Beloftes Volendam maakten het koploper Utrecht lastig

02 november 2010 /

Een goede wedstrijd en daardoor was het verlies tegen Utrecht voor de spelersgroep enigszins teleurstellend. Na een wat moeizaam begin waarbij Theo Zwarthoed na een verkeerde terugspeelbal een achterstand voorkwam nam Volendam gaandeweg het heft in handen.
Het resultaat hiervan waren enkele kleine mogelijkheden voornamelijk door het goede spel van Lars Veldwijk. In de achttiende minuut was een strafschop op zijn plaats geweest toen Lars aan zijn shirt getrokken werd waardoor een scoringskans voorkomen werd. Echter, in
twee minuten tijd werd de wedstrijd op zijn kop gezet: eerst werd na een klein foutje van Ralph Hovestad spits Yildirim in staat gesteld de 1-0 te maken en vanaf de aftrap maakte de gevaarlijkste Utrechter Brouwers de 2-0 na een snelle 1-2 combinatie. Lars Veldwijk schoot
hierna nog net naast de verkeerde kant van de paal bij een snelle aanval. Vlak voor rust viel de geflatteerde 3-0 toen opnieuw Brouwers via een fraaie boogbal Ajaxied Hamdaoui nadeed en daardoor Theo Zwarthoed kansloos liet.

In de tweede helft begonnen de beloftes van Volendam voortvarend. De koploper werd teruggedrongen op eigen helft. Na zeven minuten werd het dan ook verdiend 3-1 nadat Ludcinio Marengo een pass van een Utrecht verdediger onderschepte en alleen voor de doelman van
Utrecht geen fout maakte. ven later maakte Lars Veldwijk van dichtbij 3-2 uit een vrije trap van Mo Ajnane. Utrecht ging slordig spelen en het wachten was op de gelijkmaker. Echter, uit een corner kon ex-Volendammer Dave Bulthuis met een kopbal de wedstrijd op slot
gooien. In de slotfase kregen de ingevallen Deen van Embriqs en Dave Hertog nog de mogelijkheid de aansluittreffer tot stand te brengen. Beiden verzuimden de trekker over te halen. Al met al een aardige wedstrijd waarbij Utrecht zijn koppositie waarmaakte en toch wel verdiend won.