Benaissa Benamar keert op huurbasis terug bij FC Volendam

13 januari 2022

Benaissa Benamar (24) begint aan zijn tweede periode als speler van FC Volendam. De rechtsbenige centrale verdediger wordt tot het einde van dit seizoen gehuurd van FC Utrecht. Mocht FC Volendam de stap naar de Eredivisie maken, dan wordt Benamar ingelijfd als contractspeler.

Benamar droeg tussen 2012 en 2014 als jeugdspeler al het oranje van FC Volendam. De in Amsterdam geboren verdediger kwam in zijn jeugdjaren verder uit voor VVA/Spartaan, Ajax, AFC, Zeeburgia, ADO Den Haag en FC Twente. Na een leerzame periode bij Ittihad Tanger (de toenmalig landskampioen van Marokko) en door zijn goede prestaties bij Telstar (41 duels), besloot FC Utrecht Benamar tijdens de afgelopen wintertransferperiode binnen te halen. Verspreid over twee halve seizoenen in de Domstad speelde de ruim 1 meter 90 lange achterhoedespeler zes duels.

“Ik ben superblij om hier terug te keren”, stelt Benamar. “Na een gesprek met Wim Jonk en Jasper van Leeuwen werd al snel duidelijk dat we in dezelfde richting kijken. Daardoor voelt het voor mij goed om terug te zijn op het oude nest. Ik kan niet wachten om wedstrijden te spelen voor de FC en mijn bijdrage te kunnen leveren in de promotiestrijd.”

'Langer op de radar'

Technisch directeur Jasper van Leeuwen is verheugd met de derde winterversterking. “Benaissa staat al langer bij ons op de radar en nu is het juiste moment om met elkaar in zee te gaan. Bij FC Utrecht kwam hij te weinig aan spelen toe, dus dan is het logisch om in een andere omgeving een doorstart te maken.”

Van Leeuwen ziet in Benamar een behoorlijk complete verdediger. “Iedereen heeft bij Telstar kunnen zien wat Benaissa in zijn mars heeft. Hij is een allround verdediger die fysiek sterk is, snel en ook zeer overtuigend in de kopduels. Daarbij was hij vroeger middenvelder, en dat is duidelijk terug te zien in zijn rust aan de bal en de bravoure die hij uitstraalt in zijn spel. Wij waren centraal achterin nog wat dun bezet en zijn ervan overtuigd dat we met Benaissa’s komst nog sterker worden. Als dat dan leidt tot promotie kunnen we met elkaar ook de Eredivisie in. Dankzij onze goede relatie met FC Utrecht is daartoe een oplossing gecreëerd die voor alle partijen passend en logisch is. Daarnaast heeft Benaissa al eens gespeeld voor FC Volendam, dus je kunt stellen dat de cirkel rond is.”Laatste nieuws