Bijzondere lading bij MVV - FC Volendam

10 augustus 2010

De eerste wedstrijd van een nieuwe competitie heeft steeds weer een bijzondere lading. Deze keer echter is aan het nieuwe seizoen nogal wat voorafgegaan, wat de clubs in beroering bracht. Op grond van de financiële gesteldheid van de clubs heeft de KNVB ingegrepen en strafpunten uitgedeeld. FC Volendam gaat op bezoek bij MVV, een van de meest gedupeerde clubs. Met maar liefst acht minpunten moet in de Geusselt worden afgetrapt door de thuisclub. FC Volendam weet dus, dat de spelers van MVV tot op het bot gemotiveerd zijn om binnen de kortste keren te proberen de aansluiting bij de normaal gestarte clubs te bewerkstelligen.

Vorig seizoen kreeg FC Volendam een pak slaag in Maastricht: 5-2

Uit tegen MVV is voor elke club sowieso al een hele onderneming. Het Maastrichtse publiek staat bekend als het meest fanatieke van de eerste divisie. In geen enkel stadion wordt zo fel meegeleefd met het eigen elftal. Vorig jaar heeft Volendam dat pijnlijk aan den lijve ondervonden. Nadat al snel 0-1 op het scorbord kwam door een benutte strafschop, was het nog voor rust dat MVV Volendam min of meer op de knieën dwong. Met 2-1 leek de rust in te gaan, maar Maikel van der Werff tekende voor de gelijkmaker. Toch had MVV met een voorsprong naar de thee kunnen gaan, als Gomez de strafschop had benut die (onterecht) werd gegeven na een schouderduw van Wouter Artz. Scheidsrechter Sanders beloonde die actie met rood voor de inmiddels vertrokken Volendamspeler.

Rowin van Zaanen, nu Willem II, vorig seizoen in actie

In de tweede helft moest Volendam met tien man op jacht naar mogelijke winstpunten. De kans daarop werd al snel teniet gedaan, toen ook Melvin Platje rood kreeg na een onhandige charge op het middenveld. Negen tegen elf betekende kat en muis. MVV genoot en haalde flink uit. Met 5-2 droop Volendam af, waar het voor rust geenszins de mindere was geweest. In de Maastrichtse heksenketel was Volendam niet bij machte het tij te keren. Die sfeer zal vrijdag niet anders zijn, tenzij de totaal vernieuwde ploeg van Gert Kruys het vizier negentig minuten op scherp heeft staan. MVV-uit is een bekend verhaal. Mouwen opgestroopt, koppie erbij houden en voetballen zoals het hoort. De thuisclub heeft de punten keihard nodig en zal alle zeilen bijzetten om de jacht op de andere clubs in te kunnen zetten, Volendam kan als het slim speelt, de ruimte die er zeker zal ontstaan goed benut, ook winst boeken. Het zou wel eens een heel open wedstrijd kunnen worden met een regen aan kansen over en weer. Goed voor alle toeschouwers!