Beloftes verliezen enigszins geflatteerd

17 september 2013 /

Na een lange busreis naar Sittard had Volendam duidelijk moeite met het natte grasveld. Toch was de eerste grote mogelijkheid al na enkele minuten voor Volendam. De goed spelende Stefan Plat lanceerde met een steekballetje Jersey Kuiper die alleen op doel kon afgaan. Hij schoot keihard op de paal. Hierna bleef Volendam de bovenliggende partij. Echter slordig balverlies en een misverstand tussen doelman Michaelis en Leon Tol stelde Fortuna Sittard in staat eenvoudig voor de 1-0 te zorgen. In de rest van de eerste helft waren beide teams gelijkwaardig zonder dat er grote kansen ontstonden. Fortuna Sitard was nog het dichtst bij de 2-0 maar ook zij raakten de paal. Wel claimde Volendam terecht een strafschop toen Henk Veerman tussen 2 man ten val werd gebracht. De scheidsrechter besloot anders.

Na de rust veranderde het spelbeeld niet. Beide teams hadden moeite elkaar te vinden. Volendam speelde veel te vaak de lange bal en kon daardoor geen vuist maken. De mooiste aanval resulteerde niet in de verdiende gelijkmaker, opnieuw Kuiper mikte met een prachtig schot precies op de kruising van lat en paal. Het doelpunt viel kort daarna aan de andere kant: een vrije trap werd door het verdedigingscentrum verkeerd ingeschat waardoor Fortuna makkelijk kon binnentikken. Danny Tol zorgde na een prima voorzet van Henk Veerman voor de 2-1 waardoor de verdiende gelijkmaker opnieuw in zicht kwam.

Echter, even later moest Boyd Stevens aan de noodrem trekken. Hier zag de scheidsrechter wel een strafschop in waardoor de 3-1 op de borden verscheen. Bij Volendam gingen de kopjes naar beneden en kort voor tijd kon Fortuna ook nog de geflatteerde 4-1 eindstand realiseren.