Beloftes winnen bij VVV-Helmond Sport.

18 december 2012 /

Doordat Helmond Sport zondag thuis speelde werd de wedstrijd tegen de beloftes in Venlo gespeeld. Voor Volendam inmiddels een bekende reis. Vorig seizoen hebben beide elftallen 6 x tegen elkaar gespeeld.
Zowel VVV-Helmond Sport als Volendam hadden veel moeite om op het slechte kunstgrasveld met mager licht tot aanvaardbaar voetbal te komen.

Volendam begon moeizaam aan de wedstrijd. De eerste mogelijkheden waren voor VVV-Helmond, met name door het gevaarlijk opkomen van rechtsachterAhmed Ammi die van Damien Menzo teveel vrijheid kreeg. Bij een van zijn acties kwam de boogbal van Ammi onhoudbaar voor doelman Jasper van Gelderen op de lat. Na ongeveer 25 minuten nam Volendam het initiatief over. De eerste kans was voor Quincy van de Leuv die door Menzo op de rand van het strafschopgebied aangespeeld werd. Zijn schot ging rakelings over. Even later bereikte de goed spelende Stefan Plat met een steekbal Henk Veerman. Deze maakte geen fout en tekende voor de 0-1. Even later was het al 0-2 toen Henk Veerman goed profiteerde van goed doorzetten van Menzo. Alleen voor de doelman had Veerman geen moeite op de doelman te omspelen en de bal in het lege doel te plaatsen.
In de rust waarschuwde trainer Berry Smit voor een furieus startend VVV-Helmond Sport.

Het tegendeel bleek waar. Volendam was het eerste kwartier na rust oppermachtig. Uitblinker Raoul Esseboom maakte de spaarzame aanvallen onschadelijk en de middenlinie van Volendam tikte de tegenstander soms van het kastje naar de muur. Henk Veerman zag na 10 minuten de doelman even voor zijn doel staan, Zijn boogballetje betekende 0-3. Het blijft een merkwaardig fenomeen deze Henk Veerman. Na 1 jaar bij de Zondagamateurs van Volendam en 1 jaar bij de Zaterdag selectie blijft Henk Veerman doorgaan met zijn specialiteit: doelpunten maken. De vraag is waar het voor Veerman gaat eindigen.
Na de 0-3 en een aantal wissels liet Volendam de teugels vieren en gaf binnen 1 minuut twee doelpunten weg: doelman Jasper van Gelderen bleef het antwoord schuldig op een vrije trap van Anne van Geffen en een afstandsschot van Aron Gielen. In de laatste 5 minuten ontsnapte Volendam zeker drie keer aan de gelijkmaker omdat VVV-Helmond Sport in een aantal kansrijke posities het zijnet zocht in plaats van het echte net.
Volendam kon hierdoor de lange terugreis aanvaarden met drie punten in de tas.