Beloftes Volendam al snel kansloos tegen NEC/Oss

27 augustus 2012 /

Tja, je hebt van die wedstrijden dat je machteloos op de bank zit. Gisteren was er zo een. Volendam begon echt niet slecht. Vroeg storen en snel de buitenspelers Marengo en Kuwas zoeken. Dat leidde al snel tot een prachtige schot van Marengo in de kruising. De NEC doelman voorkwam een wonderschoon doelpunt. Toen braken de fatale minuten aan. Een vrije trap in de vijfde minuut leidde het drama in: Amieux krulde de bal langs de muur in de hoek van Pistor die lengte te kort kwam, 1-0. Voordat de Volendam verdediging van de schrik kon herstellen was het al snel 3-0: Leroy George passeerde Simon Tol en daarna doelman Pistoor van in de verre hoek en 1 minuut later kon ex –Spakenburger Van den Meiracket vrij op de achterlijn Bajrocic bedienen die bij de tweede paal makkelijk kon binnenschuiven.

Toen was pas een kwartiertje gespeeld en stond 3-0 op het scorebord. De rest van de wedstrijd vielen alle ballen goed voor NEC, Volendam liet de kopjes hangen en werd duidelijk geconfronteerd met “grote mannen voetbal” waarbij de tegenstanders in deze competitie altijd spelers in de basis heeft met vele ere-divisie-wedstrijden in de benen. Het doelpunten festijn eindigde met 8-2 waarbij de vrije trap van Nick Tol (de 4-1) de schoonheidsprijs verdiende, dat dan wel weer.

Tekenend voor de wedstrijd was wellicht dat in de rust trainer Berry Smit de ploeg op de rails zette met als uitgangspunt dat ook een tweede helft gezien kan worden als een volledige wedstrijd met leren als uitganspunt. En dan krijgt verdediger Essenboom al heel snel na rust uit een hoekschop de bal verkeerd op zijn schoen met een eigen doelpunt als gevolg. Daar gaan dan de goede voornemens!

Scoreverloop:

8' 1-0 Amieux, 16' 2-0 George, 17' 3-0 Bajrovic, 21' 4-0 George, 31' 4-1 Nick Tol, 42' 5-1 Van den Meiracker, 48' eigen doelpunt Esseboom 6-1, 51' Bajrovic 7-1, 55' 7-2 Michael Tol, 57' 8-2 Van den Meiracker