Beloftes winnen dik verdiend bij Den Haag

05 november 2012 /

Jong ADO Den Haag - FC Volendam 3 - 4 (1 - 3)

Het elftal van trainer Berry Smit wordt met de week sterker. Gisteren werd Den Haag aan de zegekar gebonden en de uitslag gaf eigenlijk niet het juiste krachtsverschil aan. Het verslag op de Den Haag site geeft een goed beeld van de wedstrijd met de aantekening dat Volendam zowel voor als na rust nog verschillende mogelijkheden onbenut liet om tot een nog hogere score te komen. Uitblinkers aan Volendam kant: allemaal inclusief de invallers.

Overgenomen verslag van de Site van Den Haag:

De beloften van ADO Den Haag zijn voor de tweede achtereenvolgende keer tegen een nederlaag aangelopen. Op het kunstgrasveld van Vredenburch verloren de mannen van coach Wilfred van Leeuwen met 3-4 van Jong FC Volendam. Anders dan de uitslag misschien doet vermoeden was de uitploeg heer en meester. FC Volendam kwam dan ook op een 1-4 voorsprong. De derde Haagse treffer viel vlak voor tijd, waardoor een (weliswaar onverdiend) gelijkspel net niet meer haalbaar was. ADO Den Haag speelde met een flink aantal spelers, die ook regelmatig hun minuten maken in het eerste team. Op voorhand leek het dus een vrij gemakkelijke avond te kunnen worden voor de Hagenaars. Maar al na twee minuten stond de thuisploeg op achterstand na de allereerste aanval van de wedstrijd. Rechtsbuiten Brandley Kuwas werd van achteruit de diepte ingestuurd en gaf de bal vanaf de achterlijn voor op spits Henk Veerman, die bij de tweede paal volledig vrij de 0-1 kon maken. Na de openingstreffer ontstond een rommelige fase met veel balverlies aan beide kanten. Toch kregen zowel ADO Den Haag als FC Volendam een scoringskans. Schoten van Stanley Elbers en Ludcinio Marengo werden door de keeper gepareerd. De Volendamse doelman Jasper van Gelderen moest na een kwartier overigens het veld af, omdat zijn hoofd werd geraakt door een schoen in een duel. Hij werd vervangen door Mitchel Michaelis. Langzamerhand werd FC Volendam steeds gevaarlijk. Vooral de buitenspelers van ‘het andere oranje’ doken regelmatig op achter de Haagse defensie. Maar ook door het centrum ontstonden flink wat kansen voor het team van coach Berry Smit. In de 25e minuut werd zo’n kans tot doelpunt gepromoveerd. Via een hakballetje werd Nick Tol alleen voor keeper Martijn de Zwart gezet. Nick Tol zag Henk Veerman weer vrij staan en zo kon de spits zijn tweede treffer maken. Direct na de aftrap vanaf de 0-2 deed ADO Den Haag iets terug. Op links omspeelde Charlton Vicento zijn directe tegenstander. Met een prachtig lobje verschalkte hij Michaelis, die net te ver voor zijn doel stond om de bal nog te keren. ADO Den Haag werd in het vervolg steeds slordiger in de passing. Vooral achterin liet de ploeg van Van Leeuwen de nodige steekjes vallen. Het was dan ook niet verwonderlijk dat FC Volendam de voorsprong uitbreidde. In de 31e minuut stoomde de andere Volendamse buitenspeler Marengo op langs de zijlijn. Hij kon voorgeven op Nick Tol, die zijn inzet half gered zag worden door De Zwart. De bal rolde daarna langzaam richting de doellijn, waar Nick Tol het beslissende tikje gaf: 1-3.

Ongeveer acht minuten na rust was het duel eigenlijk gespeeld. Een voorzet Nick Tol werd niet goed weggewerkt door de verdedigers van ADO Den Haag. Daardoor kreeg Marengo de bal voor de voeten. Met een laag schot in de korte hoek zorgde hij voor 1-4. De thuisploeg probeerde na de 1-4 nog wel terug in de wedstrijd te komen, maar slaagde daar nauwelijks in. Er werd te snel balverlies geleden, waardoor er vrijwel nooit een fatsoenlijke aanval op de mat werd gelegd. De 2-4 kwam dan ook uit de lucht vallen. Wederom was het een mooi doelpunt van Vicento. Hij werd halverwege de helft van FC Volendam aangespeeld. Hij zag dat Michaelis ver voor zijn goal stond en besloot direct te schieten. De bal verdween op mooie wijze in het net. ADO Den Haag leek weer een beetje in een gelijkspel te geloven. Het ging geforceerd op zoek naar goals, maar kwam niet verder dan enkele slappe schoten van grote afstand. Het duel leek op 2-4 af te stevenen, tot de 89e minuut toen ADO Den Haag een penalty kreeg na een handsbal. Elbers benutte de stafschop. Het was echter te laat om de gelijkmaker nog te produceren. FC Volendam won zodoende verdiend met 3-4.

Opstelling:
ADO Den Haag: De Zwart; Leeuwin, Broekhuizen (46. Van der Meer), Van Kesteren (65. Merencia), Supusepa; Visser, Tihouna (65. Korte), Mulders; Tano, Vicento, Elbers
FC Volendam: Van Gelderen (15. Michaelis); Burleson, Esseboom, Schouten (60. De Bie), S. Tol; M. Tol, N. Tol (67. Plat), E. Veerman; Kuwas, H. Veerman, Marengo

2. H. Veerman 0-1
25. H. Veerman 0-2
26. Vicento 1-2
31. N. Tol 1-3
53. Marengo 1-4
70. Vicento 2-4