Beloftes winnen eenvoudig van VVV Venlo

18 april 2011 /

Uitstekend aanvallend veldspel van de beloftes, te weinig doelpunten en toch ook verdedigend soms zwak. Daar mee is het verhaal van de wedstrijd tegen VVV wel verteld.

Het werd al in de eerste minuut 1-0 voor Volendam . De thuisploeg begon met de aftrap, maar dertig seconden later lag de bal al achter goalie Delano van Crooy: 0-1. Jeffrey Bok tikte de bal langs de doelman nadat Ludciniano Marengo de bal veroverde na een fout van de VVV verdediging. Nog voor het verstrijken van de tien minuten had Volendam al op 0-3 kunnen staan. Dankzij goed keeperswerk van VVV doelman Van Crooy bleef de schade beperkt tot slechts één tegentreffer.

Na twaalf minuten viel plots de gelijkmaker uit de lucht. De eerste beste aanval over links werd direct gevolgd door een treffer. Anil Ozyon zette op links voor waarna bij de tweede paal Koen Stoop het overzicht behield en aanvoerder Lennart Gerdes bediende: 1-1. Na een half uur bereikte Deen van Embriqs in een 3 tegen 2 situatie Kevin Tano die uiteindelijk de 1-2 kon aantekenen. In de eerste 30 minuten liet Kenvin Tano zien wat voor mogelijkheden hij heeft. Helaas was hij de rest van de wedstrijd minder zichtbaar. Voor de pauze kreeg Jong FC Volendam nog een aantal goede mogelijkheden om het duel voor rust definitief te beslissen, maar Deen van Embrigs, en Ludcinio Marengo bewezen wederom dat scoren niet hun sterkste kant is.

Tien minuten na rust besliste Jong FC Volendam het duel. Eerst kopte Ludcinio Marengo net over het doel, maar een minuut later schoot hij de rebound na een goede actie van Jeffrey Bok wel binnen: 1-3. Daarmee was het gedaan met het verweer van Jong VVV-Venlo. Eigenlijk verzuimde Volendam het duel met nog hogere cijfers te winnen. Door de zege van Jong FC Den Bosch nemen zij de tweede plek nu over van Jong VVV-Venlo. Jong FC Volendam staat nu op een derde plaats. De volgende tegenstander is Den Bosch dus de tweede plaats is bereikbaar voor Jong Volendam.