Struijk, Sam Hutchinson, Dan Mori, Valeri Qazaishvili en Gael Kakuta bleven de beloftes van Volendam grote delen van de wedstrijd evenwaardig. Het centrum met Esseboom en Schouten gaf weinig weg. Voor kwamen de kansen wel, maar de trekker werd niet overgehaald.

Zeker in de eerste helft kreeg Volendam zeker drie goede kansen op de openingstreffer. Na een vrije trap van Kuwas liet de doelman Meerits van Vitesse de bal los, Reclaoui kon de bal net niet in het doel frommelen. Na een half uur waarbij de elftallen in het veld gelijkwaardig waren viel toch de 1-0. A selectiespeler Samuel Hutchinson kon uit een corner bij de tweede paal binnentikken. Even later ging Menzo alleen op de doelman af. Hij schoot echter recht op de doelverdediger. Twee minuten later kon ook Rafik el Hamdi, alleen voor de doelman niet scoren. Voorr ust kreeg Volendam nog twee mogelijkheden die niet benut werden. Zo was bij de rust de stand in kansen 5-1 voor Volendam maar de echte stand was 1-0.

In de tweede minuut na rust (waarin trainer Bosz van Vitesse duidelijk hoorbaar zijn ongenoegen had laten blijken over de prestatie van zijn dure team), was Stefan Plat dicht bij de gelijkmaker. Zijn schot was echter te zacht om de goede doelman Meerits te verrasssen.
Na een kwartier kwam Vitesse op 2-0 toen Qazaishvili kon profiteren van slordig uitverdedigen van Volendam.

De goed spelende Schouten ging hierna douchen wat de rust in de achterhoede niet ten goede kwam. Vitesse werd hierna sterker en miste nog enkele prachtige mogelijkheden. Volendam kon het op het middenveld niet meer belopen, voorin kon de bal niet meer vastgehouden worden en langzaam vloeiden de krachten weg. De eindstand bleef 2-0.