Beloftes Volendam laten VVV ontsnappen

12 september 2011 /

In de tot nu toe beste wedstrijd van Volendam was Volendam duidelijk beter dan de tegenstander uit Venlo.

Al na drie minuten moest de VVV doelman Robin Udegbe een zeer goede redding uit de kast toveren. De doelman ranselde een vrije trap van Niels Buijs uit de kruising. Aan de andere kant had goalie Sonny Stevens moeite om een schot van Abdelaziz Khalouta te pareren. De beste mogelijkheid namens de beloften van VVV-Venlo was voor Michael Uchebo. De Nigeriaan was het eindstation na een goede aanval over links. Zijn volley werd echter keurig tot corner verwerkt door Stevens.
Vooral Cees Tol zorgde aan Volendam kant voor de gevaarlijke momenten door zijn snelheid. Een tweetal goede mogelijkheden liet hij echter onbenut.

Vijf minuten voor rust kwam de thuisploeg tegen de verhouding op voorsprong. Cees Tol gaf centrale verdediger Andreas Jeurissen even teveel vrijheid waardoor zijn inspeelpass Uchebo bereikte. Deze werd door laatstgenoemde op Bergkampachtige wijze aangenomen waardoor de verder uitstekend spelende Leon Tol kansloos werd. Vervolgens zette hij koers richting het vijandelijke doel, omspeelde de Volendamse keeper en schoof de 1-0 tegen de touwen. Gelukkig kwam Jong FC Volendam nog voor de pauze verdiend langszij. Verdediger Iljaas Rodjan kon het hele veld overstekken en na een fraaie 1-2 combinatie met Cees Tol liet hij doelman Udegbe kansloos: 1-1.

Na de rust was Volendam superieur. Kansen kreeg de ploeg ook om de 1-2 aan te tekenen. Tweemaal was het Cees Tol die een doelpunt op de schoen had; éénmaal raakte hij de paal en de andere keer schoot hij te gehaast naast in kansrijke positie. Tien minuten voor tijd viel de 1-2 dan toch. Aanvoerder Roy Heesen belette Mihael Tol (prima aangespeeld door Quincy van de Leuv, onreglementair de doorgang in de eigen zestien. Udegbe zat dicht bij de toegekende strafschop van Buijs, maar het was niet voldoende: 1-2. De drie punten leken daarmee naar Volendam te gaan. Maar in een tegenaanval kon Uchebo de bal bemachtigen. Zijn schot werd nog gekeerd door Sonny Stevens waarna Kruijsen uit de rebound scoorde: 2-2. Het was ook gelijk het laatste wapenfeit van het duel. Volgende week komt medekoploper Den Bosch naar Volendam. De kans om de koppositie steviger in handen te krijgen.