Beloftes Volendam winnen in Sittard (update)

28 maart 2011 /

Met een kleine selectie opnieuw naar Limburg voor een van de vele verre uitwedstrijden. Ditmaal tegen Fortuna Sittard. De vorige thuiswedstrijd werd een doelpuntenfestijn waarbij Volendam een spectaculaire 6-5 zege boekte. Gelukkig dit keer in het stadion, wat bijna een uitzondering is bij de Belofte wedstrijden. Bij Fortuna Sittard stond een oude bekende in de basis: Bernard Hofstede maakte weer zijn eerste speelminuten na een blessure periode. Daarmee was gelijk voor Volendam het probleem aangestipt: het gedoseerd opkomen van Hofstede was eigenlijk het enige gevaar van de tegenstander. Dat het toch 1-0 werd voor Fortuna Sittard na een klein kwartier was het gevolg van onoplettendheid bij een vrije trap: niemand greep in waardoor de bal onder de arm van doelman Michaelis in doel hobbelde. Tien minuten voor rust werd het 1-1 door een licht geblesseerde Deen van Embriqs via een fraaie stiftbal. Het was gelijk zijn laatste actie, hij werd vervangen door A-junior Kevin Tano. Even later probeerde Murat Onal ook nog via een fraaie boogbal te scoren. Doelman Mark Voss kon er nog een vinger onder krijgen waardoor 1-1 de rustand werd.

In de tweede helft had Volendam het eerste kwartier het initiatief. Uit een vrij trap van Mark de Loor nam Murat Onal de bal fraai aan maar de onderkant lat stond een voorsprong van Volendam in de weg. Hierna werd Fortuna sterker en de eerlijkheid gebied te zeggen dat zij zeker twee zeer doelrijpe kansen verprutsten. En dan vallen de doelpunten natuurlijk aan de andere kant. Een kwartier voor tijd besliste Volendam via twee fraaie doelpunten binnen twee minuten de wedstrijd. De 1-2 was het gevolg van een prachtig schot op doel van Niels Buijs wat tot een corner leidde die door dezelfde Niels Buijs werd ingekopt. De 1-3 was een zeer fraaie: Murat Onal (in deze vorm weer rijp voor de A-selectie) wipte de bal over de centrale verdediger en schoot de neerkomende bal direct in de linkerhoek, onhoudbaar voor de Fortuna doelman.